HolmenkollstafettenLøpingStor-Oslo

Holmenkollstafetten i bilder mot Besserud

Besserud. Navnet har en egen klang som umiddelbart får en til å tenke på Holmenkollstafettens hardeste etappe, klatreetappen fra Slemdal til toppen av Besserud. Sammen med den 6.etappen, fra Vindern til Slemdal, også kalt «Lille Besserud», er det ofte her Holmenkollstafetten avgjøres. I hvert fall setter lagene gjerne sine beste menn og kvinner på disse nøkkeletappene. Her møtes også de beste løperne, motbakkeløperne, o-løperne og langrennsløperne til spennende nappetak.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Nedenfor følger en eksklusiv billedserie med reportasje fra vekslingen og starten av denne etappen, som nok en gang ble svært avgjørende for sluttstillingen i Holmenkollstafetten.

Kvinner elite

Følgebilen for Kvinner Elite kommer. Nå er det like før!... Foto: Njål Ekern
Følgebilen for Kvinner Elite kommer. Nå er det like før!… Foto: Njål Ekern
Kirsten Marathon Melkevik og Karoline Bjerkeli Grøvdal speider spent etter lagene sine. Hvem kommer først?
Kirsten Marathon Melkevik og Karoline Bjerkeli Grøvdal speider spent etter lagene sine. Hvem kommer først?
Det blir ingen av dem, for arrangørklubben Tjalve dukker opp i tet: Langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen løper en kjempeetappe for Tjalve på 6.etappe, "Lille Besserud". Hun har desidert beste etappetid og veksler først. Kristine Helle løper 7.etappe til 6.beste tid og Tjalve er nr 2 på toppen. Foto: Njål Ekern
Det blir ingen av dem, for arrangørklubben Tjalve dukker opp i tet: Langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen løper en kjempeetappe for Tjalve på 6.etappe, «Lille Besserud». Hun har desidert beste etappetid og veksler først. Kristine Helle løper 7.etappe til 6.beste tid og Tjalve er nr 2 på toppen. Foto: Njål Ekern
Karoline Finne løper nest raskest på 6.etappe og sender veteranen Kirsten Marathon Melkevik ut som nr 2. Med 6.54 opp til Besserud har motbakkespesialisten 3.beste etappetid og veksler som nr 3. Samme plassering har Gular i mål, til sin 5.strake pallplassering i dameklassen. Foto: Njål Ekern
Karoline Finne løper nest raskest på 6.etappe og sender veteranen Kirsten Marathon Melkevik ut som nr 2.  Foto: Njål Ekern
Kristine Engeset veksler med Karoline Grøvdal. Begge slo gjennom som supertalenter som 17-åringer. Begge har opplevd motgang, men har nå fått fart på karrierene. Men mens Engeset måtte se seg slått med hele 12 sekunder av Uhrenholdt Jacobsen, var det som ventet ingen som kunne matche Grøvdal på klatreetappen, som hun forserte desidert raskest på 6.28 og løp Vidar opp i tet. Foto: Njål Ekern
Kristine Engeset veksler med Karoline Grøvdal. Begge slo gjennom som supertalenter som 17-åringer. Begge har opplevd motgang, men har nå fått fart på karrierene. Men mens Engeset måtte se seg slått med hele 12 sekunder av Uhrenholdt Jacobsen, var det som ventet ingen som kunne matche Grøvdal på klatreetappen. Foto: Njål Ekern
Med 6.54 opp til Besserud har motbakkespesialisten 3.beste etappetid og veksler som nr 3. Samme plassering har Gular i mål, til sin 5.strake pallplassering i dameklassen.
Med 6.54 opp til Besserud har motbakkespesialisten og forrige helgs vinner av Fløyen Opp, Kirsten Marathon Melkevik, 3.beste etappetid og veksler som nr 3. Samme plassering har Gular i mål, til sin 5.strake pallplassering i dameklassen.
Karoline Grøvdal har tatt opp jakten på Tjalve og Gular. Hun forserte bakkene opp til Besserud desidert raskest på 6.28 og løp Vidar opp i tet.
Karoline Grøvdal har tatt opp jakten på Tjalve og Gular. Hun forserte bakkene opp til Besserud desidert raskest på 6.28 og løp Vidar opp i tet.
Spreke veteraner fra Strindheim. Runa Bostad veksler med Anne Nevin på en sterk 4.plass, en plassering laget også hadde i mål. Foto: Njål Ekern
Spreke veteraner fra Strindheim. Runa Bostad veksler med Anne Nevin på en sterk 4.plass, en plassering laget også hadde i mål. Foto: Njål Ekern
Tyrving IL, lag nr 5, veksler som nr 5 og blir nr 5 i mål. Kristin Helland-Hansen leverer pinnen til Ingeborg Røe. Foto: Njål Ekern
Tyrving IL, lag nr 5, veksler som nr 5 og blir nr 5 i mål. Kristin Helland-Hansen leverer pinnen til Ingeborg Røe. Foto: Njål Ekern
Lag nr 6 FIK Ren-Eng veksler som nr 6, men faller en plass ned i forhold til i fjor i mål. Turid Thoresen veksler med Ida Meli Narbuvoll. Foto: Njål Ekern
Lag nr 6 FIK Ren-Eng veksler som nr 6, men faller en plass ned i forhold til i fjor i mål. Turid Thoresen veksler med Ida Meli Narbuvoll. Foto: Njål Ekern
BFG Bergen forbedrer seg med 4 plasser fra i fjor og blir nr 6. her er det motbakkespesialisten Therese Sjursen, med 4.beste etappetid på "Lille Besserud", som veksler med Ragnhild Andersson. Foto: Njål Ekern
BFG Bergen forbedrer seg med fire plasser fra i fjor og blir nr 6. Her er det motbakkespesialisten Therese Sjursen, med 4.beste etappetid på «Lille Besserud», som veksler med Ragnhild Andersson. Foto: Njål Ekern
Startnr 7 KIF Friidrett faller ned 2 plasser i mål til 9.plass. Grethe Fredvik sender veteranen Solveig Pedersen opp til Besserud. Foto: Njål Ekern
Startnr 7 KIF Friidrett faller ned 2 plasser i mål til 9.plass. Grethe Fredvik sender veteranen Solveig Pedersen opp til Besserud. Foto: Njål Ekern
Anine Ahlsand griper etter pinnen for Vidars 2.lag, som blir nr 8 i mål. Sterk bredde i SK Vidar! Foto: Njål Ekern
Anine Ahlsand griper etter pinnen for Vidars 2.lag, som blir nr 8 i mål. Sterk bredde i SK Vidar! Foto: Njål Ekern
HKS_NEkern-11
FIK Orion (nr 8) kommer inn til veksling like før Modum FIK. Men Johanne Harviken klarer ikke å holde lovende Heidi Mårtensson bak seg. Mårtensson gjør en kjempeetappe og har faktisk delt 3.beste tid opp til Besserud, sammen med Kirsten Marathon Melkevik. Sterkt levert! Modum ender som nr 12, mens Orion blir nr 15 i mål. Foto: Njål Ekern
Veksling6-kvinner-Elite-3
Det var mange langrennsløpere som markerte seg på nøkkeletappene. Her står Heidi Weng i gul BUL-drakt og tripper utålmodig mens hun speider etter mamma May Bente. Begge imponerte stort. Superveteranen May Bente Weng hadde 5.beste etappetid på Lille Besserud, mens datteren løp bakkene opp til Besserud nest raskest, kun slått med 13 sekunder av Norges klart beste løper Karoline Grøvdal. BUL hadde imidlertid ikke et sterkt nok lag til å hevde seg i teten og endte på 14.plass.

Menn elite

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
HKS_NEkern-12
Ca 10 minutter senere kommer eliteklassen for menn. Spente løpere speider etter lagene sine. Foto: Njål Ekern
Aller først kommer svenske Hälle Idrottsforening, som Tobias Åberg med raskeste etappetid løp opp i ledelsen på 6.etappe og her ved veksling med Msgne Beyene leder med 4 sekunder. De holdt ledelsen helt til 13.etappe, men måtte nøye seg med bronse til slutt. Foto: Njål Ekern
Aller først kommer svenske Hälle Idrottsforening, etter at Tobias Åberg her har løpt laget opp i ledelsen med raskeste etappetid på 6.etappe. Han sender Msgne Beyene ut med en ledelse på 4 sekunder. Hälle holdt ledelsen helt til 13.etappe, men måtte nøye seg med bronse til slutt. Foto: Njål Ekern
Vinnerlaget fra Gular veksler som nr 2, Lars Røttingen gir pinnen til Halfdan Emil Færø. Men trass i bare 6.beste etappetid på klatreetappen, vinner altså Gular til slutt. Det er tross alt 14 andre etapper også, og det er LAGINNSATSEN som til slutt er avgjørende, etter spurtseier inne på Bislett til slutt! Foto: Njål Ekern
Gular veksler som nr 2 når Lars Røttingen gir pinnen til Halfdan Emil Færø. Men til tross for at Færø «bare» har 6.beste etappetid på klatreetappen, vinner likevel Gular Holmenkollstafetten. Det er tross alt 14 andre etapper også, og det er LAGINNSATSEN som til slutt er avgjørende, etter en dramatisk spurtseier inne på Bislett til slutt! Foto: Njål Ekern
Ull/Kisa ledet Holmenkollstafetten til 5.etappe og Nicolai Smestad veksler med Kristian Monsen på 3.plass, like bak Gular. I mål er det unge Ull/Kisa-laget nr 4. Foto: Njål Ekern
Ull/Kisa ledet Holmenkollstafetten til 5.etappe og Nicolai Smestad veksler med Kristian Monsen på 3.plass, like bak Gular. I mål er det unge Ull/Kisa-laget nr 4. Foto: Njål Ekern
Tjalve veksler på 4.plass, Endre Evensen gir pinnen til Asbjørn Ellefsen Persen, som løper nest raskest av alle opp til Besserud. Foto: Njål Ekern
Tjalve veksler på 4.plass, Endre Evensen gir pinnen til Asbjørn Ellefsen Persen, som med etappetid 5.50 løper nest raskest av alle opp til Besserud. Kun Lillehammers Gishe Abdi Wako løper 4 sekunder raskere. Foto: Njål Ekern
Dadafo Daqabi løper 3.raskest på 6.etappe og veksler som nr 5 med Øysten Sylta, som har 4.raskeste tid til toppen. I mål er Vidar nr 6. Foto: Njål Ekern
Dadafo Daqabi løper 3.raskest på 6.etappe og veksler som nr 5 med Øysten Sylta, som har 4.raskeste tid til toppen. I mål er Vidar nr 6. Foto: Njål Ekern
Hans Larsson legger i vei for Malmø Idrottsforening på 6.plass. I mål er svenskene nr 7. Foto: Njål Ekern
Hans Larsson legger i vei for Malmø Idrottsforening på 6.plass. I mål er svenskene nr 7. Foto: Njål Ekern
Hans Larsson fra Malmø i fint driv.
Hans Larsson fra Malmø i fint driv. Foto: Frode Monsen
Robert Tirop legger i vei for Steinkjer FIK på 7.plass. I mål er de nr 10. Foto: Njål Ekern
Robert Tirop legger i vei for Steinkjer FIK på 7.plass. I mål er de nr 10. Foto: Njål Ekern
