Carl Fredrik HagenSykling

Satser på å ta steget opp i Norgeseliten

Den lovende og svært treningsvillige terrengsyklisten Carl Fredrik Hagen håper å etablere seg i Norgeseliten i år. Medalje i NM, samt topplasseringer i Norgescupritt og de store turrittene Birkebeinerrittet, Grenserittet og Norefjellsrittet, blir det viktigste i år, forteller han til SkiAktiv. Og skulle Hagen kjempe om NM-medalje på maraton, så er heller ikke en VM-plass i maraton en umulighet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
carl Fredrik hagen satser nå seriøst og for fullt på terrengsykling. Foto: fra hjemmesiden
Carl Fredrik Hagen satser nå seriøst og for fullt på terrengsykling.
Foto: fra hjemmesiden

Carl Fredrik satser denne sesongen for første gang fullt ut på terrengsykling, etter noen år med langrenn som hovedidrett. Han har imidlertid innsett at nivået i langrenn er skyhøyt, og selv om han har motoren som skal til, så mangler det kanskje litt på teknikk og andre detaljer som må til, dersom man skal hevde seg i den ypperste langrennseliten.

Men på sykkelsetet viste Hagen raskt et ekstraordinært talent, som da han som junior syklet rett fra Anders Aukland i NM i duathlon for et par år siden, i en motbakke! Han vant også klassen sin i Birkebeinerrittet i sin første sesong.

I år har Carl Fredrik for første gang fokusert på sykling også i vinterhalvåret. Han har allerede hatt tre treningsleire i Sør-Europa. På den siste fikk han for øvrig testet seg skikkelig, da han fikk være med Team Sky på en langtur. Det ble årets lengste treningstur på 7 timer. I 17 mil og 5.000 høydemetere kunne Hagen ligge på hjul med navnebror Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch, Tour de France vinner Bradley Wiggins, Bernhard Eisel og Mathew Hayman.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Hagen ønsker ikke selv å «skryte» av dette, men det var selvsagt veldig motiverende for en ung og lovende syklist å treffe de store sykkelstjernene og samtidig se at han kunne holde følge med dem på en lang treningstur.

– Nei, det er ikke akkurat hverdagskost. Utrolig moro og motiverende. En hyggelig gjeng med knallgode syklister, forteller Hagen litt beskjedent.

Helst vil han la resultatene tale for seg selv. Det skal bli spennende å se om satsingen bærer frukter allerede i år, og om Carl Fredrik Hagen kan ta et steg videre mot norgestoppen.

Men Hagen får stadig testet racersykkelen også. Som her, i en tøff motbakke i Nice. Foto: privat
Men Hagen får stadig testet racersykkelen også. Som her, i en tøff motbakke i Nice.
Foto: privat


Carl Fredrik Hagen sykler for Team Oslo Sportslager. Han har akkurat fått ny hjemmeside, som du lese
HER. Hagen blogger også for Sportsmanden, så vi vil følge Carl Fredrik tett utover i sesongen.

Les også om vinterens bravader i vintertriathlon, med gull i U23-VM som høydepunkt!

Allsidigheten ga Carl Fredrik også VM-gull i U23 og fjerde beste tid totalt i VM i vintertriathlon i vinter. Foto: privat
Allsidigheten ga Carl Fredrik også VM-gull i U23 og fjerde beste tid totalt i VM i vintertriathlon i vinter.
Foto: privat

 

sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Satser på å ta steget opp i Norgeseliten

Kommentarfeltet er stengt