Bjørn Tore kronet til ultrakonge!

Norgesmester også på 100 km – Bjørn Tore Kronen Taranger fra BFG Fana kan nå med rette kalle seg for Norges ultrakonge, etter at han fulgte opp høstens seier i NM i 24-timers løp med en ny NM-tittel da norgesmesterskapet på 100 km ble arrangert på hjemmebane fra Fana stadion på lørdag. Og det i svært så skiftende og utfordrende værforhold, der en nesten var innom alle årstider underveis, fra ufyselig vintervær på første runden, til å avslutte i strålende solskinn.

I mål som norgesmester i strålende sol. Men det startet ikke slik...Foto: Kondis.no
I mål som norgesmester i strålende sol. Men det startet ikke slik…
Foto: Kondis.no

For etter uker med flott vårvær, sol og bare veier, var det nok et lite sjokk for deltakerne å våkne opp til noe som lignet snøstorm i Bergen lørdag morgen. Men Bjørn Tore er ikke den som lar seg stresse av slikt. Tvert i mot, nå fikk han virkelig dra nytte av sine mange, lange og ekstreme løpeturer på snø fjellheimen i Gullfjellstraktene med trener Jan Fjærestad og de øvrige i det hardbarkede teamet.

Annonse (Klikk på bildet for info)

For været og føret under den tøffe førsterunden, stod i enorm kontrast til forholdene som rådet da Taranger løp i mål som norgesmester etter 7 timer, 38 minutter og 18 sekunder. Da var snøen som hadde dekket bakken noen timer tidligere smeltet bort, solen skinte og våren hadde igjen fått overtaket. Showmannen Taranger, som er vant til å underholde publikum fra sin plass som trommis i tre ulike rockeband, løp sisterunden inne på Fana Stadion med et like stort flagg som Therese Johaug hadde da hun vant 3-mila i Kollen.

Bjørn Tore var for øvrig portrettert i en lang reportasje i VG Helg på lørdag, der reporteren fulgte Taranger på årets første løp i Maratonkarusellen, helt inn i dusjen! Men at det gikk et norgesmesterskap på 100 km samme dag som artikkelen kom på trykk, ja det stod det ingenting om i VG…

Bjørn Tore kommer nok tilbake med sin egen fargerike beretning på bloggen sin om ikke lenge, når han har fått summet seg og inntrykkene er sunket inn.

Sølvet gikk til Gudleik Husby fra Stadsbygd IL på så vidt over 8 timer, mens den snart 60-årige evighetsmaskinen Lars Christen Dørum fra Spridon LLL tok en ny knallsterk bronsemedalje på 8.30.13.

Annonse (Klikk på bildet for info)
Jo, dette er fra det samme løpet! Norgesmester Edna Leikvoll sliter seg gjennom førsterunden i snøstorm. Foto: Kondis.no
Jo, dette er fra det samme løpet! Norgesmester Edna Leikvoll sliter seg gjennom førsterunden i snøstorm.
Foto: Kondis.no

Edna Leikvoll sikret dobbeltseier til arrangørklubben BFG Fana da hun sikret seg norgesmestertittelen for damer med 9.29.16, mens superveteranen Vera Nystad fra Søgne IL på 67 år tok sølvmedaljen i senior-NM på 10.07.13! Fantastisk! I ultraløp kan man altså ta NM-medaljer for seniorer selv etter oppnådd pensjonistalder! Bronsen gikk til Merete Vågheim Tellevik fra Øystese på 11.36.17.

Se resultater og fyldig billedreportasje på Kondis.no, der disse bildene er hentet fra. Der er også mange bilder og omtale fra ”ultrasprintdistansen” på 63 km, maraton og halvmaraton.

 

Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!

2 thoughts on “Bjørn Tore kronet til ultrakonge!

Kommentarfeltet er stengt