Ultraløp

Telemarks Tøffaste – suksess før start

Lørdag 7. september klokka 9 om morgenen går startskuddet for «Telemarks Tøffaste»  –   det nye ultraløpet i Treungen. Arrangementsnavnet har på kort tid rukket å bli et kjent navn i løpermiljøet i Skandinavia, og litt over 100 er påmeldt så langt. De aller fleste skal prøve seg på den lengste løypa på 81 kilometer i hei og fjell, med 2.700 høydemeter. Mange tøffinger vil også prøve å gjennomføre en fjellmaraton med 1.600 høydemeter.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Telemarks-Tøffeste_Forhåndsbilde
Store deler av de 81 kilometerne kan betraktes fra toppen av Skuggenatten. Helge Reinholt er svært stolt av «pamoramaløypa» i maratondelen, der borte i Tveit- og Åraksheia, der den høyeste toppen er på over 800 m.o.h. Den store innsjøen ligger 247 m.o.h.

– Men hvor er egentlig telemarkingene, spør initiativtaker Helge Reinholt i Treungen Idrettslag.  Jo, det er noen påmeldte, og flere fra arrangørkommunen, og jeg forstår at mange kanskje synes det er for langt. Men eksempelvis 42 kilometer i fantastisk hei- og fjellterreng (vi kaller det jo for et panoramaløp) vil være en flott utfordring, overkommelig for langt flere enn de selv aner – for man kommer seg gjennom ved å gå raskt, og man kan uansett ikke løpe hele tiden. Sperrefristene underveis tar høyde for at folk kan bruke mer enn to timer per mil. Er man noenlunde godt trent eller i trim-form, så kan det gå greit. Reinholt understreker at det er egen premiering til fylkets beste idrettslag i maratondistansen, der de tre beste plasseringene uansett kjønn teller.

– Er det greit for fyresdølene, drangedølene, grenlandsklubbene og resten i fylket at Treungen IL blir kåra til Telemarks Tøffaste idrettslag, er det greit for oss, ler ultrasjefen i Nissedal, som selv skal løpe 81-kilometer.
– Kanskje de kommer til neste år? Men det er påmelding helt fram til klokka 8 på lørdag, så vi får se. Alle telemarkinger er i alle fall hjertelig velkomne!

Langløping er en raskt voksende sport i Norge, og i år passerer antall startende i de 25-30 ultraløpene fra 50 og 160 kilometer for første gang tusen. I Sverige er sporten mye større  – og økende også der. Nede i Alpene er det så mange som vil løpe at det er loddtrekning til de flere tusen startplassene i noen av løpene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Telemarks Tøffaste blir regionens største ultraløp, og et av de fem-seks største i Norge. Treungen IL arrangerer også trimklasse til Skuggenatten og Nokkebul, og det ser ut til at det kan bli mye folk som «heier i heia». I tillegg er det et barne- og ungdomsløp fra 0-15 år på idrettsbanen mens man venter på de første i mål eller til runding.

Over 50 personer er med på denne dugnaden for Treungen IL, som begynner å bli vant til idrettsarrangement av litt størrelse. Helge Reinholt er svært stolt og takknemlig over innsatsen og den positive viljen, og er svært fornøyd med samarbeidet med og løpskart-produksjonen fra Nissedal kommune. Han minner om grunnideen bak arrangementet, som er drivkraften i bånn for alle i idrettslaget:

– Vi må jo vise løpermiljøet hvor fantastisk flotte heier og landskap vi har her! I tillegg er vi stolte av premiene og logoen vår  – Den Dansande Mann – Sør-Norges eldste hellemaling som finnes et sted langs innsjøen Nisser, som er preget på de håndlagede keramikkmedaljene og –premiene, av den anerkjente Nissedalskeramikeren John Skognes.

(Presseskriv for Telemarks Tøffeste) 

Hornindalsvannet-rundt2013_Helge-Reinholt
Helge Reinholt er både en ildsjel og pådriver i lokalmiljøet og selv en ivrig ultraløper. Her fra det tøffe fjelløpet Hornindal Rundt i sommer.


Hjemmeside for Telemarks Tøffeste.

Les også initiativtager Helge Reinholt sin flotte reportasje fra det tøffe ultrafjelløpet Hornindal Rundt tidligere i sommer, og se reportasjer fra mange andre ultraløp på Sportsmanden.

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Telemarks Tøffaste – suksess før start

Kommentarfeltet er stengt