Helse og treningUltraløp

Fra ME-syk til ildsjel og ultraløper

Helge Reinholt ble akutt utbrent over natten – qigong, frisk luft og løping fikk han på beina igjen

Helge Reinholt er et ganske kjent navn i det gode ultramiljøet i Norge. Den særdeles energiske karen fra Treungen i Telemark er nemlig både en ivrig ultraløper, ildsjel og arrangør av ultraløp som Telemarks Tøffaste og Skuggenatten 12-timers bakkeløp – Norges første i sin kategori. Kort og godt en pioner som er kjent for sitt engasjement og gode humør.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Telemarks-Tøffeste_Forhåndsbilde-600x450
Helge Reinholt slik de fleste i løpsmiljøet kjenner han: Som ivrig ambassadør for Telemarks Tøffaste og andre løp i hjemfylket – og aller helst selv ute i naturen.

Men det har ikke alltid vært slik. I en reportasje på nrk.no i går forteller Helge om en annen side, om den tunge tiden som kanskje bare de nærmeste var klar over.

I flere år, fra 2005, slet nemlig læreren med utmattelsessyndromet ME. Og det kom svært brått på.

– Det small. Eg blei akutt utbrent over natta. Det neste halve året sat eg i stresslessen med 120 i kvilepuls, og det var ikkje så veldig moro, forteller Reinholt i intervjuet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men etter noen tunge år, kom Reinholt seg gradvis på beina igjen. I reportasjen forteller Helge hvordan han nektet å ta medikamenter som psykiaterne nærmest prøvde å dytte på han. Det var i stedet en rekke forhold som til slutt fikk kroppen i balanse igjen og gjorde han frisk. Først via alternativ kinesisk medisin og trening ved qigong og akupunktur, som også ble fulgt opp med mindre stress, bedre søvn og ikke minst av mye frisk luft, natur – og løping.

– Dei grunnleggande tinga må på plass. Det er noko eg ikkje alltid forstod. Eg passa ikkje godt nok på meg sjølv. Mennesket treng frisk luft, rein mat, reint vatn, ro og fred og nok søvn. Viss ein ikkje har det, går det til slutt utover både deg sjølv og dei du er glad i, forteller Reinholt.

Etter hvert ble det mer og mer trening og frisk luft, og aller helst i god og sunn kombinasjon. Helge ble bitt av ultrabasillen og trives aller best med terrengultra, der han etter hvert har en rekke starter.

Hornindal2013_H-Reinholt
Vakkert! Bildet er tatt av Helge Reinholt under Hornindal Rundt i 2013.

Helge Reinholt har etter hvert også både arrangert løp og skrevet om løp, som han gjorde for Sportsmanden for tre år siden fra det som nok er Norges tøffeste fjelløp, Hornindal Rundt.
Den lengste distansen er på 75 km, med hele 5600 høydemetere.

Her kan du lese Helge Reinholt sin flotte rapport fra det løpet, med bilder tatt av han selv underveis:

Tøffe svensker og topp-arrangement i Hornindal Rundt

Hornindal Rundt var for øvrig prøve-NM i løpet i 2013. Men i år skal de arrangere det offisielle Norgesmesterskapet i terrengultra, som går 9.juli. Mer om det HER.

Helge-Reinholt_Hornindal13
Helge Reinholt i sitt rette element, ute i naturen. Også dette er tatt av han selv under Hornindal Rundt.

Hele intervjuet og reportasjen på Nrk kan du lese HER. 

 

Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -