Birkenbilder fra brattbakke i pulje 1

Det var hele 27 puljer i årets Birkebeinerløp! Totalt var 7740 påmeldt til hovedløpet, 6112 startet og 6065 fullførte.  De aller beste startet i eliteklassene, men nivået i de første puljene er også skyhøyt. Pulje 1 startet 10 minutter etter menn elite og 5 minutter etter kvinner elite. De beste løperne her har gjerne bedre sluttid enn mange av de litt lenger ned på listen i elitepuljen. Og raskeste mann i puljen, Asgeir Bakken Rognstad, ble nr 7 totalt. Mens en av de siste i pulje 1 etter 2 km var den gamle Nordmarka-mester Jan Hoel, som for øvrig fikk opp dampen etter hvert.

Se 20 bilder fra pulje 1 nedenfor:

Annonse (Klikk på bildet for info)
Pulje1-1
Asgeir Bakken Rognstad fra NTNUI var alene i tet i pulje 1 i løpets bratteste bakke etter ca 2 km. Han løp på sterke 1.14.16 og ble faktisk nr 7 totalt i løpet og nr 4 i klasse 25-29 år. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Pulje1-3-Harald-i-tet
På en like klar andreplass i pulje 1 passerer den sterke veteranen Harald Ringen fra Rustad IL. Han blir nr 2 i klasse 50-54 år på 1.21.35, kun slått av Andreas Engebretsen, Overtoppen / Bull Ski & kajakk (1.17.42). Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Pulje1-4
Anders Hauge fra Multitude er nr 3 i puljen opp brattbakken. Han ender som nr 17 i klasse M35-39 år på 1.23.01 og er inne blant de 100 beste totalt (97).
Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Pulje1-6
Så følger topptrente birkebeinere på rekke og rad. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden

Pulje1-7

Pulje1-8

Pulje1-9

Pulje1-10

Pulje1-11

Pulje1-12

Pulje1-13

Pulje1-14

Pulje1-15

Pulje1-16

Pulje1-17

Pulje1-18
Skiltet med 19 km igjen står akkurat på toppen av bakken. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Pulje1-19-Rolf-Bakken-bak
Ihuga birkebeiner, konkurrent og kollega for Kondis Hedmark, Rolf Bakken, var i tvil om han skulle stille. Skjønt, Bakken skulle nok vært nærmest invalid for ikke å prøve å sikre seg enda et merke. Den vonde leggen som gjorde at han la seg pent og pyntelig i baktroppen ut fra start, ble også bedre underveis, og Birken endte godt på vilje og rutine for Bakkerolfen, med 69.plass i klasse M50-54 på 1.35.52.
Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Pulje1-20-Jan-Hoel
Bildereportasjen fra pulje 1 avsluttes med en som tok det enda roligere ut fra start og var av de aller siste som passerte 2 km, nemlig Jan Hoel fra Rustad IL, den tidligere «kongen av Nordmarka og Jessheim» med hhv 4 og 6 totalseire i de to maratonklassikerne. Hoel hadde også tid til å hilse på fotografen, men fikk opp farten skikkelig etter hvert og ble til slutt nr 14 i klasse 55-59 år på sterke 1.29.43.
Foto: Frode Monsen, Sportsmanden


Resultater

Les også andre reportasjer fra Birken på Sportsmanden:

Birkebeinerløpet i nydelig vær

Blom, Modum og bilder fra kvinner elite

Annonse (Klikk på bildet for info)

«Terrengløpet» Birken!

Glimt fra UltraBirken med overraskende vinnere

sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!

One thought on “Birkenbilder fra brattbakke i pulje 1

Kommentarfeltet er stengt