TerrengløpTreningUtstyr

Test av terrengskoen Icebug Capra RB9X

Sportsmanden har testet Icebug sine terrengsko Capra RB9X og blitt positivt overrasket.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Vi har i sommer løpt over 200 km med skoen, og er veldig fornøyd. Den er også brukt i flere konkurranser.

Konklusjon: En meget bra løpesko med godt grep i terrenget og en fin kombisko også for grus og vei.

Icebug Capra RB9X

Evaluering

Meget godt grep!

Skoen har et særdeles godt grep og vi har knapt opplevd at den sklir, selv ikke på svaberg og våte steiner i terrenget, på våte planker og klopper over myrene på Sjusjøen, eller på de fleste våte røtter. Grepet er av de beste vi har opplevd, så for en terrengløper som er avhengig av godt feste for å føle nødvendig grad av trygghet, får man det med disse skoene.

Gode allroundegenskaper

Skoen er først og fremst en terrengsko, men i motsetning til mange andre terrengsko – som ofte kan være ganske ubehagelige å løpe på grusveier med – er denne skoen også helt grei på grus og sågar asfalt. Den egner seg derfor meget godt til treningsturer eller konkurranser der det både er terreng og grus som underlag. Vi har blant annet brukt den både i Skeikampen rundt og i Follotrimmen. Den har også forsterket tåboks, som beskytter litt ekstra i terrenget.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Bra løpsfølelse

Som terrengsko har den ikke den aller beste kontakten med underlaget, men den er behagelig å løpe med og har passe høy såle, selv om dette selvsagt er subjektivt. Andre terrengsko kan ha tynnere såle som gir bedre kontakt med underlaget, men til gjengjeld er denne skoen altså svært allsidig. Løpsfølelsen er også helt ok i terrenget. Et par overtråkk har det blitt, men ellers virker den rimelig stabil. Skoen føles lett og er nok i nedre sjikt, men er ikke av de aller letteste. Testskoene i størrelse 42 viser 298 gram på vektskålen.

Grei pris og utseende

Skoen har en veiledende pris hos Icebug på kroner 1700, men ved søk fås den nå til rundt kr 1200, en pris som ligger i nedre sjikt eller litt under de fleste andre sammenlignbare terrengsko. Så man får ganske mye for pengene med denne skoen.

Skoen har også et tiltalende og relativt nøytralt utseende. Den ser ikke ut som en typisk terrengsko og kan utmerket godt også brukes til «fritidssko» eller til en tur på butikken.

Allsidige sko
Skoene har blitt flittig brukt på treningsturer på fjellet i sommer, i all slags vær.
Våte planker i striregn var ikke noe problem.

På Icebug sin hjemmeside er skoen presentert slik:

Capra is the shoe for those who are looking for a lightweight, agile trail shoe for running in technical terrain. This style was designed with world champion Tove Alexandersson and is perfect for trail running or skyrunning. Like a mountain goat, Capra is at home on rocky inclines and steep slopes. 

A snug fit is combined with a spacious toe box. The outsole, with its aggressive and unique pattern is of course made with RB9X® rubber for the best possible unstudded traction.

– – –

Anmerkning: Vi har fått teste denne skoen gratis av en samarbeidspartner, men har ingen økonomiske interesser eller avtaler med Icebug eller butikker som fører Icebug.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Test av terrengskoen Icebug Capra RB9X