Annen idrettMotbakkeløp

Nest raskest opp Empire State Building!

Motbakkekongen Thorbjørn Ludvigsen imponerte i trappeløpet i New York.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Norges beste motbakkeløper i fjor, bergenseren Thorbjørn Ludvigsen, løp opp 86 etasjer på utrolig sterke 10 minutter og 39 sekunder i går. Dermed ble han nr 2 totalt av 670 deltakere, til tross for at han måtte starte i pulje 3 og følgelig hadde ganske mange løpere foran seg opp de 1576 trappetrinnene i det som tidligere var verdens høyeste bygning.

 

Thorbjørn Ludvigsen i mål på toppen av Empire State Building.
Foto: BT Sprek / COURTESY NYRR

 Jeg gleder meg til neste år. Da starter jeg i elitegruppen og det vil være mindre folk i løypen. Nå fikk jeg to andre grupper foran meg, så det ble litt trafikk, fortalte Ludvigsen til BT Sprek.

Du kan lese artikkelen i BT Sprek og se video fra løpet HER.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

 

Ludvigsen søkte om å få delta i elitegruppen i år, men fikk nei! Det angrer nok arrangørene på nå.

 

Det er faktisk en egen verdenscup og flere profesjonelle løpere i trappeløp, så Ludvigsen sin prestasjon er meget stor, særlig siden han ikke fikk starte i eliteklassen. Han har trent til løpet i høyblokkene i Fyllingsdalen på 13 etasjer, der noen slektninger bor, noe som har vakt en viss oppsikt blant de andre beboerne.

Du, folk tror jeg går på piller. De tror det er noe klin gale med meg, sa en lattermild Ludvigsen til BT Sprek.

 

Thorbjørn Ludvigsen i grønn jakke sammen med Ivar Haugen, Bjørn Tore Kronen Taranger og Jan Fjærestad på en av de tøffe turene til Gullfjellet og «Sydpolen» i fjellheimen utenfor Bergen for et par uker siden.
Foto: Jan Fjærestad, fra bloggen til Bjørn Tore.

Om det ikke er noe gale, så er nok Ludvigsen en utøver som sprenger grenser. Han legger også mye av grunnlaget på lange, tøffe fjellturer sammen med Sportsmanden-blogger Bjørn Tore Kronen Taranger, årets ultraløper i fjor, og «Team Fjærestad.»

Thorbjørn Ludvigsen ble for øvrig norgesmester i motbakkeløp i Nuten Opp i fjor sommer, der han kun ble slått av verdensstjernen Jonathan Wyatt. Han vant også NECON Motbakkecup sammenlagt, og kalles også Stoltzekongen i Bergen etter tre strake seire i Stoltzekleiven Opp. Ludvigsen kan med andre ord trygt smykke seg med tittelen Norges beste motbakkeløper i 2012. Nå også Norges beste trappeløper.

NORGESMESTER: Thorbjørn Ludvigsen heies frem de siste meterne til mål av Jonathan Wyatt fra New Zealand under Nuten Opp i fjor, som norgesmester i motbakkeløp i 2012.
Foto: Frode Monsen

Også Eirik Dagsønn Haugsnes gjorde det meget skarpt og ble nr fem i New York, på tiden 11.04. Vant gjorde australske Mark Bourne på 10.12, etter at tyske Thomas Dold har vunnet 7 år på rad. Rekorden er på 9.33, satt av en annen australier, Paul Clarke, i 2003.

Se også tidligere relaterte innlegg på SportsBloggen:

Tøff motbakkedebut i Nuten Opp
Stolzen Opp – i bratte bilder 

 
 
sportsmanden.no 
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Nest raskest opp Empire State Building!

Kommentarfeltet er stengt