Løping

Shine bright like a diamond!

I kveld er det igjen duket for fest for friidrettsfolket under Bislett Games. Det er ingen tvil om hvem som er den store stjernen og som får mest oppmerksomhet, nemlig Usain Bolt. I den andre enden av skalaen er kanskje Stine Tomb. Men for henne blir nok kvelden enda større, uansett utfall. Få vet at hun skal løpe sitt aller første Diamond League i kveld.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Bislett-Games-2012_Stine-Tomb_400m-Hekk
Stine Tomb står foran sin desidert største dag i idrettskarrieren til nå, da hun i kveld debuterer i Diamond League og kommer enda mer i rampelyset enn her, under forøvelsene til fjorårets Bislett Games. Foto: Bjørn Hytjanstorp

På bloggen sin, under den treffende overskriften shine bright like a diamond, skriver hun:

– «En dröm har gått i oppfyllelse, tenk at jeg skal löpe mot de «store» jentene i en Diamond League gren, jeg må nesten klype meg själ i armen for å väre sikker på at jeg ikke drömmer. Har jo drömt om dette i alle mine hekkeår. 20.05 smeller startskuddet og HER er startlisten.

Jeg gleder meg utrolig mye, skal nyte hvert eneste sekund inne på arenaen, bare löpe å ha det moro. Aldri för har jeg driti så mye i hvilken bane, vär eller vind det blir. SKIT SAMMA, JEG SKAL LÖPE DIAMOND LEAGUE!!!! Håper så mange som mulig av dere kommer å heier på meg, jeg lover å gi bånn gass hele veien!»

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Bislett-Games-2012_Stine-Tomb_Jessie-Barr_400m-Hekk
Stine Tomb under 400m hekk i forøvelsene til Bislett Games i fjor. Hun har personlig rekord på 56.38. Det er bare 5 hundredeler bak norgesrekorden til Hilde Fredriksen, satt helt tilbake i 1983! Kanskje den blir slått på Bislett i kveld?
Foto: Bjørn Hytjanstorp

I fjor løp Stine Tomb i forøvelsene, men i år er det altså full pakke og start blant de «store jentene».

En annen som håper å klinke til i kveld, er Henrik Ingebrigtsen. Sandnesgutten håper å slå sin egen norske rekord på en engelsk mil:

– Jeg er ikke fornøyd hvis det ikke blir norgesrekord. Rekorden er på 3,54.28, og den kan jeg forbedre. Om det blir med ett sekund eller et par sekunder er vanskelig å si. Jeg håper på 53-tallet, sier en selvsikker Ingebrigtsen til Nrk.no.

Den såkalte «dream mile» er nest siste øvelse i kveld. Helt til slutt kommer rosinen i pølsen, 200 meter med Usain Bolt. Og mer show:

Bislett-Games-2012_Usain-Bolt
Usain «Reodor Felgen» Bolt laget show på Bislett Games i fjor før løpet. Hva finner han på i år?
Foto: Bjørn Hytjanstorp
200m-Bislett
I kveld er målet banerekord for Usain Bolt. Her fra Bislett Games i 2011, der Bolt vant på 19.86 i et lignende gråvær som det er i dag. Bolt i hvit trøye i bane 6.
Foto: Frode Monsen
 
 

Program for Bislett Games med startlister og senere resultater finnes her.

 
 
sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -