Sykling

Spennende Glava Tour i 2013!

Norsk duell mellom Boasson Hagen, Nordhaug og Kristoff. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det norske etapperittet Glava Tour ble lansert på en pressekonferanse i formiddag. Det ligger an til å bli et meget bra ritt, som går 15.- 19. mai. Størst spenning knytter det seg nok til duellen mellom de to kompisene Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug.

I fjor var Lars Petter lojal hjelperytter da Edvald Boasson Hagen vant rittet, etter å ha avgjort på nest siste etappe på hjemmebane i Lillehammer. Men Lars Petter viste styrke og fulgte Edvald nesten hele veien, til 3.plass sammenlagt. Før årets sesong har de to skilt lag etter at Nordhaug gikk over til Rabobank, nå Team Blanco, etter at hovedsponsoren trakk seg.

Det er allerede klart at Boasson Hagen blir kaptein for Sky og Nordhaug regner med å bli kaptein for Blanco. Johan Kaggestad tror derfor det først og fremst ligger det an til å bli en norsk duell mellom Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sponsorsjef i Glava, Øysten Kvam, sammen med Lars Petter Nordhaug på dagens pressekonferanse.
Foto: Jarle Fredagsvik, www.procycling.no

– Den løypen der er like bra skreddersydd for deg som for Edvald. Jeg tror vi skal få en kjempeduell, sa Kaggestad henvendt til Nordhaug, som også var til stede på pressekonferansen.

– Vi kommer til å ha det artig, Edvald og jeg. Vi har jo en duell på trening nesten hver eneste dag! Jeg gleder meg til å duellere med Edvald, men det er også mange andre gode ryttere med, repliserte Nordhaug, som vil bruke Glava Tour som en viktig oppkjøring mot Tour de France.

En av dem er Alexander Kristoff fra Katusha.

– Alexander Kristoff er en joker i det hele, mente Kaggestad, særlig med tanke på at Kristoff kan frata Boasson Hagen viktige bonussekunder som kan gjøre sammenlagtkampen enda mer åpen.

Dermed har vi altså både bronsevinneren fra OL og sølvvinneren fra VM i samme ritt  hjemme i Norge.

Vegard Stake Laengen kommer også med sitt franske lag Team Bretagne-Séché Environnement, i tillegg til bl.a belgiske og spanske lag med flere sterke klatrere. Og det norske storlaget Joker Merida er selvsagt på plass.

– Det er mye spennende på gang og vi gleder oss. Vi håper å få enda flere profesjonelle lag på plass, sa arrangøren, og røpet at de snakker med Thor Hushovd og BMC. Foreløpig er imidlertid dette ikke klart.

– Det er storlag, World Tour lag. Vi kan ikke si noe mer, men det ser lovende ut.

 

Det første Glava Tour i 2012 var en stor suksess. Her pallen sammenlagt, med Edvald Boasson Hagen, Simon Clarke og Lars Petter Nordhaug.
Foto: Fra hjemmesiden til Glava Tour, med tillatelse fra Cycling Event Norway.


Mens Boasson Hagen i fjor hadde tøffest konkurranse fra australske Simon Clarke, ville TV2 sin reporter vite om Lars Petter Nordhaug kunne kjørt fra Edvald i fjor?

– Det vet jeg ikke, jeg prøvde jo ikke!, sa Lars Petter, som presiserte at det var lagt inn en hardere avslutning på siste etappen ved Hønefoss i år og at mye kan skje på slutten.

Så i år får vi svaret på hvem av de to kameratene som er best på hjemmebane.

– Jeg tror det kommer til å bli et usedvanlig spennende sirkus og jeg gleder meg som bare det, sa Kaggestad i kjent, engasjert stil.


Etappene i Glava Tour 2013:

1. etappe 15. mai: Fredrikstad-Sarpsborg 187 kilometer
2. etappe 16. mai: Kongsberg-Skien 177 kilometer
3. etappe 17. mai: Tønsberg-Drammen 161 kilometer
4. etappe 18. mai: Brumunddal-Lillehammer 198 kilometer
5. etappe 19. mai: Gjøvik-Hønefoss 173 kilometer

Du kan også lese intervju med Lars Petter Nordhaug på www.procycling.no, der han forteller om sine planer for sesongen.


sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -