Sykling

Tour of Norway sikret med ny sponsor

Uno-X ny generalsponsor

GlavaTour2013_TRT_0233
Med ny generalsponsor på plass er Tour of Norway sikret de nærmeste årene. (Foto: Tour of Norway 2013)


 – Pressemelding fra Tour of Norway – 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Tour of Norway arrangeres i 2014 fra 21. til 25. mai, og vil igjen samle en rekke av verdens aller beste sykkellag. Edvald Boasson Hagen og Team Sky er bekreftet, og kommer for å forsvare sine to sammenlagtseiere. Vi kan også bekrefte at Team Katusha med Alexander Kristoff og Pro cycling team Belkin med Lars Petter Nordhaug kommer tilbake til Tour of Norway. Vi er samtidig i ferd med å sikre oss avtaler med flere andre World Tour-lag med norske ryttere, og også flere andre lag kjent fra Tour de France. Deltakelsen kommer igjen til å bli meget bra, og vi er sikre på en ny folkefest langs løypene.

En totaloversikt over bekreftede lag vil presenteres i januar.

GlavaTour2013_TRT_0620
Edvald Boasson Hagen har hatt mye å juble for med sammenlagtseier begge årene. (Foto: Tour of Norway 2013)

Planleggingen av Tour of Norway 2014 pågår for fullt, og vi er godt i rute foran den tredje utgaven av Norges største sykkelritt. Vi er i dag meget glade for å kunne presentere Uno-X som ny generalsponsor for rittet. Avtalen med selskapet er skrevet for tre år, og sikrer arrangementet i årene som kommer.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Uno-X er engasjert i sykkelsporten på flere måter, og vil også fronte organisasjonen MOT i arrangementet. -Det er en trygghet for arrangementet at vi nå har fått på plass en ny generalsponsor for arrangementet, sier prosjektleder Anders Eia Linnestad. Det er kostbart å arrangere et etapperitt på dette nivået, og svært viktig med gode samarbeidspartnere. Vi gleder oss til samarbeidet med Uno-X, og til den videre planleggingen mot nok et suksessarrangement i mai, sier Eia Linnestad.

Glava-Tour2013_TRT_0402
Alexander Kristoff satte sitt store preg på Tour of Norway i fjor og kommer i spissen for Katusha-laget neste år også. (Foto: Tour of Norway 2013)

Oppgraderingen

Rittet ble som kjent oppgradert til kategori 2HC foran neste sesong, og er nå rangert på nivået rett under blant annet Tour de France. Det blir med andre ord mer prestisje, flere rankingpoeng og bedre satser for premiepenger. Arrangøren har samtidig med oppgraderingen søkt og fått innvilget medlemskap i den internasjonale foreningen for rittarrangører, AIOCC, og er nå organisert blant verdens aller største arrangører.

Start -og målbyer

Planleggingen av startbyer, målbyer og løypene mellom disse er en krevende prosess som tar mye tid. Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for lagene å kjøre ritt i Norge. Så korte avstander som mulig fra hotell til start og mål til hotell er nøkkelord i denne sammenheng. Det er også et krevende trafikkbilde på Østlandet som må analyseres før løypene blir endelig besluttet. Vi er imidlertid i ferd med å konkludere når det gjelder neste års trasse, og kan i dag presentere følgende start -og målbyer:

1. Etappe, 21.mai: Larvik – Larvik

2. Etappe, 22.mai: Drøbak – Sarpsborg

3. Etappe, 23.mai: Årnes – Elverum

4. Etappe, 24.mai: Brumunddal – Lillehammer

5. Etappe, 25.mai: Ikke bekreftet

Vi kommer tilbake med en komplett presentasjon av løypene i januar, samt start -og målby på siste etappe.

TV-produksjon

Alle etapper vil igjen bli vist direkte på både TV 2 og Eurosport. Kvaliteten på selve produksjonen sikres nå på et høyere nivå, og det planlegges 2 timer direkte fra hver etappe. 64 land i verden vil kunne følge rittet  i 2014.

GlavaTour2013_TRT_0393
Tour of Norway er en av få ganger Edvald Boasson Hagen får være kaptein for stjernespekkede Team Sky. Edvald og Sky satser på å forsvare tittelen også neste år. (Foto: Tour of Norway 2013)


Uno-X håper at sykkelfesten vil inspirere enda flere til å velge sykkel i hverdagen

Uno-X selger drivstoff enkelt og effektivt gjennom over 400 automatstasjoner i Norge og Danmark. – Vår begeistring for hverdagssykling kan forklares med at vi liker enkle, effektive og fornuftige løsninger. Vi håper at enda flere vil la seg inspirere til å bruke sykkel i hverdagen, for eksempel til skole og jobb, sier administrerende direktør i Uno-X Gruppen Vegar Kulset.

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -