LøpingØstfoldRoar TomterSkribenter og bloggere

Racerapport fra Halden Bruløp

Halden Bruløp ble arrangert for 10.gang i helgen og det ble et flott jubileum. Øysten Mørk, SK Kraft sitt flaggskip, er i storform om dagen og vant på sterke 32.29 i den ikke helt lette løypen, som han gjorde på halvmaraton i Påskemaraton i Drammen for noen uker siden. I dameklassen ble det en knepen seier til Cecilia Idland fra Halden Cycleklubb på 41.44, etter hard fight mot Gøril Fristad, Halden Skiklubb.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Det ble en hard kamp om seieren i dameklassen mellom de to hjemmeløperne Cecilia Idland (t.v.) fra halden Cycleklubb og Gøril Fristad fra Halden Skiklubb. Langrennsløperen ledet halvveis, men til slutt var det syklisten Idland som var sterkest og vant med 5 sekunders margin. Foto: Roar Tomter
Det ble en hard kamp litt prestisje om seieren i dameklassen mellom de to hjemmeløperne Cecilia Idland (t.v.) fra Halden Cycleklubb og Gøril Fristad fra Halden Skiklubb. Langrennsløperen ledet halvveis, men til slutt var det syklisten Idland som var sterkest og vant med 5 sekunders margin. Foto: Roar Tomter

En av de som har løpt i Halden de siste årene er Roar Tomter. 40-åringen fra Askim, som er kjent for sin sterke spurt og sitt gode humør, hevder seg stadig lenger oppe på resultatlistene. Lørdag ble han nr 5 av de 65 som løp hoveddistansen. Les Roar sin racerapport her:

Både vinner Øystein Mørk (t.v.) og reporter Roar Tomter var godt fornøyde med dagen, til hhv 1. og 5.plass.
Både vinner Øystein Mørk (t.v.) og reporter Roar Tomter var godt fornøyde med dagen, til hhv 1. og 5.plass.


Halden Bruløp 13.04.2013

Tekst og foto: Roar Tomter

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

For tredje året på rad var jeg påmeldt til Halden Bruløp, og som de foregående årene stilte jeg til start på 10 km. Jeg er veldig glad i stille opp på løpene som arrangeres i Østfold, det forenkler logistikken samt at jeg synes det er fint å støtte opp om de lokale arrangementene.

På fredag så det ikke lovende ut her i Askim. Det kom mye snø, og da jeg gikk til sengs på fredag lå det et fint hvit teppe utenfor huset. På lørdag var det fortsatt snø, men det dempet ikke konkurranse lysten. Regnet bare med å få litt dårligere løpsforhold i Halden enn de foregående årene. Men da jeg ankom Halden viste deg seg at det ikke hadde kommet snø der i det hele tatt den natten, så der var det bare og fine veier. Temperaturen viste pluss 4 og vinden var ikke så merkbar som i fjor, så det ble lang overdel og hansker – og jeg var klar til start.

Fra startområdet.
Fra startområdet. Foto: Roar Tomter

Mine erfaringer fra tidligere starter er at det er lett å åpne for hardt i Bruløpet. 5 og 10 km starter samtidig, og det er umulig å vite hvem som skal løpe hvilken distanse (10 km løper samme runde to ganger). Derfor gikk jeg ut i moderat fart i år, og fant meg en liten gjeng jeg lå bak de første 3 km. Så på kilometertidene at jeg lå noe bak fjoråret i starten, men brukte lite energi og følte det gikk helt greit. Fram mot siste kilometer på første runden, hadde jeg passert gruppen min hvor en av dem hadde tatt ryggen min. Den siste kilometer før runding er den desidert hardeste, med motbakke i ca 600 meter. Her falt tempoet, og jeg fikk min dårligste kilometer-tid på 3.56. Kjørte forresten alt for hardt opp denne bakken i fjor, og måtte betale for det på siste runden da.

Busterudparken er sentrum for Halden Bruløp.
Busterudparken er sentrum for Halden Bruløp. Foto: Roar Tomter

Nå passerte jeg halvveis på ca 19 minutter, og var klar for å øke farten. Målet var klart, tiden fra i fjor på 38.03 skulle forbedres og nå trengte jeg faktisk ikke gjøre annet enn å holde farten en runde til. Jeg satt opp farten umiddelbart ved runding og kompisen som hang på ble borte med en gang. De siste fem kilometerne løp jeg helt alene, kunne skimte de foran der det var lange åpne sletter, men hadde ingen ambisjoner om å ta igjen noen av dem. Konsentrerte meg kun om steglengde, riktig løpsteknikk og fart nå. Presset kilometer-tidene ned i høy 3.30, og holdt dem der helt inn. Til og med den siste harde kilometeren løp jeg på 3.39, og ble bare mer og mer fornøyd med løpet. Kom i mål som nr 5 totalt og klokken stoppet på 37.34, som var 29 sekunder bedre enn i fjor, og var kjempefornøyd med tiden.

Jeg dro fra Halden med et smil om munnen, og føler jeg nå har fått en fin gjennomkjøring før Sentrumsløpet. Det går rykter om at unge Carlsen (Trond Inge, red.anm.) skal løpe på 36-tallet der i år, og da gjelder det å være skjerpet for å klare å henge seg på han!

Arrangementet i Halden fortjener skryt, det er en fin løype, mange løypevakter og dyktig arrangørstab som fortjener flere påmeldte. Jeg kommer garantert tilbake neste år.

Halden ILs egen Bjørn johannessen får stå som en god representant for Halden Bruløp. Bjørn er en av to som har vært med alle 10 årene løpet har vært arrangert. Og Bjørn hevder seg alltid høyt oppe på listene. Denne gangen ble det 4.plass og klasseseier i M40-40, på plassen foran Roar Tomter begge steder. Bjørn slet for øvrig med en skade i fotbuen, og puster her ut etter løpet med ispose på foten. Foto: Roar Tomter
Halden IL’s egen Bjørn Johannessen får stå som en god representant for Halden Bruløp. Bjørn er en av to som har løpt alle de 10 årene løpet har vært arrangert. Og Bjørn hevder seg alltid høyt oppe på resultatlistene. Denne gangen ble det 4.plass totalt og klasseseier i M40-44, på plassen foran Roar Tomter begge steder. Bjørn slet for øvrig med en skade i fotbuen, og puster her ut etter løpet med ispose på foten.
Foto: Roar Tomter

 

Resultater

Du kan også lese Bjørn Johannessen sin reportasje med bilder på Kondis.no her.

Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Racerapport fra Halden Bruløp

Kommentarfeltet er stengt