MotbakkeløpOppegårdSkeikampen

Far og sønn imponerte i Skeikampen Opp

Om det er hardt opp bakkene i Nøklevann Rundt, er det enda tøffere å løpe opp alpinbakkene på Skei. Skeikampen Opp ble også arrangert på lørdag, i tåkete, men ellers fine forhold. Motbakkeløpet går fra foten av Skeikampen til steinbua på toppen, 2,9 kilometer med rundt 340 høydemeter! Med to blad Christiansen fra Oppegård  på startstreken. 

Erling Christiansen er sportslig leder i langrennsgruppen i Oppegård IL. Med oppfølging av klubbens lovende unggutter, mye jobbing og familie med barn som skal følges opp, har egen trening kommet i tredje rekke i år. Men 39-åringen fra Sofiemyr er i bedre form enn de aller fleste. I Skeikampen Opp var det kun tre mann som var raskere opp til toppen av kampen enn Christiansen, som med imponerende tid på 16:23 ble nummer 4 totalt av 114 startende.

Og eplet ser ikke ut til å falle så langt fra stammen. Junior Sigurd forserte nemlig den stupbratte bakken på 21 minutter og ble nummer 3 i yngste klasse for gutter 11-12 år. Sigurd er bare 8 år gammel! Faren forteller at sønnens trening består nesten bare av lek og skogsturer, med litt innlagte sprinter. Sigurd har også deltatt ivrig i Terrengløpskarusellen i Oppegård i sommer og høst, der han har slått guttene som er både ett og to år eldre. 

–Sigurd elsker å konkurrere og å være ute, så det er bare en glede å ha ham med, forteller en stolt pappa, som selv var «ok fornøyd» med eget løp. 

Joda, det er tydeligvis mange sterke bakkeløpere i Oppegård, i alle aldre.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
GLADE GUTTER: Pallen i klasse gutter 11-12 år. Nr.1: Henrik Aasvioll-Rognlien, Østre Toten Skilag, 19:05, nr 2: Erland Soldal Austreng, Gausdal friidrettsklubb, 20:34, nr 3: Sigurd Christiansen, Oppegård IL (t.h.), 21:00.
Foto: Pia Golberg

Vegard Ølstad Dalberg og Mari Nordlunde vant

Skeikampen Opp ble vunnet av Vegard Ølstad Dalberg fra FIK Ren-Eng med 15.26. De to andre på pallen var Martin Jancus (15.36) og Oddvin Offingstad (15.47).

Kvinnenes løp ble vunnet av Mari Nordlunde fra Follebu Skiklubb på 18.26, foran Tori Angell fra Odda IL (18.42) og Anna Zielinkiewicz fra Lillehammer IF (19.33).

Det var prispenger på henholdsvis kr 3000, kr 1500 og kr 500 til de tre beste.

Resultater Skeikampen Opp

Forsidebildet: Erling Christiansen på det flatere partiet like etter start, før bakkene starter for alvor.
Foto: Rolf Bakken / Kondis.no – Hans reportasje kan du lese her:

Tåke men fine forhold i Skeikampen Opp
MÅL I SIKTE: Les hvordan det gikk da Sportsmanden testet løypene i Skeikampen Opp i 2018.
Foto: Dag Hjerpseth
Sportsmanden i Oppegård Avis
Tidligere reportasjer fra Skeikampen

Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -