BirkenLøping

Birkenbilder fra brattbakke i pulje 1

Det var hele 27 puljer i årets Birkebeinerløp! Totalt var 7740 påmeldt til hovedløpet, 6112 startet og 6065 fullførte.  De aller beste startet i eliteklassene, men nivået i de første puljene er også skyhøyt. Pulje 1 startet 10 minutter etter menn elite og 5 minutter etter kvinner elite. De beste løperne her har gjerne bedre sluttid enn mange av de litt lenger ned på listen i elitepuljen. Og raskeste mann i puljen, Asgeir Bakken Rognstad, ble nr 7 totalt. Mens en av de siste i pulje 1 etter 2 km var den gamle Nordmarka-mester Jan Hoel, som for øvrig fikk opp dampen etter hvert.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Se 20 bilder fra pulje 1 nedenfor:

Pulje1-1
Asgeir Bakken Rognstad fra NTNUI var alene i tet i pulje 1 i løpets bratteste bakke etter ca 2 km. Han løp på sterke 1.14.16 og ble faktisk nr 7 totalt i løpet og nr 4 i klasse 25-29 år. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Pulje1-3-Harald-i-tet
På en like klar andreplass i pulje 1 passerer den sterke veteranen Harald Ringen fra Rustad IL. Han blir nr 2 i klasse 50-54 år på 1.21.35, kun slått av Andreas Engebretsen, Overtoppen / Bull Ski & kajakk (1.17.42). Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Pulje1-4
Anders Hauge fra Multitude er nr 3 i puljen opp brattbakken. Han ender som nr 17 i klasse M35-39 år på 1.23.01 og er inne blant de 100 beste totalt (97).
Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Pulje1-6
Så følger topptrente birkebeinere på rekke og rad. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden

Pulje1-7

Pulje1-8

Pulje1-9

Pulje1-10

Pulje1-11

Pulje1-12

Pulje1-13

Pulje1-14

Pulje1-15

Pulje1-16

Pulje1-17

Pulje1-18
Skiltet med 19 km igjen står akkurat på toppen av bakken. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Pulje1-19-Rolf-Bakken-bak
Ihuga birkebeiner, konkurrent og kollega for Kondis Hedmark, Rolf Bakken, var i tvil om han skulle stille. Skjønt, Bakken skulle nok vært nærmest invalid for ikke å prøve å sikre seg enda et merke. Den vonde leggen som gjorde at han la seg pent og pyntelig i baktroppen ut fra start, ble også bedre underveis, og Birken endte godt på vilje og rutine for Bakkerolfen, med 69.plass i klasse M50-54 på 1.35.52.
Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Pulje1-20-Jan-Hoel
Bildereportasjen fra pulje 1 avsluttes med en som tok det enda roligere ut fra start og var av de aller siste som passerte 2 km, nemlig Jan Hoel fra Rustad IL, den tidligere «kongen av Nordmarka og Jessheim» med hhv 4 og 6 totalseire i de to maratonklassikerne. Hoel hadde også tid til å hilse på fotografen, men fikk opp farten skikkelig etter hvert og ble til slutt nr 14 i klasse 55-59 år på sterke 1.29.43.
Foto: Frode Monsen, Sportsmanden


Resultater

Les også andre reportasjer fra Birken på Sportsmanden:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Birkebeinerløpet i nydelig vær

Blom, Modum og bilder fra kvinner elite

«Terrengløpet» Birken!

Glimt fra UltraBirken med overraskende vinnere

sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Birkenbilder fra brattbakke i pulje 1

Kommentarfeltet er stengt