SyklingVestlandet

Racerapport fra Nordsjørittet

Nordsjørittet er Norges nest største sykkelritt. For andre år på rad var rittet fulltegnet med hele 12.500 deltagere. I herreklassen ble det trippelseier til Team Øster Hus – Ridley med Daniel Egeland Jarstø sekundet foran Oscar Landa og Håvard Blikra i mål. I dameklassen ble Gunn Rita Dahle Flesjå spurtslått av den danske tempomesteren Julie Leth, med Lene Byberg på bronseplass.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Nordsjørittet2013-Securitas
Team Securitas. Foto: Karin Engelien

Vant gjorde også Steinar Lien, i innlagt konkurranse for Securitas, som stilte med en svært så fyldig tropp i Nordsjørittet. Her er hans rapport fra rittet:

Rapport fra Nordsjørittet:

Jeg var i Rogaland  i helgen og koste meg i motvind. Securitas hadde ordna med startnummer til Nordsjørittet.  Da det er et ritt jeg har hatt lyst til å prøve en stund, så derfor slang jeg meg med. Men det er nesten i lengste laget å kjøre til Sandnes for å sykle noen timer.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Det nærmer seg start. Steinar Lien har iført seg den grønne spurttrøyen allerede før start.  Foto: Karin Engelien
Det ble tog. Steinar Lien har iført seg den grønne spurttrøyen allerede før start.
Foto: Karin Engelien
Jordbærparty hører med! Foto: Karin Engelien
Jordbærparty hører med! Foto: Karin Engelien

Etter å ha sjekket tidene fra i fjor regnet jeg med å sykle på 3 timer og 10 minutter. Men det var før vi sto opp og så trærne ligge flate! Vi hadde fått plass pulje 40. Kun eliten starta 1 time og 20 minutter etter oss. På vei ned til starten i Egersund fikk vi høre at Gunn Rita hadde sykla på 3,09. Da ble målet å komme under 4 timer…

Jeg prøvde å gå rolig ut. Vi skulle tross alt sykle 9 mil og jeg hadde kun 45 km sammenhengende sykling til nå i år, men satsa på at kondisjonen var god nok. Jeg kom greit ut og begynte å passere syklister fra puljene foran etter bare få kilometer.

Det var ganske kupert den første mila. Innimellom var det noen asfaltstrekk hvor vi merket vinden godt. Da vi hadde passert 25 km kom det tøffeste partiet. Vi klatret i nesten 4 km, det siste stykket i terrenget, før vi syklet gjennom en liten skog med det eneste skikkelige stipartiet. Dette partiet var mitt beste.

Etter klatringen gikk det nedover i flere kilometer, men der gutta var oppe i over 60 km/t i fjor, klarte jeg ikke å tråkke meg over 40 km/t. Så fulgte et lengre parti der vi vekslet på asfalt og sti helt ute ved havet. Her hadde jeg selskap en liten stund av fire mann og vi fikk kjørt litt rulle, men de siste 3,5 mila ble det igjen solokjøring. Jeg hadde sikkert tjent en del på å starte etter seedinga mi. Da hadde det vært mulig å kjøre sammen med og henge på andre grupper syklister. Når man starter helt bakerst er det ikke mange gode syklister igjen i løypa.

Securitas med egen langing. Foto: Karin Engelien
Securitas gjør klar til egen langing. Foto: Karin Engelien
Godt med påfyll av drikke fra egen drikkestasjon.  Team Securitas. Foto: Karin Engelien
Så er det Steinar sin tur til å få drikke. 
Foto: Karin Engelien

Ved 75 km kommer den siste skikkelige bakken. 300 meter med 18% stigning. Her var det ikke mange andre enn meg som sykla. De to siste mila inn mot mål var ganske lettsykla. Vi fikk til og med 300 meter med medvind.  Etter å ha fått cola fra Securitas sin egen matstasjon 5 km før mål, sleit jeg meg inn på 3,49,41. Jeg tror det var en grei tid. Eliten brukte 25 minutter lengre tid enn i fjor og en bekjent som slo meg med 5 minutter i Grenserittet var 6 minutter foran. Det holdt til 311. plass av 1.263 i klassen og nr 1.651 av 9.420 totalt.

Jeg ble beste Securitass av 27 startende og ble belønnet med en gullflaske Proseco.

Flott premie!  Foto: Karin Engelien
Flott premie! Foto: Karin Engelien

After-biken var hos regionsjefen på Vestlandet. Sjelden har kald øl smakt så godt!…..

 

Det smakte med en kald øl etter rittet. Eller var det rødvin... Foto: Karin Engelien
Det smakte med en kald øl og litt næring etter rittet. Foto: Karin Engelien

Jeg anbefaler Nordsjørittet på det varmeste. Det var noen veldig fine partier ute i terrenget som ikke var spesielt teknisk krevende, men det utfordrende nok for en hobbysyklist.

– – – – – –

PS: TV-kjendis Jon Almaas syklet på 3.39.51, men måtte se seg slått av Erik Thorstvedt med halvannet minutt i en prestisjeduell til inntekt for TV-aksjonen.

Alle resultater

Hjemmeside med video og bildelinker

 

 sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -