Løping

Godt nytt år med ribbemaraton og nyttårsløp

Mange mosjonister avsluttet 2018 med å delta i nyttårsløp på årets siste dag ulike steder i landet, eller ved løp av mer sosial karakter i romjulen. Den mest spektakulære prestasjonen stod nok de to damene på forsidebildet for. 82 år gamle Lukris Grønntun og 76 år gamle Oline Lovise Yksnøy løp Ribbemaraton på glattisen fra Sandvika til Ski  3.juledag! 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På glattisen i Ribbemaraton

Det var meget krevende forhold i flere partier under det tradisjonsrike Ribbemaraton fra Sandvika til Ski, som arrangeres 3.juledag. Dette er et sosialt løp der konkurransen kommer i andre rekke, men Håkon Haug Urdal fra Team Sportsmanden benyttet uansett anledningen til å avslutte at kjempesterkt år med å være førstemann til Ski. 

Debut i Löplabbets Ribbemaraton fra Sandvika til Ski i dag. Var i forkant spent på føret og navigeringen. Løp feil før det var gått en kilometer. Underkjølt regn og et fall ble det også. Ikke direkte kos, men likevel fornøyd med å ha løpt ganske kontrollert på 3:05 som første mann til Ski, skrev han selv på Instagram etterpå. 

Førstemann til Ski: Håkon Haug Urdal (t.h.). (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Den mest imponerende prestasjonen stod imidlertid som allerede nevnt Lukris «Lillemor» Mogensina Eikum Grønntun og Oline Lovise Yksnøy for. De to er 82 og 76 år gamle, og fullførte altså maraton i fin stil på det vanskelige føret 3.juledag! 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Her er flere bilder fra årets Ribbenmaraton, tatt av Bjørn Hytjanstorp. 

–Dette bildet er tatt 9 km fra målet i Ski, på ett av de mest krevende partiene i hele løypa. Fra venstre Oline Lovise Yksnøy (76), Petter Vabog (61) og Lukris «Lillemor» Mogensina Eikum Grønntun (82). Ja, damen til høyre på bildet er 82 år – og løp altså 42 km på glattisen tredje juledag! (Bildetekst og foto: Bjørn Hytjanstorp)
På glattisen mot Ski… (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Føret la ingen demper på humøret! (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Med «livet» som innsats? (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
OOOPS…. Nesten-fall for Heidi Grønvoll 3.juledag. Tre dager senere vant hun Nyttårsmaraton i Ålesund! (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
SNART HJEMME! De glade SkiLøperne Mette Synnerstrøm og Mona Mikaelsen jubler kanskje over at de snart er fremme i hjembyen Ski… (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Flere blide fjes på glattisen. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Diverse nyttårsløp

I Skien løp hele 1020 Nyttårstrimmen. Det 10 km lange løpet ble vunet av Abdalla Yousif (33.38) og av unge Ina Halle Haugen (37.56). Sistnevnte løp i klasse 14-15 år og er datter av Gunhild Halle Haugen, som for øvrig ble nummer tre på 38.24, og altså slått av datteren, trolig for første gang i en konkurranse. Christine Næss var fire sekunder foran «mor» Halle Hagen på andreplass, mens Robert Bergstå (34.38) og Sindre Berg (34.41) var de to andre på pallen blant gutta, der Ina sin litt eldre bror Simen for øvrig har løyperekorden på 31.31. 

Resultater Nyttårstrimmen Skien

Ikke så langt unna gikk det tradfisjonsrike Nyttårsløpet i Tønsberg av stabelen. Her var det både 5 og 10 km på programmet, men deltagelsen var på langt nær så stor som i Skien, tross løpets 34.år lange tradisjon. 5 km ble vunnet av Mari Roligheten (18.36) fra Runar IL og Daniel Støen (17.13) fra Nøtterø Rønners, mens den doble distansen ble vunnet av de to Tønsberg FIK-løperne Trine Vedvik (41.15) og Bjørnar Tho (34.53) 

Resultater Nyttårsløpet i Tønsberg

I Egersund var Anne Jorunn Hodne og Alf Ante Idland Tornensis raskest av de 133 som fullførte med vinnertider på henholdsvis 20.43 og 18.00 i den 5,15 km lange løypen. 

Resultater og bilder Nyttårsløpet i Egersund (Kondis.no)

Dagen før dagen ble det også som vanlig arrangert Nyttårmaraton i Ålesund, der Heidi Grønvoll fra Romerike Ultraløperklubb (3.35.22)  og Richard Reichel fra Trondheim (2.43.06) ble vinnere på helmaraton, mens Helene Herje, Bris Trening (1.27.24) og Marcus Megrund, Valder IL (1.15.05) vant halvmaraton. 

Resultater Ålesund Nyttårsmaraton

I Kondis sitt Nyttårsløp over 5 km ble det seier til Eldbjørg Moxnes  fra OSI (19.15) og Ole Petter Fjeld fra Nøtterøy (16.13) – se egen reportasje og resultater på Kondis

Juleløp i Bergen

2.juledag stilte også 20 mann opp i ganske ufyselige forhold i Tarangers Romjulshalvmaraton i Fana, i løypen der Maratonkarusellen seks ganger i året arrangerer ordentlige løp. Arrangør av romjulsløpet er Bjørn Tore Kronen Taranger, den rause toppidrettsutøveren som heier like mye på vanlige mosjonister og som nylig ble historisk da han satt verdensrekord i 24-timers tredemølleløping. I hans eget «løp» var det imidlertid strengt «forbudt» å konkurrere, her løp alle i samlet flokk og kom likt over mål etter to timer og fem minutter i hyggelig sosial samløping. Alle glemte bergensværet som herjet underveis – og kunne varme seg på varm gløgg etterpå. 

Klart for Tarangers romjulshalvmaraton. (Foto: Frode Monsen)
Sportsmanden ønsker alle sine lesere et riktig godt nytt år! 

 

Sportsmanden.no 

– Takk for at du følger Sportsmanden, som drives av idealisme uten lønnskostnader, faste inntekter eller sponsorer som et enkeltpersonforetak. Vi mottar heller ikke noe offentlig støtte, så skal vi kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier er vi avhengig av litt inntekter. Alle bidrag monner og verdsettes! Klikk her hvis du ønsker å støtte Sportsmanden

 
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -