BirkenLøping

Trippelkongen Anders Stenbrenden

Supermosjonisten som tar innersvingen på proffene, stod det å lese i forrige utgave av bladet Kondis. Anders Stenbrenden er nemlig årets vinner av den prestisjefylte Birkebeinertrippelen og kan dermed titulere seg Årets Superbirkebeiner 2013. Nå har Stenbrenden gjentatt bragden i «lillebroren» Montebellotrippelen i Sande i Vestfold. Etter seier i Montebelloløpet nylig (bildene), gikk nemlig den spreke advokaten til topps sammenlagt også her!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Imponerende av en småbarnsfar i full og krevende jobb ved siden av treningen.

IMG_4191
Anders Stenbrenden, årets sammenlagtvinner både i Birkebeinertrippelen og nå også Montebellotrippelen. (Arrangørfoto, Montebelloløpet)

Sportsmanden spurte Stenbrenden hva han er mest fornøyd med av konkurransene i inneværende år.

– Jeg er mest fornøyd med totalseieren i Birkebeinertrippelen. Det var rett og slett vanvittig kult, forteller Stenbrenden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Anders Stenbrenden fra Milsluker’n Pro Cykling ble altså Årets Superbirkebeiner etter seier sammenlagt med serien 3:00:24 i Birkebeinerrennet, 1:15:12 i Birkebeinerløpet og 2:48:49 i det avsluttende Birkebeinerrittet, til sammenlagtid 7:04:25.

– Av enkeltøvelsene gikk det egentlig veldig bra på samtlige i Birken. Jeg tror imidlertid jeg kanskje hadde størst fremgang på ski og sykkel, sammenlignet med i fjor, fortsetter han.

Det er hard trening over flere år som nå har gitt resultater. At han kom med i teamet til Milsluker’n har også gitt et løft. Stenbrenden prøver å trene effektivt med mye terskeltrening, men avgjørende for formutløsningen har kanskje også vært en pappaperm som har blitt særdeles godt utnyttet! Anders utdyper litt mer overfor Sportsmanden:

– Fra å ha relativt jevn progresjon i 2007 til 2011, fikk jeg et løft i fjor og et enda større løft i år. Jeg tror det henger sammen med relativt mye hard trening gjennom mange år fra 2004. I 2012 satset jeg dessuten litt ekstra på sykkel fordi jeg ble med på Milslukernlaget. Med pappaperm på våren og god tid til både lange pulk-turer og sykkelturer fikk jeg mer mengde enn jeg noensinne har hatt, opptil 15-20 timer i uka over ca 2 måneder. Høsten 2012 kjøpte vi dessuten hytte på Nordseter og var der mange helger, hele julen, en hel uke i vinterferien og hele påsken. Gjennom vinteren fikk jeg derfor trent veldig bra. Ikke så mye i antall timer, men veldig mye terskeltrening. Samlet tror jeg det forklarer nivåhevingen de siste to årene, forteller han, og tilføyer:

– Ulrik, som satt i sykkelvogna og i pulken, ble for øvrig litt lei utover i pappapermen, men han ble godt kjent på alle markastuene i Oslo før han fylte ett år! 🙂

IMG_4185
Anders Stenbrenden har all grunn til å smile. Advokaten i NHO har hatt en kjempesesong. (Arrangørfoto, Montebelloløpet)

Joda, man skal tidlig krøkes. Pappa Stenbrenden virker for øvrig å være veldig jevn i de tre grenene og jevnheten er trolig styrken i trippelkonkurransen, selv om det kanskje ser ut som om han er hakket hvassere i løping. – Hva anser du selv som din beste gren, spurte vi.

– Løping er nok min sterkeste gren. Jeg bruker forholdsvis minst tid på løping og er vel nærmest eliten der. Men det er jo ikke helt lett å si. Nivået i langrenn i Norge er jo ekstremt bra sammenlignet med nivået blant de nestbeste. Det kan jo ha noe å si for hvor nær man kommer eliten i konkurranser.

Stenbrenden vant for øvrig Montebelloløpet foran Jo Nordskar og Håvard Nygaard, mens pallplassene i trippelen ble fylt opp av Ole Kristian Lied (sølv) og fjerdemann i Løpet, Tor Erik Aurstad (bronse).

Trippelpallen menn
Seierspallen for Montebellotrippelen, Anders Stenbrenden (gull), Ole Kristian Lied (sølv) og Tor Erik Aurstad (bronse). (Arrangørfoto, Montebelloløpet)

Vil du utfordre Stenbrenden eller bare delta i dette flotte arrangementet neste år, så er påmeldingen til Montebellotrippelen 2014 åpnet. Du får mye for pengene i Vestfold. Hele trippelen koster kr 950 (eventuell engangslisens for renn og ritt kommer i tillegg). Dette er 20 kr mindre enn du må betale bare for å sykle FredagsBirken eller 250 kroner rimeligere enn Birkebeinerrennet.

Dameklassen i Montebelloløpet ble vunnet av Julie Marie Haabeth fra IK Tjalve foran Inger Bonden, Sande Sportsklubb og Thea Sophie Rustand, Trysilhus.

IMG_4301
Julie Marie Haabeth spurter inn til seier i Montebelloløpet.  (Arrangørfoto, Montebelloløpet)

Montebellotrippelen for damer ble vunnet av Silje Stensrud, også hun fra Milslukern Pro Cycling, med Hilde Østmoen, Eiker CK og Margrethe Havre, Sande Sportsklubb på sølv- og bronseplass.

Stenrud mål i løpet
Silje Stenrud (t.h.) løper i mål i Montebelloløpet til sammenlagtseier.
(Arrangørfoto, Montebelloløpet)
Trippelpallen kvinner
Trippelpallen for kvinner: Silje Stensrud (gull), Hilde Østmoen (sølv) og Margrethe Havre (bronse). (Arrangørfoto, Montebelloløpet)

Med godt over 300 påmeldte ble det også ny deltagerrekord i Montebelloløpet.

Øvrige resultater fra Montebelloløpet finner du her.

Hjemmeside med info om Montebellotrippelen.

 

Vinner_Løpet_Anders-Stenbrenden
Med startnummer 1 kan «supermosjonist» og «trippelkonge» Anders Stenbrenden juble for seier både i Montebelloløpet og Montebellotrippelen. Foto: Morten Gjessing

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

3 thoughts on “Trippelkongen Anders Stenbrenden

Kommentarfeltet er stengt