DrammensmaratonLøpingReklameSkiLøpet

Klart for stor løpshelg med mange tilbud

Drammensmaraton mot deltakerrekord i «nyere tid»

I Drammen blir det ny løpsfest på søndag. Gledelig nok har man nå igjen passert milepælen om 1000 påmeldte.

I skrivende stund (fredag morgen) er det 1064 påmeldte totalt på de tre distansene halvmaraton, 10 km og 5 km. Siden relanseringen i 2011 er det halvmaraton som er hoveddistansen. Med 553 påmeldte to dager før løpet – og med gode værvarsler for søndagen – blir det nok deltakerrekord i nyere tid, der det på det meste har vært 488 som fullførte halvmaraton i 2015.

Rekorden i antall løpere på distansen i Drammen går imidlertid tilbake til løpsbølgen på siste del av 80-tallet og første del av 90-tallet, der det i åtte år på rad var over 1000 som fullførte distansen, med 1223 i 1992 som rekord. Den står nok en stund til.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
LOKAL HELT: Andreas Myhre Sjurseth svever over sin egen skygge på vei mot seier i fjoråret halvmaraton.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Løypene i Drammen er raske, så det er mulig å løpe fort. Men arrangøren ønsker like mye å tiltrekke seg mosjonistene som bare har som mål å fullføre eller f.eks. å løpe milen på under timen.

I fjor ble det hjemmeseier på halvmaraton ved Konnerudgutten Andeas Myhre Sjurseth. Løperen fra Sk Vidar vant på sterke 1.08.55, mens Ida Bergsløkken suste gjennom løypene til seier i kvinneklassen på 1.15.55.

VANT MED STIL: Ida Bergsløkken på vei til seier i fjorårets halvmaraton.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

På 10 km stiller fjorårsvinner Heidi Pharo med et ambisiøst mål om å presse ned fjorårets vinnertid (36.00) med minst ett minutt. Sammen med klubbkameraten Jon Ilseng fra Bøler IF har de begge et mål om å se 34-tallet på søndag.

Det er nå 304 påmeldte på milen, mens 207 har valgt «sprintdistansen» med Byrunden på 5 km. Dermed kan det bli deltakerrekorder for begge distansene, som kun har stått på programmet siden henholdsvis 2011 og 2014. Flest fullførende til nå på disse distansene er 347 på 10 km i 2014 og 162 på 5 km i fjor. I hvert fall den siste blir nok slått på søndag.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Alle de 9 tidligere reportasjer fra Drammensmaraton på Sportsmanden finner du her.

MÅLBEVISST: Jon Ilseng er flink til å sette seg mål, og til å gjennomføre. Her fra 10 km i Drammen for to år siden. Søndagens mål er å se 34-tallet.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Arrangøren presiserer at Drammensmaraton er for alle, og særlig den korteste distansen er ment som et lavterskeltilbud.

– Det skal ikke være for alvorstungt. Dette er lek, trim og moro for alle, sier «løpsgeneral» og ildsjelen Odd Grønli i IF Sturla, som har stått bak Drammensmaraton både i den første og andre perioden.

Gledelig er det også at det nå endelig blir permanent start og mål på Bragernes Torg, etter flere år med byggearbeider.

Øvrige opplysninger finner du på hjemmesiden

Hjemmeside Drammensmaraton

Løpsfest også i Ski, med verdens største skiløp helt uten ski og staver

Også på andre siden av Oslogryten rigges det til løpsfest i helgen. SkiLøpet arrangeres på lørdag, så de sprekeste i østlandsområdet kan få med seg begge disse løpsfestene.

Hovedløpet i Ski er 10 km, som går i en fin og variert rundløype, delvis på vei og asfalt, og delvis gjennom fine skogsområder i lett terreng, med start og mål i Ski sentrum. Oppløpet i gågaten innbyr til fart, og i fjor ble det innført en egen spurtpris som krydder for både løpere og ikke minst publikum, som det pleier å være mange av i det ellers så rolige Ski sentrum under løpet.

FOLKEFEST: Det kryr av både mosjonister og tilskuere i gågaten i Ski under SkiLøpet.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Du kan også løpe 5 km, mens det er både et kort (500 m) og et langt (2 km) barneløp også på den rikholdige menyen.

SkiLøpet arrangeres for åttende gang av løpegruppen SkiLøperne, og har vært en kjempesuksess etter oppstarten i 2012.

TRAVEL HELG: Janicke Bråthe får en travel helg, først som løpsleder for SkiLøpet, før hun dagen etterpå kan bytte til joggesko og løpe Drammen Halvmaraton, i år som i fjor.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Dagen før dagen nærmer det seg 900 påmeldte totalt, hvorav 366 på 10 km.

Flere opplysninger finner du på hjemmesiden.

Hjemmeside SkiLøpet

Stort konkurransetilbud i helgen

Men det løpes også mange andre steder i landet i helgen.

I Haugesund går Aibel-Sprinten på 5 km, i Nord-Fron arrangeres flotte Furusjøen Rundt, i Oslo går KK-mila og Kodalmila går av stabelen utenfor Sandefjord. Nordmarsktravern (Oslo eldste terrengløp som arrangeres for 47.gang), Seterløpet i Sigdal eller Frogn på langs er alle flotte løp terrengløp, mens det arrangeres motbakkeløp både i Bergen (Lyderhorn Opp, på Moelv (Lundehøgda Opp), i Våler (Blåenga Opp) og i Halden (Kanonløpet).

Vil du løpe maraton, kan du velge mellom Trondheim, Grimstad og Vestfold Maraton. Og har du lyst på en litt annerledes triatlon og måle krefter med med årets vinner av Birkebeinertrippelen, Ragnhild Bolstad, arrangeres Tri Opp på Rena på søndag med 4 km på rulleski, 7,5 km terrengsykling og 3,5 km løping.

Noe for enhver smak med andre ord! Og dette er bare et lite utvalg.

For detaljert oversikt er det bare å sjekke terminlisten på Kondis.no, der står det meste.

God og sprek helg!

PS: Team Sportsmanden stiller med 10 deltakere i SkiLøpet, 7 i Drammen og 6 i NordmarksTravern. Og kanskje noen i flere også.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -