TerrengløpUltraløp

Flott i Nordmarka da Didrik Hermansen og Mari Fenre ble norgesmestre i terrengultra

Det var fint vær med gode løpsforhold og stort sett tørre stier da årets Nordmarkstravern ble arrangert lørdag. I år var også NM Terrengultra på 83 km lagt inn i det ellers rikholdige programmet. Norgesmestere ble Didrik Hermansen og Mari Fenre.

Forhåndsfavoritten Didrik Hermansen fra Romerike Ultraløperklubb avgjorde trolig på rutinen, da han lot ungdommen rase av gårde i starten og selv holdt seg til sin egen løpsplan hele veien. Ved Vettakollen lå han bare på 10.plass, og ved Stryken, med 3 mil til mål, var han fortsatt på tredjeplass, et par minutter bak lederen.

– Det var en hard dag, jeg var nummer ti oppe på Vettakollen, og disse unge bare gampa på, så jeg hadde mer enn nok med bare å henge på, fortalte en fornøyd Hermansen i seiersintervjuet like etter målgang.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Planen var egentlig å løpe sånn ganske kontrollert på stipartiene og ikke prøve å pushe, for da er det fort at man blir helt ødelagt sånn muskulært, og heller trykke litt på på vei-partiene, så det funka egentlig ganske greit, forklarte han.

Med start kl 07 om morgenen og 83 kilometer med cirka 2500 høydemeter, er det mye tid å gjøre det på. Hermansen er lokalkjent og har trent mye i store deler av løypen, kun de nordlige delene der det var litt mer sti og noe våtere partier, var ukjente for den rutinerte ultraløperen. Planen funket da også meget bra.

– Jeg tenkte på forhånd at hvis jeg har ganske freshe bein på Stryken, da blir den siste delen gøy!

Hermansen hentet inn de to som lå foran ikke så lenge etter Stryken, men særlig Erland Eldrup solgte seg dyrt. Og noen spurt mot ungdommen, det ønsket ikke vinneren.

– Jeg var ikke sugen på noen spurt, eller i hvert all ikke tape noen spurt med så mange kjentfolk her på hjemmebane, fortalte Hermansen til speakeren. Dermed skrudde han opp farten straks de kom ut på det siste grusstrekket ved Nordseter, drøye fem kilometer før mål.

– De siste fem ble en langspurt, ja!

Erland Eldrup måtte til slutt slippe, men bergenseren som løper for Bodø Bauta løpeklubb var ikke mer enn drøye minuttet bak i mål på 7.23.50.

– Jeg var veldig fornøyd med hvor lenge jeg klarte å holde ryggen hans.

Eldrup var også overrasket og glad for sølvmedaljen i NM.

– Jeg hadde ikke regnet med det, fortalte han til arrangøren etterpå.

Kristoffer Eftedal fra Sandefjord TIF tok bronsen på 7.35.47.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
GULL: Didrik Hermansen
SØLV: Erland Eldrup
BRONSE: Kristoffer Eftedal

Hard kamp om seieren også i kvinneklassen

Norgesmester for kvinnene ble Mari Fenre fra Siljan IL og Grenland Ultra Runners med tiden 8.31.52. Også her ble det en knallhard kamp om seieren og sølvvinner Marjo Liikanen fra GTI Friidrett var bare 1.39 bak i mål. Anna Louise Astad Sørlie avgjorde bronsekampen mot Annette Velde Sande med 9.47.05, mot 9.50.24 for Velde Sande, som tapte flere minutter på en feilløping underveis.

Sportsmanden hadde da reist videre for å nå SkiLøpet også, så vi har dessverre ikke bilder av kvinnene fra NM. Men vi kommer tilbake med mange flere bilder fra Nordmarkstravern i egen sak.

Resultater NM Terrengultra

Idyllisk parti like før løperne kommer ut på grusveien før Nordseter.

Alle foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -