HalvmaratonMaratonOppegård

Jakter drømmegrensen på maraton

Hanna Sæverås Breivold toer i Holmestrand Maraton

Holmestrand Maraton har på ganske få år befestet posisjonen som en av «vårklassikerne» for løpsmosjonister fra hele østlandsområdet, med både hel- og halvmaraton, samt 10 km og 5 km på programmet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

En som virkelig gjorde seg bemerket på kongedistansen maraton var Hanna Sæverås Breivold. 29-åringen som er oppvokst på Greverud og løper for Bøler IF hadde kun vinneren Mona Grindberg foran seg da hun løp over mål på sterke 3.01.34 og ble nummer to av kvinnene.

– 3.01 på Holmestrand Maraton var ny pers. Det hadde jeg egentlig ikke forventet, for jeg hadde ikke den beste dagen. Men da var det jo ekstra gøy at det gikk så bra likevel, forteller Hanna.

JAKTER SUB 3 TIMER: Hanna Sæverås Breivold på vei til ny pers i Holmestrand. (Foto: Arrangør)

Og nå har den nyutdannede legen, som for tiden har sin turnustjeneste på Voss, virkelig fått troen på at drømmegrensen på tre timer er innenfor rekkevidde.

– Jeg har lenge hatt et mål om å løpe under 3 timer. Har egentlig sett på det som et litt hårete mål, men nå ser jeg at det nærmer seg og det er jo veldig motiverende.

Hva synes du om Holmestrand Maraton?

– Løypa var relativt flat og fin. Man får ikke den største naturopplevelsen ved å løpe 8 runder i samme løype, men fordelen er mange tilskuere og god heiing underveis. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Xreid er årets mål

Breivold har ikke bare 3-timers grensen på maraton som mål. Terrengultraløpet Xreid, som i år går fra nettopp Voss til Bergen i slutten av juni, er sesongens store mål.

– Både Holmestrand Maraton og Bislett 50 km tidligere i vinter har jeg derfor sett på som trening til dette. Da var det jo ekstra gledelig å perse på maraton på begge løpene. Så håper jeg å prøve meg på maraton igjen til høsten, avslutter hun.

SER FREMOVER: Xreid i terrenget fra Voss til Bergen er årets store mål. (Foto: Arrangøren)

Intern Oppegård-duell på halvmaraton

På halvmaraton i Holmestrand ble det en liten intern Oppegård-duell mellom Bjørn V. Sandness og Christoffer Ladstein. Sistnevnte innhentet Sandness noen kilometer før mål og vant «duellen» mellom de to, selv om de ikke kjenner hverandre fra før og i hvert fall førstnevnte nok var lykkelig uvitende om den lille duellen. 

– Jeg tok igjen Sandness ca 400 meter før mål, han løp i veldig synlig oransje t-skjorte, og jeg bestemte meg cirka 2,5 km før mål å få has på ham, forteller en litt lattermild Ladstein om den konstruerte duellen.  

Mens Christoffer fikk notert 1.37.57 til 31.plass i klasse M45-49 år, ble det 1.38.13 og 17.plass i klassen over på Bjørn. 

Christoffer Ladstein har slitt med skader og ikke fått trent som ønskelig i vinter, men er endelig tilbake i trening.

– For min egen del var løpet rimelig oppløftende, føttene protesterte litt på det tunge underlaget og pulsen var ikke overvettes høy de første tre rundene. Følgelig hadde jeg bra med krefter til den fjerde og siste runden. Da var også føttene «herdet», så de siste to kilometerne gikk unna på 4.31 og 4.14. 

Oppsummering

Maraton ble vunnet av Jarle Wermskog (2.39.39) og Mona Grindberg (2.58.49).

På halvmaraton var Bjørnar Tho (1.12.34) og Adele Johannessen (1.22.50) raskest.

Thomas Asgautsen er i storform om dagen, og seks dager etter at han vant og perset på halvmaraton i Fredrikstadløpet, ble det ny seier og ny pers, denne gangen på 10 km med 31.46, mens Julie Aspesletten vant kvinnenes milløp på 36.44.

Og den korteste distansen, 5 km, ble vunnet av Julie Larsen (18.15) og Andreas Skatvedt Iversen (15.34).

Alle resultater Holmestrand Maraton 2019

FREMGANG: Christoffer Ladstein er endelig tilnærmet skadefri og på stigende formkurve. Her er han med startnummer 943 midt i bildet.

Bildegalleri fra løpsfesten

(Foto: Arrangørens Facebookside)

– – –

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i papirutgaven til Oppegård Avis, en lokalavis som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

Denne artikkelen kommer i forkortet versjon på trykk i Oppegård Avis torsdag 11.april 2019.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -