OppegårdSesongstart skiskytingSki

Målte krefter mot verdenseliten

Thomas Gifstad med et aldri så lite comeback i skiskyting på Sjusjøen

Thomas Giftstad fra Oppegård gjorde et aldri så lite comeback som skiskytter under helgens sesongåpning på Sjusjøen. 

På lørdagens sprintrenn over 7,5 km var nemlig Gifstad en av 140 som stilte til start, sammen med hele Norgeseliten og store deler av verdenseliten. 

Thomas Gifstad var en svært lovende skiskytter som satset på idretten i flere år, før han for noen år siden gikk over til langløp. Der går han sin tredje sesong for Team Rustad IL Oslo, mens han i helgens renn representerte Oslo Skiskytterlag. 

Sesongåpningen var direktesendt på Nrk i det som for mange av løpere bak de aller beste er et av sesongens aller viktigste renn. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
GOD TRENING: Thomas Gifstad stilte til start blant verdens beste skiskyttere for å få seg en skikkelig hardøkt!
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Nivået er knallhardt, og tøft ble det også for vår mann. Thomas Gifstad endte på 94.plass etter å ha fått en strafferunde på liggende og to runder etter stående skyting. Tiden ble 29.46,3 – drøye fire minutter bak tyske Johannes Kuehn, som overraskende vant sprinten. 

Thomas Giftstad forteller til oss at han deltok for treningens skyld, og han planlegger også å stille i Norgescupen i skiskyting på Lygna i desember.

– Det var veldig gøy å skyte igjen! Jeg fikk gjort det jeg ønsket, å få en skikkelig bra hardøkt. Var litt dau i kroppen, men kom rett fra jobb på Gardermoen dagen før. Tror jeg er i rute for sesongen, men trenger nok noen flere hardøkter før formen kommer.  

Les også:

Thomas Gifstad kjempet om seieren i verdens største rulleskirenn etter 6 uker med hånden i gips

Thomas Gifstad synes det var moro å gå renn med børse på ryggen igjen.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Mens Erlend Hokholt har lagt skiene på hyllen

I fjor ble Erlend Hokholt nummer 75 i tilsvarende renn, men Oppegårds beste skiskytter de siste årene la opp etter fjorårets sesong, selv om han bare er 22 år og jevngammel med de to beste norske løpere på Sjusjøen, rekruttlandslagets Aleksander Fjeld Andersen og Endre Strømsheim, som begge overrasket med andre- og tredjeplasser på sprinten lørdag og fellesstarten søndag.

– Kult å se de andre gutta på min alder gjøre det så bra! Jeg har konkurrert mot de gutta hele veien, forteller Erlend fra sin nye tilværelse i Forsvaret på Rena.  

Det kan du lese mer om på hovedreportasjen fra sesongåpningen:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Rekruttlandslagets Aleksander Fjeld Andersen og Endre Strømsheim fikk sine gjennombrudd i skiskytternes sesongstart på Sjusjøen

KOMPISER: Thomas Gifstad og Erlend Hokholt under Norgescupen på Lygna i fjorårets sesong.
Foto: Liv Hokholt

– – –

Sportsmanden skriver en ukentlig side om lokal kondisjonsidrett i papiravisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. Artikkelen over står på trykk i uke 47.

Alle reportasjene til Sportsmanden i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -