Løpskarusellen

Se hvem som vant Sportsmandens Løpskarusell

Avgjørelsen falt på siste dag av karusellen da Øystein Høines Larsen og Silje Christiansen vant sammenlagt

Mens det for kvinnene ble en suveren sammenlagtseier til Silje Christiansen, var det spenning til siste sekund om hvem som ville gå til topps i Sportsmandens Løpskarusell 2019 for mennene.

Først på Løpskarusellens aller siste dag ble det klart at fjorårsvinner Øystein Høines Larsen forsvarte sammenlagtseieren, da det tikket inn et tellende 10 km-resultat på 39.03. Dermed snek Øystein seg foran Jørgen Saxegaard, som ledet helt til målstreken.

Kjell Arne Olsen ble en god nummer tre, mens Mads Berge og kanskje også Stig Gunleiksrud – som begge manglet tellende resultat på en av de tre distansene 5 km, 10 km og halvmaraton – kunne også ha meldt seg på i tetkampen med et siste tellende resultat.

Topp 3 sammenlagt menn:

1. Øystein Høines Larsen
2. Jørgen Saxegaard
3. Kjell Arne Olsen

VANT: OCR-utøveren Øystein Høines Larsen kan juble på forsidebildet og her i Sportsmanden-trøyen som han vant etter fjorårets seier.

Topp 3 sammenlagt kvinner:

1. Silje Christiansen
2. Inger Johanne Klokset
2. Merete Bolin

UBESEIRET: Silje Christiansen (t.v.) kan gjerne smile etter at hun har vunnet alt i Sportsmandens Løpskarusell. Kanskje Tone Fløttum kan gi henne litt kamp neste år, som her etter et løp i Stomperudkarusellen.

Tre ulike distansevinnere

Mens Silje Christiansen totalt dominerer kvinnenes konkurranser og også vant alle tre distansene, var det tre ulike vinnere hos gutta.

Mads Berge var raskest på 5 km, Jørgen Saxegaard tok seieren på 10 km, mens Øysten Høines Larsen vant halvmaratondistansen.

Topp 3 – 5 km menn:

1. Mads Berge 17.35
2. Kjell Arne Olsen 18.19
3. Jørgen Saxegaard 18.33

RASK: Mads Berge løp fortest av alle på 5 km.

Topp 3 – 5 km kvinner:

1. Silje Christiansen 19.01
2. Linn Beate Onsrud 19.40
3. Inger Johanne Klokset 22.38

Linn Beate Onsrud var ikke langt bak Silje Christiansen, men har kun ett tellende løp. Kanskje hun kan gi den regjerende mesteren enda hardere kamp til neste år. Her sammen med tvillingbror Pål Onsrud.

Topp 3 – 10 km menn:

1. Jørgen Saxegaard 38.54
2. Øystein Høines Larsen 39.03
3. Kjell Arne Olsen 39.22

VANT 10 KM. Jørgen Saxegaard holdt på å ta hjem sammenlagtseieren. Men 2.plass totalt og seier på 10 km var sterkt.
SOLID: Med 3.plass sammenlagt, 2.plass på 5 km og 3.plass på 10 km, hevdet Kjell Arne Olsen seg i tetkampen. Den siste helgen prioriterte han imidlertid Valencia Marathon, der han imponerte med å slå sin 29-år gamle pers!

Topp 3 – 10 km kvinner:

1. Silje Christiansen 39.35
2. Inger Johanne Klokset 47.58
3. Merete Bolin 48.09

TØFFE DUELLANTER: Inger Johanne Klokset (t.v.) og Merete Bolin (t.h.) har hatt mange tøffe dueller i klasse K50-59 år i Løpskarusellen.

Topp 3 – Halvmaraton menn:

1. Øystein Høines Larsen 1.21.23
2. Bjørnar Slettvåg 1.23.25
3. Mads Berge 1.23.52

VINNERE: Alle som deltar i Løpskarusellen er vinnere. Bjørnar Slettvåg (t.v.) har nest beste tid på halvmaraton i år, mens Jørgen Saxegaard ble toer sammenlagt og vant 10 km.

Topp 3 – Halvmaraton kvinner:

1. Silje Christiansen 1.29.24
2. Inger Johanne Klokset 1.43.14
3. Merete Bolin 1.50.19

FLEST STARTER: De tre deltakerne med flest starter i Løpskarusellen er denne trioen fra Haugesund. Aller flest har Jan Rune Nuland (t.h.) med sine 19 starter som også vant klasse M40-49 år, men også Inger Johanne Klokset og Morten Vestvik er med å prege karusellen på flere måter.