Marthe Katrine Myhre mot spennende sesong

Satser for fullt på løping – blogger for Sportsmanden!

Trippelvinner av Birkebeinertrippelen og regjerende norgesmester på maraton, Marthe Katrine Myhre, går en spennende sesong i møte. Selv om hun også er aktiv langrennsløper, er det løpingen det skal satses på fremover. Som en konsekvens av dette har hun skiftet klubb fra Gjøvik friidrettsklubb til Sportsklubben Vidar, der hun får Jack Waitz som trener.

Marthe Katrine Myhre debuterte i den norske landslagsdrakten under Nordisk mesterskap i terrengløp i høst. Bildet er hentet fra bloggen hennes, www.marthekatrine.blogspot.no

I høst debuterte hun på landslaget under Nordisk mesterskap i terrengløp med en flott 11.plass. Det ga mersmak.

Nå kommer hun inn i det meget gode langløpsmiljøet i Vidar under Jack Waitz sine vinger, sammen med bl.a Tone Ilstad Hjalmarsen og Kristine Eikrem Engeset, som gjør et spennende come-back i år.

– Jeg ser tilbake på 2012 med et smil. Både i kropp og sinn har jeg hatt et godt år. Resultatmessig har dette året kanskje vært det beste – iallefall sett med løperøyne, skriver Marthe Katrine på bloggen sin.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

For mens 2012 har vært en real opptur, så vil 2013 være preget av store forandringer:

–  2013 kommer til å bli enda bedre – håper jeg! ALT ligger til rette for at det skal bli bra. Jeg har nå satt meg ned og tatt et valg. Et valg jeg er stolt av og veldig motivert for.
Skiene blir bortprioritert. Løpesko blir det som gjelder. NY KLUBB OG NY TRENER!

–  JACK WAITZ blir treneren min framover. Jeg ser så fram til å få et opplegg. En som kan klare å styre min iver etter å trene, en jeg kan stole på og en som skal få meg til å bli en bedre løper. Sitat Jack etter å ha lest min treningsdagbok:
“Jeg fikk ikke hakeslipp, Marthe – for jeg var vel litt forberedt, men at du har mye å gå på og store forbedringspotensialer, det har du!”

Ja, jeg har trent MYE. Egentlig litt uten mål og mening. Treningsgal person som nå skal lære å lytte til kroppen og andre. Jeg har virkelig nå satt meg et mål om å bli bedre og nå går jeg 100% inn for å bli en løper som kan representere Norge i framtidige mesterskap, skriver hun videre.

Et stolt øyeblikk. Marthe Katrine løper inn til NM-gull i Oslo Maraton i høst. Foto: fra bloggen.

For Marthe Katrine er en svært konkurranseglad person, kanskje litt i overkant. Bare i fjor deltok hun på 4 maraton, med NM-gullet fra Oslo på ny pers 2.44.43 som høydepunkt. Hun vant også “Fjellhalvmaraton” på Beitostølen på 1.14.33, og debuterte (!) på 10 km i fjor med 35.40 som bestetid.

Og så ble hun historisk som den første som vant Birkebeinertrippelen tre år på rad!

– Ja, jeg ser veldig fram til det som kommer, med ny klubb og trener. Vi har satt oss noen mål, som vi mener er realistiske, sier løperen Marthe Katrine Myhre til Sportsmanden.

Men Marthe Katrine har ikke tenkt å legge skiene helt på hyllen.

– Det er mulig jeg deltar på 10 km skøyting under NM på Vang i januar. Jeg går iallefall 3.etappe på stafettlaget til Vind IL, avslutter hun.

Men mest sannsynlig blir det ingen deltakelse i Birken i år. Dermed er Superbirkebeinertronen ledig.

Satsingen spisses mot løping i årene fremover, men langrensskiene legges ikke helt bort. Her før åpningsrennet på Beitostølen før jul.
Bildet er hentet fra bloggen.

Sportsmanden ønsker Marthe Katrine lykke til med sesongen og satsingen – og velkommen som blogger på Sportsmanden!

 
 
 
sportsmanden.no
0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

2 thoughts on “Marthe Katrine Myhre mot spennende sesong

Kommentarfeltet er stengt