LøpingSlituløpeneTeam Sportsmanden

Team Sportsmanden satt farge på Slitusprinten

Team Sportsmanden stilte manns- og kvinnesterke opp i Slitusprinten sist søndag. I den raske 10 kilometeren var det flere fra teamet som perset eller gjorde det meget bra. Etterpå vanket det mange godord for arrangementet.

Slitusprinen ble arrangert for andre gang søndag 30.oktober. Og det var ikke bare de to norgestoppene Fredrik Sandvik og Amalie Sæten – med sølv og gull fra bane-NM i år – som imponerte i Slitu. Mange mosjonister kjente sin besøkelsestid og klinket til med nye personlige rekorder.

At løypen er rask vet vi etter å ha løpt gjennom den for noen uker siden. Og en liten pekepinn kan kanskje gis av løpets treer, Even Storeheier fra Degernes. Han perset nemlig i Hytteplanmila lørdag 22.oktober med gode 31.36. Men åtte dager senere senket han tiden ytterligere da han løp Slitusprinten på 31.18! Det klarte han etter et sololøp. For med unntak av den første kilometeren, der Storeheier hang seg på duoen i tet, så løp han mutters alene i mesteparten av de ti kilometerne.

Men altså, flere av mosjonistene fra Team Sportsmanden satt også fine personlige rekorder. Som Elin Ones fra Langhus, med gode 43.20, noe som også ga en flott 2.plass i klasse K35-39 år. Eller Egil Løken, som hadde tatt turen fra Hadeland og noterte seg for 41.02 da han ble nr 7 i klasse M50-54 år. For ikke å glemme Jan Rune Nuland, som til daglig holder til i Haugesund. Han kunne også sette kursen vestover igjen med ny, fin pers på 42.47 i bagasjen. Også Arvid Mathiesen fra Bøler perset med to minutter da han kom inn på 50.24 til 2.plass i klasse M60-64 år.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
TRIO FRA TEAM SPORTSMANDEN: Jan Rune Nuland (t.v.) var nok den som måtte reise lengst av samtlige deltakere for å få med seg Slitusprinten, da han bor i Haugesund. Lars Thorsen og Dag Spilde hadde en adskillig kortere tur fra Kolbotn.

Andre fra Team Sportsmanden løp enda fortere, selv om det ikke var pers. Raskest i teamet på søndag var en av løpets ildsjeler. Marius Borger stormet rundt de 10 velkjente kilometerne i Slitu på sterke 33.56 til 5.plass totalt og klasseseier i M40-44 år. I klassen over, M45-49 år ble det også klasseseier til Team Sportsmanden ved Roger Thompson, som vant på sterke 34.48, for øvrig sekundet bak egen tid både fra Hytteplanmila uken før og fra Norgesløpet tidligere i høst. Snakk om jevnhet. Veteranen Trond Olav Berg vant klasse M60-64 år på 38.18. Og vi må selvsagt også trekke frem Agnes Benediktsdottir og Merete Bolin, som med 49.15 og 46.04 ble henholdsvis nummer 1 og 2 i sine respektive klasser!

Samtlige deltakerne fra Team Sportsmanden i Slitusprinten:

Elin Sophie Ones, 43.20 og 2.plass i K35-39 år.
Merete Bolin, 46.04 og 2.plass i K55-59 år.
Agnes Benediktsdottir, 49.15 og 1.plass i K50-54 år

Marius Borger, 33.56 og 1.plass i M40-44 år.
Roger Thompson, 34.48 og 1.plass i M45-49 år.
Roar Tomter, 37.39 og 2.plass i M50-54 år.
Atle Aasterud, 38.08 og 6.plass i M45-49 år.
Trond Olav Berg, 38.18 og 1.plass i M60-64 år.
Jan Billy Aas, 38.29 og 6.plass i M40-44 år.
Egil Løken, 41.02 og 7.plass i M50-54 år.
Rolf Gran, 41.54 og 4.plass i M55-59 år.
Lars Thorsen, 42.13 og 12.plass i M45-49 år.
Gunnar Jonsson, 42.45 og 5.plass i M55-59 år.
Jan Rune Nuland, 42.47 og 8.plass i M50-54 år.
Dag Spilde, 42.54 og 9.plass i M50-54 år.
Hans-Jørgen Lund, 44.03 og 6.plass i M55-59 år.
Frank Skaftun, 47.23 og 8.plass i M55-59 år.
Arvid Mathiesen, 50.24 og 2.plass i M60-64 år.
Peder Guldbjørnsen, 55.33 og 1.plass i M70-74 år.

Litt av en gjeng! Som sammen med øvrige løpere og ikke minst de driftige arrangørene skapte en fin løpsfest i Slitu.

Flesteparten av Team Sportsmandens deltakere samlet på ett brett før start. Fra venstre Roar Tomter, Trond Olav Berg, Egil Løken, Frank Skaftun, Rolf Gran (bak), Peder Guldbjørnsen, Dag Spilde, Roger Thompson, Jan Billy Aas (på kne foran), Lars Thorsen (bak), Gunnar Jonsson, Agnes Benediktsdottir (bak), Hans-Jørgen Lund, Merete Bolin, Jan Rune Nuland og Arvid Mathiesen.

Supre tilbakemeldinger

En av de rutinerte ringrevene som har adskillig raskere tider å slå i bordet med fra glansdagene, men som fortsatt holder et imponerende høyt nivå både med løpesko og langrennsski, er Trond Olav Berg fra Bøler IF. Han beskrev sin opplevelse fra Slitusprinten slik i Team Sportsmanden sin Facebookgruppe.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Slitusprinten var i høyeste grad en trivelig opplevelse, som ga mersmak. Ryddig og velorganisert, enkelt og greit, rask og fin løype, og mange hyggelige konkurrenter å knive med i 37-38-min-segmentet. Jeg kommer gjerne tilbake neste år!

Selv hadde jeg et hårete mål om 37:30, men det blir ikke akkurat enklere å løpe i 3:45-fart i 10 km med årene, for å si det sånn… Man må faktisk regne med å løpe noen sekunder langsommere for hvert år etter passerte 60 er jeg i ferd med å erfare. 37:30 i fjor er ikke det samme som 37:30 i år. Men det er fortsatt lett å tro at man er 40 år når startskuddet går. Første km gikk lekende lett på 3:25. For noen år siden var det en moderat åpning og en grei marsjfart. Nå erfarer jeg at 3:45-fart er maksimal marsjfart, etter et par km var jeg der i dag. Og så gikk det periodevis langsommere enn det også, og det ble 38:18.

Følelsen i dag når jeg kjemper meg gjennom en 10 km er faktisk dønn lik som for 20-30 år siden – forskjellen er «bare» at jeg bruke rundt 30 sekunder lenger tid pr km. Men det er like gøy å delta! Det synes jeg er umåtelig gledelig å konstatere.

Som jeg alltid sier til alle som vil høre:

UKI-tabellen er flott for oss som synes det er interessant å vite hva en veterantid «tilsvarer» – man får vite hva man ville løpt på med samme innsats/prestasjon i sin beste alder. Den stemmer faktisk på sekundet for egen del, og viser at jeg faktisk er «like god» i dag (1960-modell, 38:18, 37:43 i sommer) som jeg var i min beste alder, da jeg løp på rundt 32 blank på 10 km (31:50 på bane i 1983, 32.00 i Sentrumsløpet i 1995 og 1997).

Test gjerne selv: http://teamicore.org/poeng_all_ny.php

Andre fra Team Sportsmanden stemte i med gode skussmål. Her er noen av dem:

Når du parkerer på Morenen, åpner bildøra og det første du hører er 🎶 Livet på bøgda 🎶 fra anlegget, da vet du at dagen blir bra! Dette var et supert arrangement! (Roger Thompson)

Takk for fantastisk arrangement det var kjempegøy med mange lyseblå i løypa… Vi er herlig gjeng… Og dere som som bor i 50 km radius fra Askim har ikke noen unnskyldning for å ikke delta i tirsdagsintervaller på Askim stadion… (Gunnar Jonsson)

Applaus for et flott arrangement, dere er flinke! (Merete Bolin)

Tusen takk for flott og gøyalt arrangement på vår hjemmebane! Tommel opp! (Agnes Benediktsdottir)

TOMMEL OPP: Vi må nok en gang berømme arrangørene for et flott arrangement. Primus motor i Slitu IL Geir Arne Johannessen flankeres av sine gode medhjelpere Marius Borger og Roar Tomter.

Du kan lese mer om Team Sportsmanden her, og alle er velkommen til å melde seg inn i laget også.

Team Sportsmanden – hjemmeside

Les hovedreportasjen fra Slitusprinten her:

Fredrik Sandvik og Amalie Sæten seiret i Slitusprintens raske 10 km

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -