KarusellerRomerikeStomperudkarusellen

Sol, vind og gode løp på 5km i Stomperudkarusellen

Silje Christiansen og Markus Einan vant første løp

Koselige Stomperudkarusellen startet sesongen med den tradisjonsrike 5 kilometeren i raske «Bingenrunden» i Sørum tirsdag kveld.

Og selv om løpet gikk i en vakker ramme med lav kveldssol i det fine og litt kjølige vårværet, var det ikke bare «kos» i karusellen. Den kjente femkilometeren er av det raske slaget, med to bakker etter halvannen kilometer – en ned og en opp like etterpå – deretter er det paddeflatt på de siste 3 kilometerne, som det også er på den første flate kilometeren etter starten ved Sørum skole.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SPENT I SOLA PÅ SØRUM: Sportsmandens Frode Monsen var på plass, sammen med Steinar Lien og Anne Christina Bjørvik, som debuterte i K60-64 år med klasseseier på 24.57. Lien vant «prestisjeduellen» med Monsen og vant klasse M55-59 år på 20.33.

– Jeg gruer meg til bakken, sa fremgangsrike Stig Gunleiksrud før løpet. Han dukket opp i mosjonsløp på samme tid i fjor, og selv om han er en godt voksen mann som løper i klasse M50-54 år, lot ikke fremgangen vente på seg.

Etter for første gang å ha løpt under 20 minutter på 5 km i samme runden i fjor høst, ble det et nytt sub 20-løp nå, med klasseseier på 19.48 som fin bonus etter hard kamp mot kompis og klubbkamerat Tor Vegard Grytten fra Ullensaker/Kisa IL, som med 19.56 var sistemann i rekken av de 15 som klarte å løpe distansen på under 20 minutter.

BLIDE KLASSEVINNERE: Stig Gunleiksrud og Steinar Lien har fått selskap av Rita Steinsvik fra Romerike Ultraløperklubb, som vant klasse K45-49 år på 21.05.

Hard fight i teten

Lengst fremme ble det tidlig en firemannsgruppe som skilte seg ut.

Og i kommandorollen; Markus Einan, fersk innendørs Norgesmester på 800m – fra Ullensaker/Kisa IL han også – som også er kvalifisert for EM på den distansen. På den første kilometeren hadde han også følge av Ole Tobias Utne Bjerke fra arrangørklubben Sørum IL, Per Erik Monsrud fra Kongsvinger IL og av Ivar André Ryttervold fra Team Sportsmanden.

Ryttervold synes tempoet ble i tøffeste laget og slapp de tre andre i teten i bakkepartiet. Men Ivar visste også at motvinden kom med full styrke midt i fleisen da man kom ut av et skogsområde med drøye to kilometer igjen. Og langrennsløperen fra Åsen IL som nettopp «slang seg med» og fullførte den knalltøffe femmilen i langrenns-NM, sprekker ikke på en 5 km. Ut på «motvindsstrekket» økte han farten litt, plukket inn og passerte etter hvert Monsrud og Utne Bjerke og sikret seg andreplassen på fin ny pers på 17.11.

Markus Einan var det derimot ikke noe å gjøre med, han vant komfortabelt på 16.09, mens Ole Tobias Utne Bjerke sikret den siste pallplassen med 17.14.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
FROGNER-DUO: Løpets toer Ivar Ryttervold gratuleres av Trine Høiseth fra Sørum IL, toer i klasse K50-54 år med 26.03. De var begge på hver sin måte aktive i skimiljøet i Frogner IL for noen år siden, da Ingar Høiseth og Ivar Ryttervold var en del av den svært sterke 1997-årgangen til Frogner IL som herjet i langrennsporet på guttesiden.


Silje Christiansen med fin sesongstart

Hos kvinnene ble det en gjenganger som igjen var sterkest. Silje Christiansen fra Driv IL – totalvinner i Sportsmandens Løpskarusell i fjor – har vunnet her flere ganger før. Hun var spent på formen, men var meget godt fornøyd med å se 18-tallet etter seier på 18.56 – kun ni menn var raskere.

Les også: Silje suveren – jevnere blant gutta – i Sportsmandens Løpskarusell

Thea Haug var nest best, men misset 20-grensen med et drøyt sekund til 20.01, mens Tone Fløttum fra Fet Friidrettsklubb tok tredjeplassen på 20.33. Også superveteranen Dorte Foss – som vant tilsvarende løp for tre år siden – snek seg under 21 minutter med 20.57 og klar seier i K50-54 år etter et jevnt og godt løp.

TO FØRNØYDE OG BLIDE DAMER: Vinner Silje Christiansen og treer Tone Fløttum.
TO FORNØYDE OG BLIDE VETERANER: Dorte Foss fra Raufoss IL vant K50-54 år med 20.57 og Tor-Arne Stenhaug fra Sørum IL/Romerike Runners imponerte like mye med seier i M70-74 år på 22.13! Og det med minimalt med trening i vinter på grunn av en svært trøblete og gjenstridig fotskade.


Her er alle resultater fra Stomperudkarusellens 1.løp, 9.april.

Neste løp i denne koselige løpskarusellen med sterkt sosialt preg er tirsdag 7. mai. Da står den såkalte Åsgårdsrunden på programmet.

Les om fjorårets løp i Stomperudkarusellen her:

Gode tider og bra deltakelse da Stomperudkarusellen startet opp

Sommerlig og fint i Aasgaardsrunden

Røisgaard og Haug raskest i Stomperudløypen

Stomperudløpet en skjult perle

Sørum IL arrangerer også det fine terrengløpet Stomperudløpet.

– En skjult perle! skrev vi etter fjorårets løp. Du kan lese mer om det her:

Terrengløpet en skjult perle som hadde fortjent langt flere deltakere.

Årets løp – det tredje i rekken – går lørdag 22.juni. Deltakere i Stomperudkarusellen kan løpe Stomperudløpet for kun kroner 100 ved påmelding i sekretariatet før andre løp i karusellen.

Innbydelse og info her.


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -