InternasjonaltJann PostLøpingMaraton

-Maraton er en minnekaramell å suge på i alderdommen

Strålende forhold da flere nordmenn løp Tokyo Marathon i «solens land»

Tokyo Marathon ble tatt inn i det aller ypperste selskap da de fra 2013 ble det sjette løpet som utgjør den såkalte «World Marathon Majors». For mange er det et stort mål å fullføre alle disse seks maratonkonkurransene. Derfor er det stadig flere nordmenn som tar den lange reisen til «Solens land» for å løpe 42,2 km. Skjønt man får oppleve noe langt mer enn «bare» et maratonløp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Maraton er meir enn idrett, det er eit lite eventyr av ei oppleving, ein minnekaramell å suge på i alderdommen, forteller Terje Lyngstad, som nå har fire av de seks Majors på rullebladet. 50-åringen løp søndag Tokyo Marathon på gode 3.09 og var strålende fornøyd med arrangementet.

TokyoMarathon2016_Terje Lyngstad
Terje Lyngstad var strålende fornøyd etter Tokyo Marathon og sin fjerde Majors. (Foto: Fra Facebook)

Norges desidert sprekeste teatersjef beskriver «oppsetningen» og sin egen birolle i Japan slik:

– Fantastiske forhold, lett løype, heilt avsindig godt organisert, slapp nesten å tisse sjøl! Rundt to millioner tilskodarar som skreik og bråka og frivillege som takka og bukka frå lenge før start til lenge etter målgang.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

En annen som var svært godt fornøyd både med arrangementet og eget løp, var Nrks langrennsreporter Jann Post, selv en meget habil maratonløper:

– Tokyo Marathon ble den beste løpsopplevelsen på lenge. Jeg overrasket meg selv med å løpe 2.36.21 (min klokke). Fikk til et jevnt løp under særdeles gode forhold. Strålende vær, temperatur og lite vind. Dessuten lærte jeg et nytt japansk ord; gambare. Det må bety heia, for jeg hørte det en million ganger. Takk for det Tokyo! Arrigato! skriver Post på instagram.

12729686_192998037732336_1169675560_n(1)
TRAVEL: Jann Post fikk en skikkelig opptur i Tokyo i et lite opphold i langrennssesongen, før han nå er på vei til andre siden av kloden, til skitouren i Canada, der lange dager i kommentatorbua venter. (Foto: Fra Post sin ínstagramkonto)

Vi traff på Post for et par uker siden på hans siste langtur før løpet. Da cruiset han rundt på en tremilstur på Bislett i et tempo som ikke så mange klarer å følge veldig lenge, selv om han selv synes at det gikk tungt. Post, som tidligere har skrevet flere friske og personlige maratonrapporter på Sportsmanden og stadig senket sine personlige rekorder, fikk det særdeles tøft i Berlin Marathon i fjor høst, da han nærmest kollapset og sjanglet over mål. Han har heller ikke fått trent så regelmessig som han hadde håpet grunnet all reisevirksomheten med langrennssirkuset i vinter, og det er først i Berlin  i september at Post håper å være tilbake i toppform. Så da er det ikke så rart at han jublet høyt for sterke 2.36 og en solid opptur i Japan.

Du kan lese Jann Post sin spennende rapport fra Berlin Marathon i 2014, løpet der han satt sin personlige rekord på 2.33.32, i Drømmen om Brandenburger Tor.

Les også reportasjer fra to nordmenn som løp i Tokyo i fjor:

Reisebrev fra Tokyo Marathon

Lettbent verdensherredømme!

To andre nordmann som løp i Japan i helgen, var ekteparet Jan og Oddny Ringheim. Jan er ildsjel i Maratonkarusellen i Fana, mens Oddny er mangeårige Kondis-redaktøren for Hordaland. Hun løp også Tokyo Marathon i 2008, men den gangen stod løpet ikke på Majors-listen, så Oddny er nå er inne i den eksklusive gjengen som har fullført alle seks Marathon-Majors.

Oddny Ringheim løp på 4.07, raskere enn hun gjorde i New York, noe hun selv kommenterer slik på Facebook:

– Litt lettare løype (enn i New York), bruene virka ikkje så krevande. Etter ein litt dårleg treningsvinter er eg fornøygd med dette.

TøkyoMarathon2016_OddnyRingheim
Oddny Ringheim har all grunn til å være fornøyd både meg løpet og med fullført alle seks World Marathon Majors. (Foto: Fra Facebook)


Om det skal være noe å utsette på arrangementet sett fra utsiden, så må det være at de offisielle resultatene ikke foreligger elektronisk på løpets hjemmeside et døgn etter at det er ferdig. Majors-løpene burde vel strengt tatt hatt tøffere kvalitetskrav på dette området. Resultater i pdf-format med delvis japansk tekst foreligger, og de fullstendige resultatene kommer nok på løpets hjemmeside.

Feyisa Lilesa, Etiopia (2.06.56) og Helah Kiprop, Kenya (2.21.27) vant løpet. For kvinnene var det også ny løyperekord.

Har du fått med deg denne? World Marathon Majors – hvilket er best? 

Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -