Bjørn Tore TarangerUltraløp

Norsk rekord på 100 miles av Bjørn Tore Taranger

Det er god aktivitet i det norske ultramiljøet om dagen. I helgen satt Therese Falk ny norsk og nordisk rekord på 24-timers. Se egen artikkel, som er oppdatert med flere bilder. Litt mer i det stille(!), gikk Bjørn Tore Kronen Taranger bort og satt ny norsk rekord på den klassiske ultradistansen 100 miles forrige helg i Mors ved Nykøbing i Danmark med tiden 13:31:46. Det er godt å se at også «Ultrakongen» viser storform etter koronapausen.

–Hjemmeleksen er absolutt gjort! Mors 100 miles har jeg hatt på «bucket listen» min siden 2011, og i år passet den inn siden VM i 24 timers ble kansellert på grunn av koronaepidemien. Løpet går i en stor runde rundt hele Morsø. 160,9 km (162,4 km på klokken). I tillegg må man gjennom 2000 høydemeter, asfalt, gress, grus og noen få småtekniske stier, forteller Taranger selv til Sportsmanden.

–Jeg trodde Danmark var flatt… men nei, tilføyer han!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
NORSK REKORD: «Ultrakongen» Taranger kan slippe jubelen løs!
Foto: Arrangør/ @kunmors

Norsk dobbeltseier

Jo Inge Norum hadde den norske bestenoteringen på 100 miles fra 24 timersløpet på Hell i fjor med 13:33:49. Så den nye rekorden var en forbedring med 2 minutter og 3 sekunder.

Taranger sin egen tidligere bestenotering på 100 miles er fra Bislett 24-timers, der det også er offisiell 100 miles passering underveis. Den lød på 14:20:30, så løpet i Mors var ny pers med nesten 50 minutter!

Det hører også med til historien at løypen på Hell er nærmest paddeflat, noe soḿ ikke akkurat er tilfelle i Mors 100 Miles.

Det ble for øvrig norsk dobbeltseier i Mors, som er det største 100 miles løpet i Norden. Bjørn Tore Taranger vant løpet, mens Stian Andersen ble nummer to på tiden 14:47:41.

Og om noen var i tvil; Bjørn Tore Taranger satser videre for fullt.


–Neste store mål er NM i 24-timers løping på Bislett 20-21.november. Gleder meg! Neste år blir det både NM i 100 km på hjemmebane, EM i 24 timers og kanskje noen ville stunts. Jeg satser alltid for fullt! Går alltid ALL IN, avslutter «ultrakongen».

FEIRING: Stor stemning og fine jubelscener i Mors.
Foto. Arrangøren / @kunmors
JAAAA! Bjørn Tore Kronen Taranger kan juble for norsk rekord!
Foto. Arrangøren / @kunmors

Foto: KunMors/www.kunmors.dk – @kunmors

Hyller Ståle Danielsen i støtteapparatet

På sin egen facebookside hyller også Bjørn Tore Taranger kameraten Ståle Danielsen, som stilte opp som support i Mors.

(Artikkelen fortsetter under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -


–Et ultraløp handler like mye om det mentale som det fysiske, og da finnes det ikke et bedre støtteapparat i verden enn Ståle Danielsen. På mirakuløst vis klarer han å alltid være klar på neste drikkepost, med påfyll av både karbohydrater og motivasjon. Å ha en kompis som gir så mye av seg selv både før, etter og under løpet, betyr utrolig mye. Tusen takk for at du er du, Ståle, skriver Bjørn Tore Taranger på Facebooksiden sin, ledsaget av både hjerte og andre emojier til å understreke takken.

KLAR: Ståle Danielsen iført Taranger sin flotte, fargerike trøye står klar.
Foto: Arrangør/ @kunmors
UTEN MAT OG DRIKKE, DUGER HELTEN IKKE. Ståle Danielsen sørger for at Bjørn Tore får nødvendig påfyll av både sportsdrikk og annen næring underveis.
Foto: Arrangør/ @kunmors


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -