LangrennSki Classics

Nygaard og Slind avsluttet med seier i Ski Classics

Spennende og variert sesong slutt for langløperne

Med dagens 70 km lange Ylläs-Levi i Finland ble årets Visma Ski Classics – langløpernes verdenscup – avsluttet i praktfulle forhold. Andreas Nygaard fra Team Ragde Eiendom og Astrid Øyre Slind (bildet) fra Team Koteng kom begge alene til mål som vinnere.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Årets sesong har vært mindre forutsigbar og mer variert enn på lenge, noe som er bra for sporten som kanskje kan virke både litt ensformig og forutsigbar, der man staker seg i mil etter mil, time etter time, og der de beste spurterne ofte vinner til slutt.

SIKRET SEG SAMMENLAGTSEIEREN: Andreas Nygaard sikret seg tronen som årets vinner av Visma Ski Classics på uvanlig vis.

Gledelig med Pettersen og Moen Fjeld på pallen

I år startet sesongen imidlertid med overraskende seier til Øystein Pettersen, og jammen var ikke «Pølsa» på pallen igjen i dag, da han tok spurten om andreplassen i det som kanskje var hans siste renn på toppnivå – og i hvert fall den siste konkurransen som teamleder og «teamgleder» for Team BN Bank. Laget legges dessverre nå ned, og for en gangs skyld klarte den ellers så munnrappe Pettersen knapt å få frem et ord i intervjuet med arrangøren etterpå. En tydelig rørt Pettersen fikk i hvert fall frem at dette var en flott måte å avslutte både sesongen og en lang karriere på, så dermed ser det ut til at han gir seg. Alle husker vi OL-gullet på sprintstafetten med Petter Northug jr. som toppen av karrierekransekaken for den alltid blide og positive Øystein Pettersen.

DUKKET OPP: Jammen slo ikke Øystein Pettersen til og sikret seg andreplassen etter sterk spurt i det som kanskje var hans siste renn på toppnivå. Og Øyvind Moen Fjeld (nr 7) dukket også opp og knep den siste pallplassen. Veldig fortjent for begge de to hedersmennene!

Andreas Nygaard var likevel dagens mann. Ikke bare avgjorde han den spennende duellen om sammenlagtseieren i årets Visma Ski Classics mot Petter Eliassen. For aller første gang rykket han selv fra tetfeltet med 11km igjen og kom alene til mål. Nygaard har en rekke seire, men alle de tidligere triumfene har kommet etter sin særdeles giftige spurt. Men denne gangen dro han bare rett fra de andre.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg følte meg utrolig sterk i dag og det var en fin måte å avgjøre det på, sa han til arrangøren etterpå, men synes det var litt leit at rival Petter Eliassen fikk problemer av et eller annet slag og kom langt bak.

– Men i dag tror jeg han skulle fått problemer med å ta meg uansett!

Om Nygaard var dagens største triumfator og Pettersen dagens mest rørte, var tredjemann på pallen, Øyvind Moen Fjeld, utvilsomt dagens gladeste! Etter en rekke fjerde- og femteplasser, og etter å ha tapt spurten om tredjeplassen her i fjor med ett tidel, lykkes endelig sliteren med å komme på pallen for aller første gang i Ski Classics.

Dette er som en seier for meg! sa han med et stort smil etterpå.

For en gangs skyld slapp han også å måtte hjelpe spurterne og kapteinene i Team Ragde Eiendom, Nygaard og Gjerdalen, men kunne gå for egne sjanser på slutten. Det hjalp nok for den særdeles lojale løperen, og dermed sikret Moen Fjeld seg årets kanskje mest fortjente pallplass.

Men selv om Andreas Nygaard altså vant Visma Ski Classics sammenlagt, vant han ikke de gjeveste rennene i årets sesong. Petter Eliassen hadde også en knallsesong i sitt comeback etter et års pause og vant både Marcialonga for første gang og Birkebeinerrennet for andre gang – begge etter utrolig imponerende løp.

Mer om det her: Maktdemonstrasjon av Petter Eliassen i Birkebeinerrennet!

Og i det kanskje aller gjeveste rennet, Vasaloppet, lurte Tore Bjørset Berdal alle andre og stakk av med seieren:

Taktisk triumf i Vasaloppet – Berdal stakk der han sprakk i fjor!

Sterk sesongavslutning av Astrid Øyre Slind

Kvinnenes eliteklasse har de siste årene i litt for stor grad vært dominert av den svenske stakespesialisten Britta Johansson Norgren. Men både i Reistadløpet sist helg og i dagens avslutning, var det gledelig nok Astrid Øyre Slind som viste seg sterkest. Hun kom alene til mål, mens Lina Korsgren slo Johansson Norgren og Katerina Smutna i spurten i kamp om andreplassen.

BEST I APRIL: Astrid Øyre Slind vant både Reistadløpet og Ylläs-Levi på tampen av sesongen.
VANT SPURTEN OM 2.PLASSEN: Lina Korsgren

Og når den gamle sluggeren Justyna Kowalzcyk vant Birken, ble sesongen likevel forholdsvis variert i toppen.

– Målet neste år er å vinne Birken, sa sammenlagtvinneren Britta Johansson Norgren etterpå.

FORTSATT LANGLØPSDRONNING: Britta Johansson NorgrenResultater Ylläs-Levi

Alle resultater Visma Ski Classics 2019

Mer fra Ski Classics på Sportsmanden her

Alle foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no (fra Birkebeinerrennet i år).


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -