Bjørn Tore TarangerUltraløp

Bjørn Tore Kronen Taranger klarte det – løp hele 264,5 km på 24 timer – ny verdensrekord!

«Gullet» på 24 timers tredemølleløping «kom hem» til Bergen

Han kaller seg for «ultrakongen», Bjørn Tore Kronen Taranger. Og den fargerike karen fra Fana har nå sine ord i behold, i mer enn å ha en «krone» i selve navnet. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det er bare helt utrolig! Det er så stort det han klarer å gjøre, sa en rørt kone Kjersti Rydland direkte på TV2 etter at rekorden var sikret. Hovedpersonen løp da fortsatt, han hadde 13 minutter igjen, men hadde allerede fått på seg en gullhatt til «sjarmøretappen», mens en imponert fotballstjerne fra Brann, Fredrik Haugen, gikk på kjendismøllen  ved siden av. 

Så om det neppe blir noe av Haugens drøm å at «gullet ska hem» i Eliteserien, så har i hvert fall bysbarnet Bjørn Tore Kronen Taranger sørget for at Bergen det siste døgnet har fått en ny verdensrekord! I ultraløp, på 24 timers tredemølleløping!

Den nye rekorden skal nå offisielt være på 264,52 km!  (Rettet fra uoffisielt 265,5 km, som først annonsert.) 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bjørn Tore Kronen Taranger har en rekke NM-titler på 100km og 24-timers løp og deltar i VM hvert år. Her etter et knallhardt VM på 100km i Doha i 2014. (Foto: Privat)

–Nei, det er helt fantastisk! Det er WOOOW! var den aller første kommentaren den ferske verdensrekordholderen svarte på spørsmålet til TV2s reporter om «hva føler du nå», umiddelbart etter at rekorden var sikret og Taranger var gått av møllen etter et døgn der han angivelig bare var av møllen i et par minutter. Skjema var på forhånd 265 km, så Taranger fulgte det altså til punkt og prikke. Det eneste feilskjæret og dramatikken kom da Bjørn Tore falt av møllen etter noen timer da han skulle få i seg litt næring løpende, men han ble heldigvis ikke skadet og kom seg raskt på beina – og på møllen – igjen.

–Det var kjempeklaff! 

–Jeg visste at jeg hadde det i meg, jeg var ikke i tvil. Jeg visste at så lenge jeg klarte å få i meg næring, følge oppskriften med de fantastiske folkene her som har støttet meg gjennom hele natten og matet meg – for det er klart, hadde næringen, fått dårlig mage eller ett eller annet, så kunne det røket, selvfølgelig. Men det var kjempeklaff! utdypet Taranger.

Foruten at Ba.no har overført live hele natten, har Bjørn Tore løpt inn penger til et veldedig formål – Haukelands Venner og barneklinikken på Haukeland sykehus. Og det var mange andre venner også som stilte opp på både kjendismøllen ved siden av hovedpersonen, på diverse publikumsmøller – og ikke minst som tilskuere og heiagjeng. Så om hovedpersonen trodde på rekord, virket han mer overrasket over all viraken og støtten underveis.

Dette er større enn fantastisk! Det viser Bergen på sitt beste!
(Bjørn Tore Kronen Taranger om støtten – og om bergensere)

-Jeg hadde ikke trodd det! Dette er større enn fantastisk! Det viser Bergen på sitt beste. Vi er noen ordentlige patrioter, det er fantastisk at de gidder å stille opp, sa en sliten og overlykkelig fersk verdensmester fra Fana.

Sportsmanden har skrevet mye om Bjørn Tore og allerede i januar 2013 kunne vi annonsere Ultrakongen som ny blogger på Sportsmanden. Så det er litt ekstra stas når han nå klarte ett av de hårete målene sine. Den tidligere overvektige trommisen begynte med løping etter at han ble påmeldt et halvmaraton, og han tok utfordringen. Siden har det gått slag i slag, og han har i flere år, blant annet i beste lørdagsunderholdning på tv i Lindmo på NRK, uttalt at han en dag skal bli verdensmester.

Nå er det ikke bare skøyteløpere fra Fana som har erobret VM-gull, OL-gull eller satt verdensrekorder – den tidligere kommunen sør i Bergen har nå også fått en verdensrekordholder i ultraløp.

Sportsmanden gratulerer!

Sportsmanden gratulerer Bjørn Tore Kronen Taranger med ny fantastisk verdensrekord! Her fra Bislett 50k for noen år siden.

Les mer om noe av Bjørn Tore Kronen Taranger sin fantastiske karriere her.

Den gamle rekorden på 24 timers tredemølleløping var på 261,18 km og var satt i april i fjor av italienske Luca Turruni. 

Forsidebildet: Rune Johansen fra BA.no – som har sponset verdensrekordforsøket og dekket løpet gjennom hele døgnet – se linken. 

 

Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. Sportsmanden drives av idealisme og helt uten lønnskostnader eller sponsorer som et enkeltpersonforetak. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier er vi avhengig av et minimum av inntekter og trenger all den støtte vi kan få. Alle bidrag monner! Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -