Langrenn

Duellen mellom dronningen og prinsessen

Tremilsvinner Bjørgen fortsetter trolig karrieren

Etter VM i Falun var det flere som snakket om et tronskifte og mange lurte også på om vi hadde sett Marit Bjørgen for siste gang i et mesterskap. For etter «bare» ett individuelt gull, mot Therese Johaugs to gull, så var det prinsessen Therese som ble VM-dronningen, for første gang i et mesterskap.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Therese Johaug mørnet feltet og alle måtte etter hvert slippe. Alle utenom dronningen selv, Marit Bjørgen. (Alle foto: Sportsmanden / Frode Monsen)

Men Marit Bjørgen vil ikke gi fra seg tronen uten kamp. Hun har forlengst avgjort verdenscupen og i dagens avslutningsløp på 30 km, satte hun igjen skapet på plass. Etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen var uheldig og falt og Charlotte Kalla som siste kvinne også etter hvert ble kjørt av lasset, dreide det seg igjen om duellen mellom de to store. Og denne gangen så det ut som om Bjørgen fulgte ganske lett når Johaug forsøkte seg i bakkene, selv om hun ikke var helt enig i det selv.

– Nei, det var hardt, særlig da Therese rykket i bakkene opp mot Frognerseteren på andrerunden og fikk en liten luke, fortalte vinneren selv etterpå. Men luken ble aldri stor og det så ut som om Bjørgen hadde bra kontroll på løpet. En spurtduell mellom de to er fortsatt ganske rått parti, og dermed ble det seier til Marit med Therese som en god nummer to.

SAMSUNG CSC
Allerede etter et par kilometer er det de to store som styrer feltet, fra hver sin side.

På NRK lurte reporterne på om dette kunne være siste gangen vi så Marit Bjørgen i et verdenscuprenn og etterpå fikk hun enda en gang spørsmålet om hun vil fortsette karrieren eller legge opp. Svarene var imidlertid ganske beroligende. Det står i hvert fall ikke på motivasjonen:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Ja, nei, jeg er jo motivert til å fortsette, jeg er jo det, sa Marit Bjørgen etter at hun hadde tatt sin femte seier på tremilen i Holmenkollen. Og i bakgrunnen kom det taktfaste tilrop fra den argeste konkurrenten:

– Fortsett, fortsett, fortsett! ropte Therese Johaug.

– Jeg er jo sugen på å fortsette, tilføyde Bjørgen, som imidlertid vil bruke våren på å ta den endelige beslutningen.

All den tid det ikke er noe mesterskap neste år, mens det de to påfølgende årene er VM og OL, så blir det gjerne en beslutning for de neste tre årene. Bjørgen er imidlertid fortsatt ikke mer enn snart 35 år, som hun fyller 21.mars, så i neste OL vil hun være nesten 38 år. Ingen alder for en langennsløper, men spørsmålet er vel heller hvilke prioriteringer hun vil gjøre med tanke på famile etc. Bjørgen har jo ikke lagt skjul på at hun ønsker seg barn etter hvert. Men motivasjonen til å fortsette synes altså god. Og kapasiteten er det i hvert fall ingen fare med!

Her er en liten bildeserie og stilstudie av duellen mellom de to store.

SAMSUNG CSC
Et velkjent syn; Johaug drar i bakkene med Bjørgen på hjul. Her har også Kalla heng, enn så lenge.
SAMSUNG CSC
Full fart nedover fra Midtsuten. Føret var bra og ganske raskt.
SAMSUNG CSC
Ny bakke. Kalla er borte, nå er det kun de to store. Steinar Mundal roper sine oppmuntrende formaninger i bakgrunnen.
SAMSUNG CSC
Synkront opp over bakketoppen.
SAMSUNG CSC
Nest siste runde, Therese har gjort enda et forsøk på å riste av seg Marit…
SAMSUNG CSC
…Johaug får noen meter, men det er ikke nok. Utsikten er spektakulær.
SAMSUNG CSC
Siste gang opp bakken ved Midtstuen. Men Bjørgen følger relativt lett, og har bra kontroll inn mot stadion og oppløpet.

Alle bilder: Sportsmanden / Frode Monsen

Resultater

Se også: Duellen 2 – jacobsen med ny seier over Kalla

 

Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -