MotbakkeløpStor-Oslo

Øivind Heiberg Sundby vant Eggekollen Opp

Gledelig come-back av Gjermund Sørstad

Motbakkeløpet Eggekollen Opp ble arrangert for syvende gang på lørdag. En av årets mestvinnende motbakkeløpere og vinner av Nordmarkstravern forrige helg, Øyvind Heiberg Sundby fra IK Tjalve, vant igjen på tiden 17.38. Det er imidlertid godt bak fjorårets løyperekord, satt av Martin Johanson fra Tyrving på 16.50.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Eggekollen Opp starter ved Egge skole i Lier i Buskerud og etter at løypen følger veien i snaue halvannen kilometer, tar den inn på blåmerket sti. Mål er på toppen av Eggekollen med panoramautsikt, etter at 4 kilometer med 400 meters stigning er unnagjort, altså med en gjennomsnittlig stigning på akkurat 10 %.

eggekollen opp 2014 002
VANT IGJEN: Øivind Heiberg Sundby har tatt teten på vei opp de første bakkene, før løypen går inn på blåmerket sti. Foto: SK Kraft

Nest raskest til topps var junioren Harald Østberg Amundsen fra Tyrving (18.15), mens veteranen Øystein Mørk fra SK Kraft tok tredjeplassen totalt og andreplass i seniorklassen på 18.43. Andreas Halkjelsvik Mjøs (19.51, nr 2 i juniorklassen på 16-20 år) og Jonas Torgersen (19.58 og nr 3 i seniorklassen) var de to siste som knep seg under den magiske 20-minutters grensen, mens en så godt trent kar som langrennsløper Christoffer Callesen kom syv sekunder for sent å klare 20 blank.

eggekollen opp 2014 007
PÅ GANG IGJEN: Veteranen Øysten Mørk er på vei tilbake etter å ha slitt litt med skader i år. Lørdag ble han nummer 3 som beste liung i Eggekollen Opp og dagen etterpå var han nest best i Årungen Rundt, bare 6 sekunder bak vinneren og under den gamle løyperekorden. Foto: SK Kraft
eggekollen opp 2014 011
GLEDELIG COME-BACK: Gjermund Sørstad fra Sturla har slitt mye mer med skader det siste året og har såvidt vi vet ikke løpt en konkurranse på svært lenge. En av Norges beste ultraløpere har derfor brukt sykkelen flittig og også deltatt på flere terrengritt i sommer. Men det er godt å se Sørstad tilbake i sitt rette element med joggesko på beina! 20.29 og 9.plass i seniorklassen lar seg høre. Foto: SK Kraft

 

I fravær av påmeldte Heidi Mårtensson var det Ingerid Laukli som vant dameklassen på 24.11, med Elena Haugen og Guro Mile Helgesen på de neste plassene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

RESULTATER

Bilder fra Eggekollen Opp i Lierposten.

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -