Sykling

Austad og Løvset til topps i Neptunrittet

Hagen og Løvset beholder den gule trøyen

Håkon Austad og Borhild Løvset vant Neptunrittet 2014. Bak Austad fulgte Carl Fredrik Hagen og Ole Hem, mens Heidi Sandstø og Jeanette Persson fulgte Løvset opp på pallen i kvinneklassen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Starten går i Neptunrittet 2014 i Svelvik (Foto: NCF)
Starten går i Neptunrittet 2014 i Svelvik (Foto: NCF)

Tekst: Norges Cykleforbund – 07-06-2014

Arrangørklubben Svelvik SK omtaler Neptunrittet som «maratonrittet for de som liker morsom terrengsykling», med «terrengpartier på høyde med rundbanestandard». Skal vi tro praten i målområdet og lovordene fra fornøyde vinnere er dette en passende beskrivelse. Med en teknisk og publikumsvennlig løype, sommervær, høyt nivå og tette dueller i de forskjellige klassene ble årets andre NorgesCup-ritt en suksess.

Blant kvinnene markerte norgesmester og NorgesCup-leder Borghild Løvset seg tidlig og var alene i tet til passering etter én av fire runder på 13 km. Løvset gjorde som i NC1 Å i Heiane og økte ledelsen sekund for sekund underveis. I mål var hun 5:15 foran Heidi Sandstø. Jeanette Persson tok tredjeplassen, 18:02 etter Løvset.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Borgild Løvset jubler for sin andre seier av to mulige i Norgescupen. (Foto: NCF)
Borgild Løvset jubler for sin andre seier av to mulige i Norgescupen. (Foto: NCF)

– Det var en morsom løype, teknisk med utfordringer hele veien. Det er sunt for meg å kjøre teknisk terreng og det fikk jeg i dag, sier en fornøyd Løvset som nå ser frem til EM neste helg: – Jeg har ikke sett noen startlister og vet ikke så mye om løypa, men jeg håper på en topp fem-plassering. Jeg må være såpass ambisiøs, avslutter norgesmesteren som leder NorgesCupen med to seire av to mulige.

Håkon Austad og Carl Fredrik Hagen alene i tet ut på andrerunden. (Foto: NCF)
Håkon Austad på hjul på Carl Fredrik Hagen ved passering ut på siste runden. (Foto: NCF)

I herreklassen ble det etterhvert en tett duell om seieren mellom Håkon Austad og NorgesCup-leder Carl Fredrik Hagen. Austad klinte til på den siste runden og fikk en solid luke i mål, 02:59 foran Hagen som med dagens andreplassbeholder ledelsen i NorgesCupen. På tredjeplass fulgte Ole Hem, 06:21 etter Austad.

– Det gikk ikke så fort fra start, for dette er en løype man må ha respekt for. Vi var fem mann samlet lenge, før det ble Carl Fredrik og meg de siste par rundene. Ut på sisterunden støtet Carl Fredrik. Jeg så at han stivnet og dro til selv. En stor lettelse etter at seieren her glapp i fjor, oppsummerte en glad vinner.

Vinnerne

nbenxfxyx7pgtzzv5tvj
Håkon Austad var meget godt fornøyd med å ha tatt hjem seieren årets andre NC-ritt. Her ved sjøen i Svelvik etterpå. (Foto: NCF)
hv3bxhh8qbocuoanenww
En glad dobbelt-vinner Borghild Løvset ved sjøkanten i Svelvik. (Foto: NCF)

Topp 3 i NorgesCup-klassene

Kvinner senior

Borghild Løvset, Orkla CK

Heidi Sandstø, Follo SK/Team Cityride

Jeanette Persson, Skullerud SK

Menn senior

Håkon Austad, Varanger SK/Team Cityride

Carl Fredrik Hagen, Sagene IF/Team Oslo Sportslager

Ole Hem, Romeriksåsen SK

 

Les også Sportsmandens reportasje fra Terrengsykkelrittet forrige helg

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -