LangrennOL Sotsji

Prologseire til Hattestad og Caspersen Falla

Alle de norske videre etter overbevisende prologer

Alle de norske kom trygt videre fra prologen i sprinten i Sotsji. Og aller raskest var Maiken Caspersen Falla og Ola Vigen Hattestad. Men også for de andre norske virket det betryggende, særlig for jentene, som hadde alle fire inne blant de syv beste. Ekstra hyggelig å se Astrid Uhrenholdt Jacobsen tilbake i sporet etter det tragiske dødsfallet til broren, og gledelig at hun lett kvalifiserte seg, med syvende beste tid. Marit Bjørgen så bunnsolid ut med tredje beste tid, og Ingvild Flugstad Østberg var ikke langt bak.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Ingen av de norske jentene møter hverandre i kvartfinalene.

Sprinten-Hattestad-prolog1
Det sprutet skikkelig av Ola Vigen Hattestad i prologen. med startnummer 1 gikk han inn til klart bestetid med nesten to sekunder. (tv-bilde)

Ola Vigen Hattestad var litt overraskende klart raskest i den tunge løypen, der bestetiden var såvidt under 3 1/2 minutt, adskillig lengre enn hva som er vanlig. Og når det i tillegg er mye løssnø, så kan det bli tungt utover. Om Ola har svidd av for mye, eller om Petter Northug jr var lur og sparte krefter igjen, det gjenstår å se, men Petter virket ikke veldig imponerende med sin 16.plass. Og i kvarten får han bryne seg på ikke mindre enn tre svensker! Hellner, Jønsson og Peterson blir en spennende og tøff utfordring for Northug, som jo har blitt latterliggjort og «etterlyst» i svenske medier etter at han «forsvant sporløst» i innspurten på 30 km….

Kvinner – Sprint prolog, fri
1. Maiken Caspersen Falla, Norge 2:32,07
2. Katja Visnar, Slovenia +0,40
3. Marit Bjørgen, Norge +1,10
4. Vesna Fabjan, Slovenia +2,06
5. Ida Ingemarsdotter, Sverige +2,09
6. Ingvild Flugstad Østberg, Norge + 2,11

7. Astrid Uhrenholdt Jacobsen +2,93

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Menn – Sprint prolog, fri
1. Ola Vigen Hattestad, Norge 3:28,35
2. Sergey Ustiugov, Russland +1,91
3. Federico Pellegrino, Italia +2,03
4. Anders Gløersen, Norge +2,06
5. Emil Jönsson, Sverige +2,42
6. Teodor Peterson, Sverige +3,08

7. Eirik Brandsdal +4,18
16. Petter Northug jr. +7,09

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -