Annen idrettRulleski

Fest og Falla i Oslo Skishow!

Oslo Skishow ble nettopp det – et flott show og en folkefest i praktfullt sommervær, fullt av action, med anslagsvis 11.000 tilskuere innom. Og Usain Bolt!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det sportslige er ikke det viktigste i dette veldedighetsstevnet, men toppidrettsutøvere vil gjerne vinne uansett, og særlig foran så mange mennesker. Maiken Caspersen Falla viste i hvert fall svært gode takter og var veldig godt fornøyd med å ta skalpen til Marit Bjørgen, og Eirik Brandsdal viste også konkurrentene ryggen i velkjent stil med seier i rulleskirennet på Aker Brygge.

OsloSkishow1
Maiken Caspersen Falla satt standarden helt fra start, her i kvartfinalen med Therese Johaug på hjul. Foto: Bjørn Hytjanstorp, Sportsmanden
OsloSkishow2
Mads Ek Strøm var en av overraskelsene. Her er han i tet i første kvartfinale, som han vant. Strøm gikk til finalen, der han ble nr 6. Bak Strøm her jakter Tord Asle Gjerdalen og Eldar Rønning.
Foto: Bjørn Hytjanstorp, Sportsmanden
OsloSkishow3
Semifinale damer: Maiken Caspersen Falla har tatt kommandoen, men jages av resten av feltet, med Heidi Weng (nr 7) og Celine Brun Lie (ytterst), Ingvild Flugstad Østberg (nr 2) og Therese Johaug (bakerst). Skjult bak Falla er Astrid Bruland. Falla vant heatet og gikk til finalen sammen med Weng og Brun-Lie. Foto: Bjørn Hytjanstorp, Sportsmanden
OsloSkishow4
Overraskelsesmannen Ragnar Bragvin Andresen vinner sitt semifinaleheat foran Pål Golberg og Sindre Sætre Hammerlund, mens Anders Gløersen (med nr 4 til høyre i bildet) blir slått ut.
Foto: Bjørn Hytjanstorp, Sportsmanden
OsloSkishow5
Det andre semifinaleheatet for damer, med Barbro Kvåle i tet. Marit Bjørgen (t.h.) vinner heatet og går til finale sammen med Kathrine Harsem og Marthe Kristoffersen (nr 12, bakerst til venstre), med Kvåle på fjerdeplass. Foto: Bjørn Hytjanstorp, Sportsmanden
OsloSkishow6
FINALE DAMER: Maiken Caspersen Falla har tatt initiativet og leder inn i svingen foran Heidi Weng (nr 7) og Marit Bjørgen (1), med Celine Brun-Lie innerst og Marthe Kristoffersen bak. Kathrine Harsem er siste dame i finalen, utenfor bildet.
Foto: Bjørn Hytjanstorp, Sportsmanden
OsloSkishow7
VANT: Maiken Caspersen Falla jubler over målstreken, med Marit Bjørgen på andreplass. Kathrine Harsem med gule solbriller får samme tid som Heidi Weng (utenfor bildet), men Weng dømmes først til 3.plass. Brun-Lie og Kristoffersen blir nr 5 og 6. Foto: Bjørn Hytjanstorp, Sportsmanden
OsloSkishow8
Publikum må få sitt. her er det Heidi Weng som tar i mot hyllesten fra noen av de rundt 11.000 som var innom Aker Brygge. Løperne stiller opp gratis og det er ingen pengepremier. Det koster heller ingen ting for publikum, og alle innsamlede inntekter går til Aktiv mot kreft.
Foto: Bjørn Hytjanstorp, Sportsmanden
OsloSkishow9
FINALE MENN: Mads Ek Strøm (nr 13) tar teten foran Ragnar Bragvin Andresen (11), med Eirik Brandsdal (2) på tredjeplass inn i svingen. Foto: Bjørn Hytjanstorp, Sportsmanden
OsloSkishow10
AND THE WINNER IS: Eirik Brandsdal, som her jubler i velkjent stil! Fotofinish om andreplassen, men som bildet viser er overraskelsesmannen Simen Lanes (t.v.) hundredelene foran den suverene sprint-norgesmester fra Vang i år, Pål Golberg (t.h.med nr 1). Ragnar Bragvin Andresen får også samme tid på 4.plass utenfor bildet, mens bak ses Vetle Thyli og Mads Ek Strøm som blir nr 5 og 6. 
Foto: Bjørn Hytjanstorp, Sportsmanden
Usain Bolt kastet glans over arrangementet. I morgen blir det mer show da han selv skal i aksjon på 200 meter i Bislett Games. Foto: Bjørn Hytjanstorp, Sportsmanden
Usain Bolt kastet glans over arrangementet. I morgen blir det mer show da han selv skal i aksjon på 200 meter i Bislett Games. Foto: Bjørn Hytjanstorp, Sportsmanden

Showrennet var det tredje i rekken og alle inntekter går til Aktiv mot kreft. De to første årene ble det samles inn en halv million kroner og med så mange mennesker som var innom Aker Brygge i går, ble det forhåpentligvis en pen slump med penger, som i år konkret skal gå til å bygge et såkalt «pusterom» ved Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Løperne, som er vant til solide pengepremier, stiller alle gratis for den gode saken og premiene var et diplom laget av kreftsyke barn, som også selv fikk æren av å dele ut diplomene.
Et fantastisk flott tiltak og en flott dag på alle måter!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Alle bilder er tatt av Bjørn Hytjanstorp.

Hjemmeside med resultater.

 

sportsmanden.no

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -