LøpingOppegårdSkiskyting

Spektakulært og tøft i Mørketidsløpet

Lokalt stoff i Ukens Oppegård Avis – 

Deltok i Mørketidsløpet for 6.gang

I Tromsø arrangeres hver sommer Midnight Sun Marathon. Dette har vært en kjempesuksess med deltakere fra hele verden og ga for noen år siden også idéen for noen år siden til å arrangere Mørketidsløpet midt på vinteren. I stedet for å løpe til midnattssol, er det nordlyset og mørket som lokker. Også dette har virkelig slått an, og Mørketidsløpet har blitt Norges største vinterløp med rundt 2000 deltakere fra over 50 nasjoner!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

–Fargespillet i mørketida overrasker mange, og når nordlyset danser over byen så er både kulde og mørke glemt. Mørketidsløpet er det største vinteridretts-arrangementet i Nord-Norge, og man kan velge tre ulike distanser, 5km, 10km og halvmaraton, står det på arrangørens hjemmeside.

Jan Erik Thoresen fra Oppegård er en ivrig løpsmosjonist som deltok i Mørketidsmila for sjette gang lørdag 5.januar, i tillegg til sine 10 starter i Midnight Sun Marathon! Den spreke 55-åringen løp 10 km på vanskelig føre på gode 46.32.

IVRIGE OG KLARE LØPERE: Jan Erik Thoresen (t.v.) sammen med svogeren Kjell Nysveen, som er bosatt i Kvenangen i Troms. (Foto: Privat)

–Forholdene i Mørketidsløpet kan være utfordrende. Spesielt i år hvor det var ekstra mildt og stort sett islagt hele veien. Mange løp med pigger, men jeg foretrekker vanlige løpesko. Det er en helt spesiell stemning på disse løpene og veldig mange utlendinger stiller til start hver år. Det er spektakulært hvis nordlyset viser seg på himmelen under løpet eller midnattssola om sommeren. I tillegg er Tromsø en utrolig hyggelig plass med mange trivelige folk og mye liv og røre rundt arrangementet, forteller Thoresen til Sportsmanden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Les også Sportsmanden sin reportasje fra fjorårets løp: Stemningsfullt i Mørketidsløpet

STEMNINGSFULLT! Klar fror start av Mørketidsløpet i fjor. (Foto: Truls Melbye Tiller)

Erlend Hokholt med stang ut i NM

Forrige uke skrev vi om skiskytter Erlend Hokholt, som var i ferd med å finne storformen før NM i Ål, som ble arrangert i helgen.

–Det har vært en litt tung start på sesongen, men blitt bedre og bedre, fortalte Hokholt før NM-helgen.

Det ble dessverre ikke helt fullklaff for 21-åringen i Hallingdal, selv om han igjen dokumenterte at den fysiske formen er intakt og på stadig stigende kurs.

På lørdagens 10 km sprint endte det med 31.plass av de 118 som fullførte, etter tre strafferunder. Søndag gikk det kanskje enda raskere i sporet på 15 km fellesstart, men hele 7 strafferunder på de fire skytingene ødela mye. Dermed endte det med 28.plass til løperen fra Team Kjelstad.

–Jeg er ikke helt fornøyd etter helgen. Var i god fysisk form og alt lå til rette for at det kunne bli bra, men tror jeg ville litt for mye og klarte ikke å holde helt fokus på skytingen dessverre… og det er jo ganske viktig i skiskyting, forteller Erlend selv.

Farten i sporet lover imidlertid godt den dagen skytingen også sitter, så det skal bli spennende å følge vår lokale skiskytterstjerne utover vinteren.

BLANDET: God fart i sporet, men ikke full klaff på skytingen, var fasiten for Erlend Hokholt i første del av NM. (Foto: Liv Hokholt)

Kondis Nyttårsløp

På selveste nyttårsaften ble Kondis sitt nyttårsløp arrangert i Oslo. Unge Karsten Ladstein fra Sofiemyr og Oppegård IL avsluttet en god sesong med å vinne klasse 14-15 år på sterk tid 18.18 – som også var 12.best totalt av de 168 sprekingene som avsluttet året med å løpe 5 km, for øvrig vunnet av Ole Petter Fjeld fra Nøtterøy på 16.13.

Veteranen Steinar Lien fra Trollåsen og Oppegård IL vant klasse 50-54 år i sitt siste løp i den aldersklassen på gode 20.33. Fem dager senere var den konkurranseglade karen på plass på glattisen på Bjørkelangen, der det femte løpet i Vinterkarusellen på Romerike gikk av stabelen. 9 km på lokale veier fra Østersund Ungdomsskole ble unnagjort på 33.50 – nå til andreplass i klasse 55-59 år! I tilfelle noen lurer på om Lien fylte år i mellomtiden, så gjorde han ikke det. Men det er alderen i kalenderåret som avgjør hvilken aldersklasse man deltar i. Litt artig at løpet ble vunnet av Mathias Oppegaard. Han er imidlertid fra selve Bjørkelangen. Men hvem vet, med det navnet har han kanskje sine røtter her fra kommunen?

KLASSESEIER: Karsten Ladstein avsluttet en meget sterk sesong i stil! (Her fra Hytteplanmila, foto arrangør)
KONKURRANSEMANN: Steinar Lien med to nye løp bare i julen. (Foto: Fra Lørenskogløpet, Frode Monsen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake til Nyttårsløpet – Jan Tore Kristiansen (23.56) og Marit Jørgensen (25.19), begge fra Kolbotn Sykkelklubb, startet også nyttårsfeiringen med å løpe en frisk 5 km i Oslo på selve nyttårsaften.

Sportsmanden ønsker med dette også et godt og sprekt nytt år til alle Oppegård Avis sine lesere!

Alle Sportsmanden sine tidligere innlegg i Oppegård Avis er samlet her.


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -