Bjørn Tore TarangerUltraløp

Tidenes første norgesmester i 24 timers løp

Bergensmusikeren Bjørn Tore Kronen Taranger (BFG Fana) og Cecilie Karlsen (Romerike Runners) ble tidenes første norske mestre i 24-timers løp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Bjørn Tore vant Bislett 24-timers etter å ha tilbakelagt hele 245,360 km i en 545 meter lang bane innendørs på Bislett! Det  er over en mil i gjennomsnitt hver eneste time, et helt døgn i strekk. En umenneskelig prestasjon for de aller fleste.

-Jeg har blitt norgesmester, helt fantastisk.  Det er jo fantastisk å ta et gull når Brann ikke klarer å levere, sa Bjørn Tore spøkefullt til ba.no. Han forteller videre at han løp nesten hele tiden, og perset med over 20 km.

NÆRING: det er viktig å ha kontroll over nærsinntaket i ultraløp.
Her passerer Taranger «middagsbordet».
Foto: Peter Tubaas

Bjørn Tore Kronen Taranger er en fargerik kar, bokstavlig talt. Han er rockemusikeren som begynte å løpe i 2008 etter at svigerinnene meldte han på et halvmaraton. Det er mange kilo og treningstimer siden, For Bjørn Tore ble rakst bitt av basillen. Han er i dag en av Norges absolutt beste ultraløpere og har hatt en kjempesesong med en imponerende merittliste, som er opplistet i denne artikkelen i ba.no. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
INNSPURTEN: Bjørn Tore Kronen Taranger i full fart mot sin første NM-tittel.
Foto: Peter Tubaas

Bjørn Tore var overlykkelig over NM-gullet, etter at seieren glapp i kramper på de siste metrene av NM 100 km tidligere i år. Denne gangen var det ingen ting i veien med avslutningen og Taranger løp faktisk de siste 5 km på under 20 minutter, etter å ha løpt i 23 timer og 40 minutter! De færreste klarer det når de er uthvilt!…

SEIERSJUBEL: Så glad er en fersk norgesmester etter 24 timers blodslit.
Lars Dørum og svenske Johan Steene ble nr 2 og 3.
Foto: Peter Tubaas

Like imponerende er andreplassen til Lars Christen Dørum, med 231,203km, tatt i betraktning av at Dørum er 58 år gammel (les: ung). Tidligere i år vant Lars Dørum superultraløpet Trondheim – Oslo.

Cecilie Karlsen tilbakela 177,292 km. Hun måtte imidlertid se seg slått av 4 svensker. Karlsen var første kvinne som løp Trondheim – Oslo.

Joda, de skyver grenser, disse tøffeste av de tøffe gutter og jenter!

Ikke alle kunne slippe jubelen løs. Årets ultraløper i både 2011 og 2010, Gjermund Sørstad, slet med lårmuskulaturen og måtte gi seg etter 90 km denne gangen.

BLODSLIT: 24-timers løp er ikke for pyser! Her får Gjermund Sørstad røff behandling.
Ultraløper Frantz Mohr (t.v.) bivåner det hele med et smil, denne gangen «i sivilt».
Foto: Peter Tubaas

Takk til Peter Tubaas for flotte bilder! Se flere fargerike bilder av Taranger og mange andre fargerike ultraløpere i hele billedkavalkaden hans.

Resultater med enda flere bilder på Kondis.no.

 
Sportsmanden
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

7 thoughts on “Tidenes første norgesmester i 24 timers løp

Kommentarfeltet er stengt