Tyrving (29) jaktes av Skjalg (25) og BFG Bergen (32), der motbakkespesialisten Thorbjørn Ludvigsen har 4.beste tid på Lille Besserud og sender Miguel Blanco ut på den lengre klatreetappen. Litt merkelig disponering siden Ludvigsen forrige helg vant Fløyen Opp og da var over minuttet raskere enn Blanco. Men bergenserne ble uansett best av disse lagene med 8.plass i mål, mens Skjalg (med Simen Bergseth på 7.etappe) og Tyrving (ved langrennsløper Thomas Henriksen) blir nr 12 og 13. Foto: Njål Ekern
Tyrving (29) jaktes av Skjalg (25) og BFG Bergen (32), der motbakkespesialisten Thorbjørn Ludvigsen har 4.beste tid på Lille Besserud og sender Miguel Blanco ut på den lengre klatreetappen. Litt merkelig disponering siden Ludvigsen forrige helg vant Fløyen Opp og da var over minuttet raskere enn Blanco. Men bergenserne ble uansett best av disse lagene med 8.plass i mål, mens Skjalg (med Simen Bergseth på 7.etappe) og Tyrving (ved langrennsløper Thomas Henriksen) blir nr 12 og 13. Foto: Njål Ekern
MennElite-7etp-4
Skjalgs Simen Bergseth åpner knallhardt og får straks en luke til Henriksen og Blanco. Sistnevnte får imidlertid klart raskeste etappetid av de tre. Foto: Frode Monsen
Like bak kommer lag nr 35 Rindal IL og lag nr 30 FIK Ren-Eng stormende. Magne Dæhlie (t.h.) løper Besserudetappen 3.raskest og FIK Ren-Eng tar til slutt en sterk 6.plass. Rindal IL blir nr 11. Foto: Njål Ekern
Like bak inn til veksling kommer lag nr 35 Rindal IL og lag nr 30 FIK Ren-Eng stormende. Magne Dæhlie (t.h.) løper Besserudetappen 3.raskest og FIK Ren-Eng tar til slutt en sterk 6.plass. Rindal IL blir nr 11. Foto: Njål Ekern
Asle Slettemoen veksler med Weldu Negash på 13.plass, men IL BUL løper seg opp til 9.plass i mål. Foto: Njål Ekern
Asle Slettemoen veksler med Weldu Negash på 13.plass, men IL BUL løper seg opp til 9.plass i mål. Foto: Njål Ekern
Stilstudie av Weldu Negash. Han løper etappen 4 sekunder raskere enn Blanco på 6.01 og har 6.beste etappetid. Foto: Frode Monsen
Stilstudie av Weldu Negash. Han løper etappen 4 sekunder raskere enn Blanco på 6.01 og har 6.beste etappetid. Foto: Frode Monsen
HKS_NEkern-27
Strindheim IL blir nr 16. Petter Rypdal veksler med Johannes Svendsen. Foto: Njål Ekern
Lille Slevik IL blir nr 17. Torbjørn Sagberg veksler med den gamle finske storløperen i orientering, Mats Haldin. Foto: Njål Ekern
Lille Slevik IL blir nr 17. Torbjørn Sagberg veksler med den gamle finske storløperen i orientering, Mats Haldin. Foto: Njål Ekern

Menn junior

FIK Orion vant klart juniorklassen på sterke 56.28, etter å ha ledet hele veien etter 2.etappe. Foto: Njål Ekern
FIK Orion vant klart juniorklassen på sterke 56.28, etter å ha ledet hele veien etter 2.etappe. Foto: Njål Ekern

Menn senior

Undheim IL vinner seniorklassen på 56.36, åtte sekunder etter juniorvinnerne. Foto: Njål Ekern
Undheim IL vinner seniorklassen på 56.36, åtte sekunder etter juniorvinnerne. Foto: Njål Ekern
Vi avslutter denne billedkavalkaden med Modum IL, som blir nr 4 i seniorklassen. Foto: Njål Ekern
Vi avslutter denne billedkavalkaden med Modum IL, som blir nr 4 i seniorklassen. Foto: Njål Ekern

 

Alle resultater og etappetider

Les også referatet: Jevnt og spennende i Holmenkollstafetten

sportsmanden.no
 
 
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

3 thoughts on “Holmenkollstafetten i bilder mot Besserud

Kommentarfeltet er stengt