Carl Fredrik Hagen blogger for Sportsmanden

Sportsmanden har fått en virkelig sportsmann med på laget. Carl Fredrik Hagen er nemlig en meget lovende og svært allsidig idrettsutøver, som trener og konkurrerer året rundt i løping, sykling, langrenn og mulitisport.

Carl Fredrik går langrenn for Rustad IL. Her under kalde forhold i Østmarrunden 2012.
Foto: kondis.no

Carl Fredrik er 21 år, men har allerede mange meritter på cv-en. Han slo gjennom lokalt med seier i Follotrimmen som 16-åring i 2008 og det var løping som var satsingsområde i tenårene.

Men den svært treningsglade ungdommen fikk etter hvert tretthetsbrudd og slet litt med skader. Dermed måtte det trenes alternativt og det viste seg raskt at Hagen hadde et minst like stort talent i sykling.

Men det er kanskje langrenn som står hans hjerte aller nærmest. Så de siste årene har fokuset blitt rettet mer inn mot langrenn om vinteren og sykling om sommeren.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

Sin unge alder til tross, Carl Fredrik er kjent for sine lange treningsturer og det er i de lengste og tyngste løpene og konkurransene han har hevdet seg best. Som i et av verdens hardeste langrenn, det 9 mil lange blodslitet Grenaderen, der han ble nr 2 som 18-åring. En kjempeprestasjon.

Eller i den knalltøffe Norefjelltrippelen. I 2011 ble Carl Fredrik nr 3 sammenlagt bak Anders Aukland og Geir Ludvik Aasen Ouren, og i år vant Hagen sammenlagt etter seier i løpet (Norefjellmarsjen) og 2.plass i Norefjellsrittet. (Langrennet måtte avlyses i år pga snøforholdene.)

På vei mot 2.plass i den knalltøffe Norefjellmarsjen i 2011, kun slått av Øystein Sylta.
Foto: Magnus Östh, www.n-3.no

 

I 2010 ble han nr 5 totalt i Birkebeinerløpet som nest beste nordmann og vant samtidig Birkebeinertrippelen i klasse 18-19 år. Året etter ble han igjen Årets Superbirkebeiner, nå i klasse M20-24.

Allsidigheten gjør at Carl Fredrik også hevder seg meget bra i duathlon og i vintertriathlon.

På vei til sølv i NM duathlon 2012. Bildet er hentet fra bloggen til Carl Fredrik.

I sin aller første konkurranse i duathlon, på sin 19-års dag, ble det NM-gull i juniorklassen og 4.plass totalt. Året etter klatret han opp på seniorpallen med en smått sensasjonell sølvplass, en prestasjon han gjentok i år.

I vintertriathlon debuterte Hagen med bronse i U-23 VM som 19-åring i 2011 og han gjentok bedriften i vinter. Han var også med på Norges lag som vant VM-sølv i stafetten i 2011 sammen med Arne Post og Kristian Monsen.

Fra NM maraton terengsykkel 2012. Bildet er hentet fra bloggen.

 

 

 

 

 

 

 

Men talentet er kanskje aller størst i terrengsykling. Her har han på kort tid hevdet seg høyt oppe på resultatlistene og også vunnet en del mindre ritt, som EinarrittetEventyrrittet og Trysilrittet, men han har også hevdet seg meget godt i større ritt, med bl.a. klasseseier i Birkebeinerrittet, 8.plass totalt i Grenserittet og samme plassering i årets NM maraton i terrengsykling.

Carl Fredrik går langrenn for Rustad IL, sykler for Sagene og er i tillegg sentral i Team Oslo Sportslager, der han i lengre tid har skrevet egen blogg. Bildene er hentet fra bloggen hans og de fleste linkene er også til bloggen hans på Oslo Sportslager. Du kan lese mer om alle konkurransene til Carl Fredrik der.

Sportsmanden er stolt og glad for å ha deg  med på laget!

Stolt kar etter seier i Norefjellsmarsjen og N3-trippelen i år.
Foto: www.n-3.no

 

 
 
Sportsmanden.no
0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

2 thoughts on “Carl Fredrik Hagen blogger for Sportsmanden

Kommentarfeltet er stengt