OppegårdSkiSkiskyting

Erlend Hokholt på stigende form før NM

Lokal duell i fokus i ukens reportasje i Oppegård Avis

Oppegård sin lokale skiskytterstjerne Erlend Hokholt er i ferd med å komme i skikkelig form. Til helgen står NM for døren.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Like før jul ble det arrangert Norgescuprenn i skiskyting på Lygna. På forhånd annonserte vi her en spennende lokal duell mellom tidligere langrennsløper, nå skiskytter Erlend Hokholt, og tidligere skiskytter, nå langrennsløper Thomas Gifstad.

Den duellen ble klart vunnet av den nåværende skiskytteren. For Erlend Hokholt viste solid og stigende form på Lygna og imponerte med 11.plass på lørdagens normaldistanse, før han klinket til med fjerdeplass på sprinten dagen etterpå.

–Jeg er godt fornøyd med fremgangen i helgens Norgescup. Det har vært en litt tung start på sesongen, men blitt bedre og bedre!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Dette fortalte Hokholt selv til Sportsmanden og Oppegård Avis etter rennene 15. og 16.desember.

PÅ VEI MOT STORFORMEN: Erlend Hokholt går så det spruter rundt han. (Foto: Liv Hokholt)

Lørdagens 15 km ble unnagjort til sluttiden 56.28, iberegnet de tre tilleggsminuttene Hokholt pådro seg på sine to liggende skytinger. På stående skjøt han feilfritt begge ganger, noe som kanskje bar bud om det som skulle skje dagen etterpå.

Sindre Fjellheim Jorde fra Asker Skiklubb vant rennet, tre og et halvt minutt foran Hokholt.

Oppegårds andre deltaker var altså Thomas Gifstad, som gjorde et aldri så lite comeback med bøsse på ryggen. Det endte med 31.plass på tiden 59.56. At det var en stund siden siste skytetrening, tyder nok også hele seks bom på de to første skytingene på. Men Gifstad imponerte deretter med å avslutte konkurransen med to fulle hus.

Søndagen stod altså 10 km sprint på programmet. Gifstad forbedret seg med en plass til nummer 30, men med til sammen fire tilleggsminutter på de to skytingene er det vanskelig å hevde seg på øverste del av resultatlisten.

Bakgrunn: Den dramatiske historien om hva som ødela den lovende skiskytterkarrieren til Thomas Gifstad

COMEBACK: Thomas Gifstad var tilbake med bøsse på ryggen på Lygna. (Foto: Liv Hokholt)

– Thomas bommer for mye på skytingen, men gikk to gode langrenn. I dag gikk han like fort som de beste til tross for kræsj og fall på sisterunden. Ti treff på de siste ti skuddene i går var også positivt. Han har jo ikke skutt siden han gikk her på Lygna i fjor, fortalte faren Tron Gifstad, som var veldig imponert over Erlend Hokholt sin innsats på Lygna.

–Erlend var fantastisk bra. Fortsetter han framgangen kan han fort bli tatt ut til IBU-cupen som er nivået under World Cup.

Og Hokholt slo da også til med to fulle hus på søndagens sprint og bra fart i sporet. Belønningen ble altså en fin fjerdeplass på tiden 27.06, kun fem sekunder fra pallen og drøye halvminuttet opp til vinneren Tore Leren fra Vingelen IL.

–Jeg er mest fornøyd med søndagen. Det føltes lettere i sporet den dagen også, sa Erlend selv.

Vi ville også vite om det er styrken i langrennssporet eller skytingen som vanligvis er den sterkeste siden for den tidligere langrennsløperen.

– Vanligvis har det vært sporet, men til nå i sesongen, når formen ikke har vært der, så har det vært skytingen, forteller han.

Vi tipper at det bare er et tidsspørsmål for kondisjonssterke Erlend finner storformen i sporet, og ting henger jo gjerne sammen også. Og løperen fra Oppegård, som går for Oslo Skiskytterlag og Team Kjelstad, bekrefter også at IBU-cupen er ett av sesongens mål.

–Å kvalifisere meg til IBU-cupen er et stort mål, men først vil jeg prøve å gjøre det bra i NM i januar. Jeg satser på å være i god form da, avslutter han.  

Svaret får vi allerede til førstkommende helg. Norgesmesterskapets første del går da i Ål med sprint og fellesstart, mens normaldistansen, jaktstart og stafett arrangeres samme sted siste helgen i mars.

LOKAL DUELL: Thomas Gifstad og Erlend Hokholt (Foto: Liv Hokholt)


Se alle reportasjene fra Sportsmanden i Oppegård Avis

 

Sportsmanden.no 

– Takk for at du følger Sportsmanden, som drives av idealisme uten lønnskostnader, faste inntekter eller sponsorer som et enkeltpersonforetak. Vi mottar heller ikke noe offentlig støtte, så skal vi kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier er vi avhengig av litt inntekter. Alle bidrag monner og verdsettes! Klikk her hvis du ønsker å støtte Sportsmanden

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -