RingerikeUltraløp

Klart for tidenes første UltraVasan

Mens Vasaloppet er verdens eldste, største og mest kjente langløp på ski med en historikk på hele 89 renn, går tidenes aller første UltraVasan med joggesko av stabelen på lørdag. Distansen er imidlertid den samme; 90 km fra Sälen til Mora.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

vasaloppet_karta

Den kanskje største favoritten er den svenske ultralegenden og hjemmehåpet Jonas Buud, som løper for IFK Mora og som har hele 7 seire i klassikeren Swiss Alpine Marathon på rullebladet. Kan han bli tidenes første vinner av UltraVasan?

Tommy_transp_sm
Tommy Støa er en rutinert ultraløper. Foto: RingSport

Mange norske stiller naturlig nok også til start i den første utgaven av løpet, som ganske fort ble fullbooket. En av dem er den doble Norgesmesteren på 100 km, Sportsmanden-blogger Bjørn Tore Kronen Taranger, som nok har planer om å være med i teten.

En annen nordmann som stiller spent til start, er Tommy Støa. Den ivrige ultraløperen fra Ringerike og Hytteplan Sport har som mål først og fremst å fullføre løpet på under 10 timer og 30 minutter, som er kravet for å få løpets medalje.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Men drømmen er å klare å fullføre på en tid under 9 timer og 34 minutter, og under 9 timer vil være fantastisk, forteller Støa til RingSport, som har en fyldig forhåndsreportasje om tidenes første UltraVasan.

SAMSUNG CSC
Tommy Støa er optimistisk før start. Sportsmanden ønsker Tommy og alle andre lykke til i tidenes første UltraVasan. Foto: Frode Monsen

 

 

 

 

 

 

 
Mer om ultraløp på Sportsmanden her.

 
sportsmanden.no
 
 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Klart for tidenes første UltraVasan

Kommentarfeltet er stengt