Telemarks Tøffaste – suksess før start

Lørdag 7. september klokka 9 om morgenen går startskuddet for «Telemarks Tøffaste»  –   det nye ultraløpet i Treungen. Arrangementsnavnet har på kort tid rukket å bli et kjent navn i løpermiljøet i Skandinavia, og litt over 100 er påmeldt så langt. De aller fleste skal prøve seg på den lengste løypa på 81 kilometer i hei og fjell, med 2.700 høydemeter. Mange tøffinger vil også prøve å gjennomføre en fjellmaraton med 1.600 høydemeter.

Telemarks-Tøffeste_Forhåndsbilde
Store deler av de 81 kilometerne kan betraktes fra toppen av Skuggenatten. Helge Reinholt er svært stolt av «pamoramaløypa» i maratondelen, der borte i Tveit- og Åraksheia, der den høyeste toppen er på over 800 m.o.h. Den store innsjøen ligger 247 m.o.h.

– Men hvor er egentlig telemarkingene, spør initiativtaker Helge Reinholt i Treungen Idrettslag.  Jo, det er noen påmeldte, og flere fra arrangørkommunen, og jeg forstår at mange kanskje synes det er for langt. Men eksempelvis 42 kilometer i fantastisk hei- og fjellterreng (vi kaller det jo for et panoramaløp) vil være en flott utfordring, overkommelig for langt flere enn de selv aner – for man kommer seg gjennom ved å gå raskt, og man kan uansett ikke løpe hele tiden. Sperrefristene underveis tar høyde for at folk kan bruke mer enn to timer per mil. Er man noenlunde godt trent eller i trim-form, så kan det gå greit. Reinholt understreker at det er egen premiering til fylkets beste idrettslag i maratondistansen, der de tre beste plasseringene uansett kjønn teller.

Annonse (Klikk på bildet for info)

– Er det greit for fyresdølene, drangedølene, grenlandsklubbene og resten i fylket at Treungen IL blir kåra til Telemarks Tøffaste idrettslag, er det greit for oss, ler ultrasjefen i Nissedal, som selv skal løpe 81-kilometer.
– Kanskje de kommer til neste år? Men det er påmelding helt fram til klokka 8 på lørdag, så vi får se. Alle telemarkinger er i alle fall hjertelig velkomne!

Langløping er en raskt voksende sport i Norge, og i år passerer antall startende i de 25-30 ultraløpene fra 50 og 160 kilometer for første gang tusen. I Sverige er sporten mye større  – og økende også der. Nede i Alpene er det så mange som vil løpe at det er loddtrekning til de flere tusen startplassene i noen av løpene.

Telemarks Tøffaste blir regionens største ultraløp, og et av de fem-seks største i Norge. Treungen IL arrangerer også trimklasse til Skuggenatten og Nokkebul, og det ser ut til at det kan bli mye folk som «heier i heia». I tillegg er det et barne- og ungdomsløp fra 0-15 år på idrettsbanen mens man venter på de første i mål eller til runding.

Over 50 personer er med på denne dugnaden for Treungen IL, som begynner å bli vant til idrettsarrangement av litt størrelse. Helge Reinholt er svært stolt og takknemlig over innsatsen og den positive viljen, og er svært fornøyd med samarbeidet med og løpskart-produksjonen fra Nissedal kommune. Han minner om grunnideen bak arrangementet, som er drivkraften i bånn for alle i idrettslaget:

– Vi må jo vise løpermiljøet hvor fantastisk flotte heier og landskap vi har her! I tillegg er vi stolte av premiene og logoen vår  – Den Dansande Mann – Sør-Norges eldste hellemaling som finnes et sted langs innsjøen Nisser, som er preget på de håndlagede keramikkmedaljene og –premiene, av den anerkjente Nissedalskeramikeren John Skognes.

Annonse (Klikk på bildet for info)

(Presseskriv for Telemarks Tøffeste) 

Hornindalsvannet-rundt2013_Helge-Reinholt
Helge Reinholt er både en ildsjel og pådriver i lokalmiljøet og selv en ivrig ultraløper. Her fra det tøffe fjelløpet Hornindal Rundt i sommer.


Hjemmeside for Telemarks Tøffeste.

Les også initiativtager Helge Reinholt sin flotte reportasje fra det tøffe ultrafjelløpet Hornindal Rundt tidligere i sommer, og se reportasjer fra mange andre ultraløp på Sportsmanden.

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!

2 thoughts on “Telemarks Tøffaste – suksess før start

Kommentarfeltet er stengt