HytteplanmilaLøping

Heftig og herlig i Hytteplanmila

Hytteplanmila har for lengst etablert seg som både eliteløpernes og mosjonistenes høstlige lekegrind. For like sikkert som at høsten kommer hvert år, så rigges det i oktober til løspfest i Hole kommune av den svært så driftige og dyktige arrangørstaben i Hytteplan.

Og 2021 var intet unntak! Snarere tvert i mot. For etter at det kun ble arrangert et eliteløp i koronaåret i fjor, var det heldigvis tilbake til normalen i år. I Hytteplanmila innebærer det så mangt. En nærmest magisk atmosfære, der forventningssuset formelig summer i luften i timen før start, riktignok ut fra helt ulike forutsetninger. For noen er det bare snakk om å fullføre og få med seg en fin opplevelse. Men de fleste som reiser til Svendsrudmoen i Hole kommune har et håp om en rask tid, ut fra sitt eget nivå, i en av landets raskeste 10 kilometere.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Karo og gutta

KAROLINE OG GUTTA: Karoline Bjerkeli Grøvdal lå veldig godt innpakket i et stort felt med bare mannfolk. Likevel kjente hun godt at det var skikkelig motvind langs Selteveien i år.
Foto og forsidebildet: Hans Edgard Rakeie / arrangøren

Aller størst forventning knytter det seg kanskje til Norges kvinnelige langdistansestjerne. For Karoline Bjerkeli Grøvdal er alltid på plass i Hole, og hun leverer alltid varene. I år ble det soleklar seier på sterke 31:23. Dog var det 51 sekunder svakere enn superløpet fra i fjor, da hun slo legendariske Ingrid Kristiansen sin norske gateløpsrekord. En ganske kraftig motvind innover flatene langs Selteveien fra 6 til 8 km får ta sin del av skylden for det. For selv om det var perfekt temperatur med rundt 11 grader og sol, så sørget den ganske kraftige vinden for at forholdene likevel ikke var optimale.

Det samme tyder nemlig Narve Gilje Nordås sin vinnertid på. 28:55 er en strålende tid, men i fjor ble Narve nummer to på 28:28, altså 33 sekunder raskere enn vinnertiden nå.

Svært mange fikk det altså litt uvanlig tøft utover i løpet, og mange prøvde å søke ly i ryggen på andre løpere. Helt i tet var det imidlertid kun to mann, og OL-deltakeren fra Sandnes IL som til daglig trener med Team Ingebrigtsen hadde kun følge av Isaac Tesfamichael fra Steinkjer Friidrettsklubb på siste halvdel av løpet. I mål skilte det imidlertid 26 sekunder mellom dem. På tredjeplass kom orienteringsstjernen Kasper Fosser, som avsluttet sterkt til 29:37. Senay Fissehatsion (29:45), Sigurd Ruud Skjeseth (29:51) og Awet Kibrab (29:54) kom også under 30 minutter.

I TET: Narve Gilje Nordås og Isaac Tesfamichael har en klar ledere etter drøye 7 km. Bak skimtes treer Kasper Fosser i sort drakt, som etter hvert passerer Senay Fissehatsion i gult og sort.
Foto: Hans Edgard Rakeie / arrangøren
FOSSER FREM: Kasper Fosser formelig fosser frem og ble belønnet med 3.plass i mål.
FOTO: Hans Edgard Rakeie / arrangøren

På kvinnesiden var det hele 9 løpere under 35 minutter, med et rivende spurtoppgjør mellom den svenske Hälle IF-løperen Samrawit Mengsteab og Mathilde Theisen fra Oslostudentenes IK nærmest Grøvdal. Svensk-afrikaneren avgjorde «sølvduellen» med ett fattig sekund på tiden 33:38, mens Kristine Eikrem Engseth, klubbvenninnen som var et like stort talent som junior til jevngamle Karoline Bjerkeli Grøvdal, fortsetter fremgangen med 34.29 og fjerdeplass.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
–Alltid gøy å løpe Hytteplanmila Fornøyd med seier og min nest beste tid i denne løypa etter noen uker med sesongpause. Litt tøffe vindforhold på siste halvdel gjorde at det ble vanskelig med rekordtider, men takk for et fantastisk arrangement Hytteplanmila. Nå starter vintertreninga mot sesongen 2022, sier Karoline Grøvdal selv på sin Instagramkonto.

Firer i mål Kristine Eikrem Engeset i rosa trøye har god pes av Robert Bue (234) og Gustav Vasdal (1879), mens Andrine Benjaminsen jager bak (3411). Hun ble nummer 6 med 34.44.
Foto: Hans Edgard Rakeie / arrangøren


Noen perset i år også

Om svært mange ikke helt klarte egne tidsmål denne gangen, var det som vanlig også mange som perset. En av dem er årets beste løper i Follotrímmen, Eivind Bjørhei, som for første (og kanskje siste gang, ifølge han selv), løp på under 33 minutter.

Les mer om det i egen reportasje fra våre lokalsider fra Oppegård.

FOKUSERT: Eivind Bjørhei er i gang med sin 10 km, som ble den raskeste han noengang har løpt.
Delphine Poirot fra BUL IL kom i mål på 41.33.
Foto: Arrangøren

Men pers eller ei, det var minst like trivelig som før i Holehallen etterpå, der det både ble delt ut en ærespris til Karoline Bjerkeli Grøvdal (se nederst i reportasjen) og holdt en lang premieutdeling der det blir gjort skikkelig stas på medaljevinnerne i alle aldersklasser. ikke så mange løp som er like flinke til det. Og det var som vanlig raust med gratis boller, kaffe og mere til både til deltakere og ledsagere.

TOPP 10 KVINNER: Fra høyre nr 1. Karoline Bjerkeli Grøvdal, 2. Samrawit Mengsteab, 3. Mathilde Theisen, 4. Kristine Eikrem Engeseth, 5. Mari Roligheten Ruud, 6. Andrine Benjaminsen, 7. Anna Marie Nordengen Sirevåg, 8. Ina Halle Haugen, 9. Vienna Søyland Dahle og 10. Astrid Brathaug Sørset.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
TOPP 10 MENN: Fra høyre nr 1. Narve Gilje Nordås, 2. Isaac Tesfamichael, 3. Kasper Fosser, 4. Senay Fissehatsion, 5. Sigurd Ruud Skjeseth, 6. Awer Kibrab, 7. Abullahi Dahir Rabi, 8. Even Brøndbo Dahl og 10. Anders Grahl. Nummer 9 Erik Lomås var ikke til stede.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
GOD GAMMEL ÅRGANG: Pallen i klasse M60-64 år: Nr 1. Svein Egil Linnerud, 2. Kristen Aaby (t.h.) og 3. Otto Gullesen (t.v.). Kristen Aaby har flere ganger blitt kåret til Årets veteranløper etter prestasjonene sine blant annet her i Hytteplanmila. Denne gangen løp han sammen med sønnen Kristoffer Ødemark Aaby, som vant klasse Gutter 13 år på 38:28, kun ett sekund foran Haakon Heltzer Sørstad – sønnen til Gjermund Sørstad (35:26) – og fem sekunder foran Trym Gjedebo-Skarpeteig på tredjeplass. For Kristen holdt det også til en plass på seierspallen.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Klasseseier og fyldig tropp fra Team Sportsmanden

Team Sportsmanden stilte som vanlig med en solid tropp i Hytteplanmila. Hele 24 var påmeldt og om ikke alle stilte, så var det også flere teammedlemmer som bare var påmeldt for idrettslaget sitt eller privat.

Beste prestasjon i teamet stod Kristin Isachsen for, med klasseseier i K65-69 år. Med tiden 47:14 slo hun også Kirsti Johnsen for første gang, med 15 sekunder.

Raskest av Team Sportsmandens menn og kvinner var tvillingparet Pål Jostein og Linn Beate Onsrud fra Gjøvik, som løp på henholdsvis 33:00 og 42:23. Pål hadde håpet å løpe rundt halvminuttet raskere og snuse på persen på 32:20, men som så mange andre merket han motvinden på slutten:

–Trodde egentlig jeg var godt innpå 32-tallet, så ble overrasket når klokka viste 33:00… Litt kjedelig, men det kommer flere muligheter, forteller han.

Beste mannlige løper plasseringsmessig i teamet var veteranen Harald Ringen, som med 37:54 kun var 2 sekunder fra pallplassen i M55-59 år.

Se resultatene til alle fra Team Sportsmanden nedenfor.

Har du lyst å bli med i Team sportsmanden eller lurer på hvilket team dette er, så kan du melde deg inn eller lese mer på hjemmesiden.

TILBAKE I MANESJEN: Team Sportsmandens Monika og Dag Hjerpseth synes begge det var moro å være tilbake med startnummer på brystet, etter et lengre korona-fravær.
Foto. Frode Monsen / Sportsmanden.no
DUELL: Pål Onsrud (t.h.) i samløp med Tomas Skjæråsen fra Varegg Fleridrett. De to fulgte hverandre helt inn, med Team Sportsmandens mann ett sekund foran løperen fra Bergensklubben over mål.
Foto: Hans Edgard Rakeie / arrangøren
HARDT: Harald Ringen tar ut det siste opp «Pulsbakken» like før mål.
Foto: Arrangøren
BLID: Konkurranseglade og alltid blide Connie Schneider hadde glemt å melde seg på for Team Sportsmanden, men hadde pannebåndet på plass! Hun var strålende fornøyd med 55:41.
Foto: Arrangøren
REDAKTØRDUELLEN: Sportsmandens redaktør Frode Monsen (3939) er her akkurat passert av Kondis sin redaktør Runar Gilberg (913) med et par kilometer igjen og prøver desperat å bite seg fast. Gilberg fikk en luke på 30-40 meter på den neste kilometeren, men Monsen klarte å passere den tidligere ultralandslagsløperen mot slutten og tok en sjelden seier i «redaktørduellen» med 41:20 vs. 41:24. I hallen etterpå var begge enige i at det var en hard og morsom fight og et kjempefint arrangement.
Foto: Hans Edgard Rakeie / arrangøren
VANT: Kristin Isachsen (t.h.) kunne stolt motta førstepremien i klasse K65-69 år etter å ha slått Kirsti Johnsen for første gang.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SUPPORT: Hytteplanmila er også kjent for sine mange og positive funkjsonærer. Team Sportsmandens Åse Klinkenberg er en av dem.
Foto. Frode Monsen / Sportsmanden.no
En flott gjeng fra Team Sportsmanden i Hytteplanmila.

Årets utøver

ÅRETS UTØVER: Arrangøren overrakte Karoline Bjerkeli Grøvdal prisen som Årets utøver med en sjekk på kr 20.000 , det samme som hun vant for førsteplassen i løpet. Karoline stiller alltid opp i Hytteplanmila, og det ble en innbringende dag for langdistansestjernen, som med unntak av skuffelsen i OL, har hatt sin aller beste sesong.
Foto. Frode Monsen / Sportsmanden.no

Resultater Hytteplanmila

Alle tidligere reportasjer fra Hytteplanmila på Sportsmanden

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -