HytteplanmilaRingerike

Karoline Bjerkeli Grøvdal med kjempeløp – slo Ingrid Kristiansens norske gateløpsrekord fra 1989

Men ingen suksess for Ingebrigtsen-brødrene da Zerei Kbrom Mezngi vant foran Narve Gilje Nordås

Så ble det rekord i Hytteplanmila Rekordjakt 2020. Ikke av Jakob eller Filip Ingebrigtsen, men av Karoline Bjerkeli Grøvdal som slo til med et kjempeløp!

30-åringen fra Isfjorden imponerte stort i årets spesielle utgave av Hytteplanmila. Vinnertiden på knallsterke 30.32 er faktisk den nest beste tiden noensinne av en europeisk kvinne i et gateløp! Kun britiske Paula Radcliffe har løpt raskere, med 30.21 helt tilbake i 2003. Dermed knuste også Grøvdal den tidligere norske gateløpsrekorden til Ingrid Kristiansen, som helt tilbake i 1989 løp på 30.59 i Boston. Ingrid Kristiansen har imidlertid 30.13 på 10.000m bane som personlig rekord.

-Det var deilig! sa en jublende Karoline da hun ble intervjuet etterpå på Direktesport, som sendte løpet på nett-tv. Hun la til at hun dermed er i god rute til OL, og sier at hun med dette viser at hun i en alder av 30 år er på sitt aller beste. Det kan man trygt si. Grøvdal smadret også sin egen løyperekord fra Hytteplanmila fra 2017 med nesten ett minutt (31.25).

(Forsidebildet: En glad Karoline Bjerkeli Grøvdal etter seieren i Hytteplanmila Rekordjakt 2020. FOTO: Arrangøren).

Det gikk ikke like bra med de to yngste i Team Ingebrigtsen. Man så tidlig i løpet at flere løpere var med og vekslet om teten, og litt før halvveis fikk Zerei Kbrom Mezngi en liten luke til Jakob og Filip. Et par kilometer senere, da luken var på 7-8 sekunder, måtte Jakob også slippe Filip, som tilsynelatende tok opp jakten på Zerei. Men det bet ikke helt for Filip heller, og med et par kilometer igjen var det plutselig Narve Gilje Nordås som var toer. Filip var hektet av, Jakob var helt borte og han brøt da også løpet.

Etter lenge å ha truet Jakob sin norske rekordnotering fra vinnerløpet her i fjor på 27.54, vant Zerei til slutt på 28.20, med Gilje Nordås åtte sekunder bak på 28.28, mens Bjørnar Lillefosse avanserte til tredjeplass på 28.45. Filip endte til slutt på 6.plass på 29.03, som er 23 sekunder svakere enn tiden sin fra i fjor, en tid han lenge lå langt foran i dagens løp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Zerei Kbrom Mezngi imponerte stort med å vinne Hytteplanmila rekordjakt 2020. Eritreeren fikk norsk statsborgerskap i vår.
FOTO: Arrangøren / Hans Edgard Rakeie


Det var også knyttet stor spenning til den suverene fjelløperen Kilian Jornet sin «debut» på 10 km gateløp. Spanjolen hadde som målsetting å løpe ned mot 29 blank. Det ble i hardeste laget, men Jornet – som har bosatt seg i Romsdal i Norge ikke langt fra Isfjorden der Grøvdal kommer fra – snek seg under 30 blank med ett sekund til 29.59 og 18.plass i det særdeles tøffe selskapet, og virket ganske så uanfektet etterpå.

Kilian Jornet løp solid og kom under 30 minutter på uvant underlag. Mathias Flak (29.54) fra Steinkjer Friidrettsklubb i midten og Ebrahim Abdulaziz fra Strindheim IL (30.04) til venstre.
FOTO: Arrangøren / Hans Edgard Rakeie


Alle resultater

Sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -