Løping

Kristine Eikrem Engeset med spennende come-back

Sportsklubben Vidar forsterker laget, men mister profil.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I motsetning til i fotball, kan løpere bare skifte klubb en gang i året, før et nytt kalenderår starter. Sportsklubben Vidar melder om flere spennende overganger før årets sesong.
Aller størst spenning knytter det seg kanskje til det tidligere supertalentet Kristine Eikrem Engeset, som nå flytter tilbake til Norge og har meldt overgang til Sportsklubben Vidar. Der vil hun prøve å få fart på karrieren igjen, under Jack Waitz sine kyndige vinger. 

Men det stopper ikke der, for Vidar har også sikret seg gull- og sølvvinnerne på maraton i  fjor; Marthe Katrine Myhre fra Gjøvik/Lyn og Jan Christian Kaltenborn  fra IK Tjalve. En annen Norgesmester på maraton, Christina Bus Holth, går motsatt vei, fra Vidar til Tjalve. Bus Holth har sterke med 2.33.40 som pers fra Berlin i 2011.

Vidar er også betydelig styrket på de kortere distansene, etter at bl.a søskenparet Christina og Vladimir Vukicevic, samt Marte Wang Engen, alle har meldt overgang fra Ski IL.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Marthe Katrine Myhre løper her inn til NM-gull på maraton i Oslo i fjor. I år vil hun representere Sportsklubben Vidar
Foto: Frode Monsen

 

Kristine Eikrem Engeset er fortsatt bare 24 år og bør ha mye ugjort på friidrettsbanen, hvis hun nå velger å satse hundre prosent igjen.

Engeset slo gjennom samtidig med Karoline Bjerkeli Grøvdal, da de begge to 17 år gamle dominerte de hjemlige resultatlister og internasjonalt i sine aldersklasser, særlig på 3000m og 3000m hinder. På sistnevnte distanse vant de to venninnene dobbeltseier i junior-VM i 2007! Kristine deltok også i VM i Beijing som 18 åring, og tok en sterk 12.plass på 3000m hinder.

Kristine Eikrem Engeseth.
Foto: Fra Facebook

Men etter at hun var en av frontfigurene for Puma (bildet) noen år senere, for øvrig sammen med ingen ringere enn Usain Bolt, har det stort sett vært stille rundt Engeset og karrieren tok ikke av slik mange trodde.

Hun har prioritert studier og også slitt med skader, bl.a ble hun satt kraftig tilbake av et røket leddbånd. Men helt stille har det ikke vært. Hun har studert i USA i noen år og har tidvis dominert resultatlistene i forskjellige universitetsstevner i statene. Dog har hun ikke opprettholdt samme satsing og nivå som venninnen Grøvdal har gjort.

I sommer innledet hun imidlertid et samarbeid med Jack Waitz i USA, som også er trener for Tone Ilstad Hjalmarsen, og det skal bli meget spennende å se om de sammen klarer å få ny fart i karrieren til det som var en av Norges mest lovende løpere for noen år siden, når hun nå flytter tilbake til Norge.

 

 sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Kristine Eikrem Engeset med spennende come-back

Kommentarfeltet er stengt