Ultrakongen ny blogger på Sportsmanden!

Ultraløperen og rockemusikeren Bjørn Tore Kronen Taranger fra Bergen blir nå også blogger på Sportsmanden! Bjørn Tore er etter hvert blitt kjendis både i Bergen og i ultramiljøet i Norge, der han er ingen hvem som helst, men fersk norgesmester i 24-timers løp.

Les reportasjen Tidenes første norgesmester i 24-timers løp.

Slagordet hans er I don`t stop when I’m tired, I stop when I’m done!”

På treningstur til “Sydpolen” og Gullfjellet, november 2012.
Foto: privat

Det passer meget bra på denne karen, som trenes av ikke ukjente Jan Fjærestad.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

Norges beste trener & rådgiver… uten deg ville meritt-listen min vært endel kortere!! Du er en fantastisk person som gir av deg selv 24 timer i døgnet… du stiller alltid opp uansett hva det måtte være!! Tusen takk!!, skriver Bjørn Tore i sitt siste blogginnlegg.

Gir av seg selv gjør absolutt Bjørn Tore også.

Les resten av “takketalen” for sesongen 2012 her.

Og skal man bli god i ultraløp, så må man trene mye, og løpe langt. Bjørn Tore er kjent for sine tøffe treninger, med ukentlige langturer i Gullfjellstraktene utenfor Bergen, oftest sammen med trener Fjærestad og andre treningskamerater. Turene går i all slags vær og varer gjerne i 3 1/2 time.

Her på Haugastøl etter seier begge dager i Rallarvegsløpet, sammen med damevinner Gloria Vinstedt.
Foto: Frode Monsen

Fra merittlisten  nevner vi deltagelse i VM/EM både i 100 km og i 24-timers løp, seier i Bergen Ultra 63,3 km på ny løyperrekord (4.22.39), seier i Rallarvegsløpet, 2.plass i NM 100 km (kramper snøt Bjørn Tore for seieren så å si må målstreken, etter at han ledet hele veien), foruten altså prikken over i-en i høst, som den aller første norgesmester i 24-timers løp.

Og alt dette er bare fra sesongen 2012!

Med en sånn merittliste, skulle man tro at Bjørn Tore har en lang karriere bak seg, men faktum er at Tarangers løpekarriere er ganske kort.  For ikke mange årene siden veide han over 100 kg og levde et ganske så usunt turnéliv som trommeslager for rockebandene Goldeboy og K-jell, som han fortsatt turnerer med. Men kostholdet er endret, og han er forlengst bitt av løpebasillen.

Innbitt og fokusert etter drøye 23 timers løping. Langspurten har startet i NM 24-timers løp. Siste 5 km gikk på under 20 minutter!. Foto: Peter Tubaas

Med alle sine tatoveringer, rød singlet, rosa strømper og gode humør som varemerke, så er det en svært så fargerik kar, bokstavelig talt, som heretter også vil blogge på Sportsmanden. I selskap med Marthe Katrine Myhre, regjerende norgesmester på maraton som 3 år på rad er blitt Årets Superbirkebeiner, og Carl Fredrik Hagen, som senest i helgen tok sølv i NM i vintertriathlon.

Sportsmanden er stolt over å ha en sånn trio “i stallen”!

Les mer om Ultrakongen på hjemmesiden til Bjørn Tore.

 

 

sportsmanden.no

 

 

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)