KarusellerRomerikeStomperudkarusellen

Sommerlig og fint i Aasgaardsrunden

9km vunnet av Glenn Røisgaard og Thea Haug

Det andre løpet i Stomperudkarusellen ble arrangert med start og mål ved Lørenfallet Idrettsplass tirsdag kveld. Til tross for over 20 grader og riktig så sommerlig vær, var deler av løypen i terrenget ganske bløt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Det var faktisk en del snø så sent som i forrige uke, fortalte løpsleder Øivind Dahl, som også synes det var litt synd at  UKI-karusellen i år hadde lagt sitt løp på samme dag. UKI-karusellen har pleid å ha sine løp på torsdager, men hadde nå i likhet med Stomperudkarusellen lagt løpet til tirsdag, fortalte han. Helt unødvendig og ødeleggende for begge arrangørene at to tradisjonsrike karuseller fra samme distrikt har løp på samme dag.

Dermed var det nok heller ikke med så mange deltakere som håpet, men de 69 som valgte Aasgaardsrunden i Stomperudkarusellen angret neppe. En veldig fin og variert rundløype i en koselig atmosfære der de fleste hadde ganske lave skuldre. I tillegg ble det også arrangert et lite baneløp for de yngste.

RASKEST: Glenn Røisgaard klokker seg i mål til klar seier i det andre av fire løp i Stomperudkarusellen. (Foto: Arnstein Andreassen / Sportsmanden.no)

Etter et par kilometer på kupert bilvei, tar løypen inn på grus- og kjerrevei, før den etter om lag 3,5 km går inn på sti, som altså noen steder var skikkelig bløt, men som stort sett var tørr og fin.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Fire mann dannet tidlig en kvartett i tet, og etter hvert dro sterke Glenn Røisgaard fra Aurskog-Høland FIL fra de øvrige til komfortabel seier på 32.23. Martin Aasen Hemstad fra Gjelleråsen ski fulgte nærmest, 43 sekunder bak, med arrangørklubben Sørum ILs Ole Tobias Utne Bjerke enda et snaut minutt bak Hemstad igjen, så løypen skilte ganske mye etter hvert.

Det var adskillig hardere kamp om seieren i kvinneklassen, der Thea Haug og Julie Sofie Aas fulgte hverandre som skygger hele veien. Det endte til slutt med en frisk spurtduell som Haug avgjorde til sin fordel med vinnertid 40.32 – bare 7 tideler foran Aas. Tine Helene Ingjer fra Blaker IL fulgte på tredjeplass.

DUELLANTER: Thea Haug (t.h.) var et lite sekund foran Julie Sofie Aas i mål. (Foto: Arnstein Andreassen / Sportsmanden.no)

Se 55 bilder i eget ALBUM her

Alle resultater

 

Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -