LøpingOppegårdSentrumsløpet

Folkefest i Sentrumsløpet

Med 8700 startende på hovedløpet 10 km, samt 1317 på 5 km, var over 10.000 løpere i aksjon i Oslos gater på lørdag, inkludert mange lokale. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Selv om det varslede regnværet holdt seg unna helt til 5 km skulle starte kl 17.30 og det var fine sommertemperaturer, var det likevel ganske krevende forhold under Sentrumsløpet, som gikk i skyet vær med 20 grader og ganske høy luftfuktighet. Erik Udø Pedersen fra Kristiansand Løpeklubb (30.15) og svenske Sanna Mustonen fra Hässelby (34.31) vant årets løp, som selvsagt også hadde mange deltakere fra kommunen vår. 

FULL FART! Eivind Bjørhei (mid på bildet med solbriller) i innspurten. Foto: Sportsmanden.no / Arnstein Andreassen

Raskest av våre lokale løpere fra Oppegård var trolig Eivind Bjørhei fra Oppegård IL. 31-åringen fra Myrvoll fosset gjennom løypen på gode 35.17, som holdt til 80. plass av alle menn og 48.plass i klasse M23-34 år. Det var med andre ord som vanlig høyt nivå i Sentrumsløpet. Kommunens andre store idrettslag, Kolbotn IL, hadde også et par raske menn på startstreken. En av dem var triatleten Erik Blom-Dahl. Målet var å løpe på under 35 minutter, mens persen som er halvannet minutt bedre neppe var innen rekkevidde, sa han i en kort samtale under oppvarmingen i Slottsparken.

– Jeg tror ikke jeg har nok fart i kroppen til det! 

Og Blom-Dahl var nok en av svært mange som fikk erfare at forholdene nok var mer krevende enn de virket på forhånd, og mange løp svakere enn de pleier. Erik fikk 36.10 og tok en sterk 6.plass i klasse M45-49 år. 

FART NOK? Erik Blom-Dahl løp i hvert fall meget bra under de ikke helt lette forholdene.
Foto: Sportsmanden.no / Arnstein Andreassen

Best i KIL var imidlertid Mats Nagelsen Hansen, som snek seg mellom de to forannevnte på resultatlistene til gode 35.37 og 62.plass i klasse M23-35 år. Sterkt løpt av Hansen. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Hedda med klasseseier

Aller best plasseringsmessig av våre deltakere var aktive Hedda Høntorp, jenta som vi omtalte i forrige ukes avis etter fin innsats i motbakke-skirennet på Sjusjøen i påsken. Nå var 14-åringen (fyller 15 i juli) ikke snauere enn at hun vant klasse K14-15 år på tiden 44.02! 

Litt eldre Gabriel Bondevik, også han fra Oppegård IL, ble nummer 4 i M16-17 år på sterke 37.36, mens beste klasseplassering av mannfolka hadde superveteranen Svein Arne Sølvberg, som med tiden 44.32 var nummer 2 i klasse M70-74 år. 

Av andre løpere fra Oppegård IL nevnes at Henrik Greverud Gotheim (37.54), Karl-Olaf Høntorp (39.06) og Joachim Nybakke (39.07) alle løp under 40 minutters-grensen, mens unge Nora Eidstuen Martinsen (49.49) kom seg under 50 minutter, til en fin 13.plass i klasse K16-17 år. 

Mens det var 17 fra Oppegård IL som fullførte en av distansene i Sentrumsløpet, var det bare 4 fra Kolbotn IL. Vi må nesten også nevne at Team Sportsmanden hadde hele 24 som løp, hvorav raskeste fra kommunen var Kolbotn-bosatte Øyvind Wang med 37.58 og Gry Pladsen fra Tårnåsen, med 48.58. 

– Dette gikk over all forventning, jeg koste meg, kunne en smørblid Gry fortelle etter løpet. 

BLIDE LØPERE: Gry Pladsen fra Tårnåsen (t.v.) og Ruby Semb fra Ski – som begge løper for Team Sportsmanden – hadde en fin dag i Oslos gater. Foto: Sportsmanden.no / Frode Monsen

Og vi kan skrive under på at det er hardt å løpe Sentrumsløpets relativt krevende løype, der mange brenner litt for mye krutt allerede i starten opp Slottsbakken. Men etterpå var det stort sett bare blide fjes å se. Sentrumsløpet er først og fremst en løpsfest for mosjonistene, der mange føler mestring og glede etter å ha fullført 5 eller 10 kilometer i en fin rundløype i hovedstaden, med mange tilskuere og heiarop underveis. 

TØFT: Steinar Lien synes Sentrumsløpet i år var hardt. Foto: Sportsmanden.no / Arnstein Andreassen

Karianne løp NM i terrengultra

Karianne Ekern fra Tårnåsen deltok i helgen i det 60 km lange og svært krevende KRS Ultra i Kristiansand for Romerike Ultraløperklubb, og det bare 5 dager etter at hun løp Påskemaraton i Drammen! Årets løp var også Norgesmesterskap i terrengultra. 

– 60 km og 2400 høydemeter i ulendt og gjørmete terreng. Fantastisk fin, men utfordrende løype. Jeg hadde ikke trent hverken på sti eller i bakker i år. Men nå har jeg det!, skrev Karianne på sin Instagramkonto etterpå. 

Etter 10 timer og 11 minutter var hun i mål til 13.plass totalt av de 18 kvinnene som fullførte, og med gull i klasse K45-49 som flott belønning!

Les også:

Marthe og veterangutta imponerte i Sentrumsløpet

– – –

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i lokalavisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

Denne artikkelen kommer i noe forkortet versjon på trykk i Oppegård Avis torsdag 2.mai 2019.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.noSpre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -