FolloLøpingSkiLøpet

Lolland overrasket seg selv med å vinne SkiLøpet

Også Kristine Meinert Rød imponerte på 10 km

Det var en tøff kamp om seieren da SkiLøpet ble arrangert for åttende gang i dag. På hoveddistansen 10 km var det Ulrik Lolland fra Rygge IL (forsidebildet) som overrasket både seg selv og konkurrentene med å vinne på gode 32.29. Lokale Håvard Solberg gjorde en sjelden konkurransestart og tok andreplassen på 32.45, foran Øystein Mørk fra SK Kraft, med 32.51.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
– Det var vått og flott! sa Øystein Mørk etterpå, godt fornøyd både med 3.plassen og tiden 32.51 etter flere uker uten trening på grunn av sykdom. Veteranen som ble nummer 5 i Etape Bornholm i sommer tok en suveren seier i klasse M45-49.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden

På fjerdeplass kom årets beste løper i Follotrimmen, Skigutten Geir Gjessing som løper for OSI, mens Roger Thompson fra Driv IL og Team Sportsmanden imponerte med 5.plass på 34.35. Og ikke minst med innspurten, der det er egen tid – den såkalte Pendlersprinten. Der hadde Roger Thompson raskest tid av samtlige!

RASKE-ROGER: Roger Thompson imponerte både med 34.35, kun fire sekunder fra persen i en langt fra lett løype, og ikke minst med å ha den raskeste spurten av samtlige – inkludert alle som løp 5 km – i den såkalte Pendlersprinten.
FOTO: Frode Monsen

I kvinneklassen tok unge Kristine Meinert Rød fra Oppegård IL en meget sterk seier på 38.45, foran Silje Christiansen fra Driv IL på 39.17 og Mina Lilleheier fra Ås IL på tredjeplass på 41.28.

LANGER UT: Silje Christiansen fra Driv IL ble nest beste kvinne på 10 km.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden
TREER: Mina Lilleheier stormer inn i gågaten, på vei til tredjeplass på 10 km.

Ikke i form – men vant!

– Jeg er ikke i form, sa Ulrik Lolland like før start, og tok sikte på en tid på 34-tallet. Men den sterke mossingen viste nok en gang at han er en meget god løper og i mål var han aller først, etter et veldisponert løp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
I TET: Som så ofte før, var det Geir Gjessing som tk teten opp den første lille kneiken noen hundre meter etter starten. Nummer 512 er Erik Kjønne Støa, som ender på 9.plass på 35.58, mens 252 er Martin Hansen fra Trollåsen som blir nummer 5 i mål på 34.58.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden
BEHERSKET ÅPNING: Alle de tre som kom på pallen til slutt, tok det litt mer pent i starten. Håvard Solberg først her, med Ulrik Lolland og Øystein Mørk deretter.
Fint driv litt bak i feltet.

Resultater

Les også reportasjen fra 5 km:

Far og sønn tok 1.plass og 3.plass i SkiLøpets 5 km

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -