HalvmaratonTeam SportsmandenVestlandet

Reportasje fra Haugesunds Avis halvmaraton

Av: Morten Vestvik

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Etter 7 måneder uten konkurranser, kun deltagelse i en mengde virtuelle løp, var det godt og få et startnummer på brystet igjen. Haugesunds Avis Halvmaraton og 5 km. Mosjonsløpet skulle vært arrangert i mai, men løpet ble utsatt til i går, den 26. september.

Arrangøren, Haugesund Idrettslag Friidrett, kunne ikke vært heldigere med været. Sol, 15 grader og en avkjølende frisk bris. Helt perfekt for en løpetur i idylliske Haraldsvang området.

Det var satt et tak på maks 200 deltakere på halvmaraton og det samme på 5 km. Start 5 km var kl 12.00 og start halvmaraton kl 13.00. Puljestart med 25 deltakere i hver pulje og 30 sekunder mellom puljene.

Endelig klar til start

Jeg hadde på forhånd gått ut med «offisiell» informasjon om å holde en jevn fart rundt 4.30 per km og en sluttid på sub. 1.35. Flere ytret ønske om å følge dette opplegget slik at jeg da påtok meg rollen som hare/fartsholder. Dette ble litt utfordrende siden ikke alle i gruppa startet samtidig pga. puljestarten, men det gikk seg til etterhvert. Noen som startet litt bak i feltet tok oss igjen og fulgte gruppa videre, mens andre åpnet litt for optimistisk og ble tatt igjen av gruppa.

Jeg fikk uansett samlet en liten gjeng som løp forholdsvis samlet i store deler av løpet. Ikke alle klarte å følge opplegget og datt litt av undervegs, og andre igjen hadde litt mer å gi og kjørte sitt eget løp og løp fra gruppa. Halvmaraton-traseen er en runde a ca. 4,1 km som løpes 5 ganger, pluss en ekstra runde på stadion ved målgang. Løypa er lagt til et idyllisk og flott område i Haraldsvang, like utenfor sentrum av byen. Ikke den raskeste løypa i landet, men definitivt ei av de flotteste (helt objektivt ?)*.
Blanding av asfalt, grus og litt tartandekke.

Løypekart

Planen om +\- 4.30 fart holdt helt inn, og med litt fartsøkning på slutten ble sluttiden 1.34.19. Vi var ellers 6 deltakere fra Team Sportsmanden, og her er resultatene deres:

Gratulerer til alle med flotte løp!

Fire glade herrer fra Team Sportsmanden. Fra venstre Asbjørn Kvernrød, Per Magnar Stavland, Morten Vestvik og Jan Rune Nuland.

Kristoffer Nordhus vant halvmaraton

Vinner av halvmaraton ble Kristoffer Nordhus fra Haugesund Idrettslag Friidrett med tiden 1.16.54. Nr. 2 ble Erlend Nymark Jensen fra BFG Bergen Løpeklubb med tiden 1.18.19, mens Sjur Ferkingstad fra Haugaland Ultraløperklubb tok 3. plassen med tiden 1.18.51.

Dameklassen topp 3:

1. Siri Merete Alfheim, Åsebøen Løpegruppe, 1.26.50.

Resultater

Oppsummert, et flott arrangement med mange blide og fornøyde deltakere, og ikke minst mange dyktige funksjonærer og et entusiastisk publikum ute i løypa. Temperatur +10 grader.