FollotrimmenLøping

Har over 200 løp i Follotrimmen

Knut og Erland har fullført karusellen hvert år siden starten i 1984

Den populære løpskarusellen har gledet mange lokale mosjonister helt siden 1984. Knut Reian fra Oppegård er sammen med Erland Nærby (forsidebildet) en av svært få som har vært med i samtlige år som Follotrimmen har vært arrangert. De fleste gangene som ivrig og habil mosjonist på jakt etter gode tider og plasseringer. De siste årene som trimmer uten tidtaking. Men alltid like positiv og blid. Knut er nemlig kjent for sin gode replikk og sitt alltid gode humør.

På spørsmål om sine beste minner og om hva han liker aller best med Follotrimmen, er han ikke i tvil:

–Det er fellesskapet det gir. Det å møtes, og å få nye løpsbekjentskaper, samt at du gjennom Follotrimmen kommer til steder du ikke har løpt på før, forteller Knut. 

Knut Reian er blitt 77 år, men holder formen flittig ved like og er klar på at det fortsatt er viktig å trene. Knut har i svært mange år vært et av de mest aktive medlemmene i løpegruppen Joggekameratene. Fortsatt er han av og til med på løpeturene der, da mest i baktroppen som nå for det meste går. De siste årene har han vært langt oftere å se på fellestreninger på Family Sports Club i Ski, og tidligere Stamina.

–Jeg klarer å trene fortsatt, men danser mest med damene nå, og er veldig fornøyd med det, sier han med et stort smil. Med dansing mener han altså zumba og andre gruppetreninger på treningsstudioet, der han trener fast flere ganger i uken. 

Knut var tidligere en meget habil mosjonsløper. Han har hele 30 starter i Sentrumsløpet og 27 år løp han halvmaraton under Oslo Maraton. 

Han minnes også at det tidligere var mye større aktivitet lokalt. På 80-tallet var det ikke bare Follotrimmen. Kråkstadkarusellen ble arrangert i 10 år og også Langhuskarusellen, under ledelse av en annen av Joggekameratene, Odd-Bjørn Hansen, var et supert tilbud til mosjonistene. Da var det gjerne løp i de ulike karusellene flere ganger i uken, minnes Reian.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Knut Reian sammen med Tore Wiken, daglig leder i Bedriftsidretten i Akerhus, som er eier av Follotrimmen. I hånden holder Knut plaketten han fikk etter 5 år i Follotrimmen i 1988 – se bildet under.
(Foto: Frode Monsen) 

Undertegnende hadde også gleden av å trene med Joggekameratene da jeg flyttet til Oppegård i 1998. En fantastisk fin og sammensveiset gjeng med faste treninger fem dager i uken, like mange årlige fester på Laugshytta i sørenden av lysløypen, og et årlig høydepunkt med turene til Beitostølen og Fjellmaraton. Da pleide Joggekameratene å leie to store hytter like ved start og mål, og Knut Reian var alltid med. 

Etter årets deltakelse i Follotrimmen fant vi ut at Knut må ha passert 200 starter til sammen i løpet av sine 38 år med den populære karusellen. Trolig mest av samtlige deltakere? Selv synes han ikke at det er en så veldig stor prestasjon. 

–Dette er jo ikke all verden, men jeg må jo være fornøyd med det, sier Knut. 

Og den spreke pensjonisten har ikke tenkt å stoppe der. Han fortsetter så lenge helsen holder.

I MÅL: Både Knut Reian (t.h.) og Erland Nærby fullførte også årets karusell. De har begge deltatt på minst 4 løp hvert eneste år siden starten og dermed kvalifisert seg til premier, som har variert fra treplaketter til krus og vinglass.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
MIMRING: Knut Reian og Magne Thauland fra Joggekameratene under Follotrimmen i 2002.


Turid vant klassen i Sentrumsløpet

En annen av Joggekameratenes tradisjonsbærere, Turid Malmo Knutsen fra Kolbotn, stilte til start i Sentrumsløpet forrige helg. Og den spreke damen løp meget bra! Med tiden 29.40 på 5 kilometer vant hun klassen over 70 år på en tid som ville gitt andreplass i klasse 60-69 år.

–Jeg var veldig fornøyd, forteller hun. 

Tidligere var det alltid en stor koloni fra Joggekameratyene i Sentrumsløpet. I år var det foruten Turid kun Alvilde Dancke som deltok. Alvilde ble nummer 15 i klasse K60-64 år på 10 km på tiden 1.03.45.

STOLT: Turid Malmo Knutsen med flott medalje etter Sentrumsløpet. (Foto: Privat)


Resultater Sentrumsløpet

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -