Bronse til Borgild Løvset i EM terrengsykling

Og sterk innsats av debutantene Hagen og Kippernes

EM i maraton for terrengsyklister ble arrangert i Irland i helgen. Norge stilte med Borghild Løvset, Carl Fredrik Hagen og Henrik Kippernes. Og alle sammen innfridde.
Borghild Løvset slo sogar til med bronse. Hun var offensiv fra start og var med helt i teten fra første tråkk, men fikk litt problemer da hun gikk tom for drikke underveis.

Borghild-EM
Borghild Løvset på vei til EM-bronse i Irland. (Foto: Fra bloggen)

– Fokuset mitt ble derfra og inn (15 km på sti) å sikre 3. plassen. Jeg greide heldigvis det og lettelsen var stor da jeg så meg over skuldra ned den siste bakken og så at ingen var der – 3.plassen ble min, skriver Borghild Løvset i sin egen bloggrapport fra EM.

Calr Fredrik Hagen var Norges beste maratonsyklist i fjor og har startet sesongen med første- og andreplass i Norgescupen. Han var derfor den eneste som var tatt ut fra Forbundet av gutta, men også Henrik Kippernes stilte til start i Irland som klubbsyklist. Og begge ungguttene gjorde sine saker utmerket. Men de fikk virkelig føle på tempoet når verdens beste terrengsyklister setter av gårde.

10325159_10203184731212368_6358376447773842233_n
Bildet og tekst fra bloggen: – Det ble noen elve- og bekkekrysninger. Bare å konse, så går det smooth 🙂 Foto: Analyn’s Photography

– Jeg var forberedt på full gass hele veien, så mentalt var jeg klar for å lide i 4 timer. Ut fra start satte verdens beste terrengsyklister farten – og den var høy! Dette skriver Carl Fredrik på bloggen sin. Han var meget godt fornøyd og oppsummerer slik:

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

– Kroppen fungerte optimalt i EM. Beina ble bare bedre og bedre utover i løpet. Hadde vondt i mange bakker på første runden fordi tempoet var så sykt høyt. Måtte bare bite tennene sammen og glede meg til neste bakketopp og litt “hvile”, selv om det knapt var hvile i denne løypen.

Les hele racerapporten til Carl Fredrik her.

10354952_230251720519146_7535650104738134806_n-600x336
Bilde og tekst fra bloggen: – Akkurat tatt igjen Perkilis Ilas (GRE) (verdensmester fra 2012, red.anm) og kjørte forbi han rett etter kloppen. Her snakker vi seriøs klopping!! Var sikkert 200-300 meter lang 🙂 Foto: Adrian van der Lee

Også Henrik Kippernes, som viste storform da han for fjorten dager siden vant det presisjefylte Terrengsykkelrittet, var meget godt fornøyd med innsatsen og utbyttet fra EM.

– Med 9 minutter opp til en topp-fem plasseringer sier jeg meg veldig fornøyd med egen prestasjon i dette selskapet. Veldig artig og utrolig lærerik opplevelse, med gode forberedelser inn mot rittet hadde jeg en optimal dag og følte jeg fikk kjørt det jeg var god for. Da tenker man ikke på plassering og alt fokus ligger i prestasjonen, dette er målet for hvert ritt og fornøyd hver gang jeg lykkes med det.

Også Henrik har skrevet eget bloggreferat fra rittet, som du kan lese her.

15-5-1-450x600
Henrik Kippernes i aksjon i Terrengsykkelrittet 31. mai, som han vant. Foto: Eirik Grønevik
EM4
To glade gutter i Irland etter sterke EM-debuter. Carl Fredrik Hagen og Henrik Kippernes har begge syklet 95 km på like under 4 timer og tatt hhv 13. og 19.plass. (Foto: Bjørn Tokle, hentet fra Kippernes sin blogg)

 

RESULTATLISTE

 

sportsmanden.no 
0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)