FollotrimmenKarusellerLøping

Jan Billy løp sitt 150.løp i Follotrimmen

– Våteste Follotrimmen noensinne

Follotrimmen avsluttet sesongen med det åttende og siste løpet i idylliske Hvitsten i ettermiddag. Men det var ikke mye sommeridyll under løpet, som gikk under meget krevende forhold etter mye regn i timene før og under selve løpet. (Forsidebildet: Arrangøren)

– Jeg kan rapportere at det var den våteste og mest gjørmete Follotrimmen noensinne. Det var vått hele veien, men moro synes jeg da, forteller Nina Kristin Visjø Veby.

149 mosjonister trosset det dårlige været, hvorav 23 var trimmere uten tid. Og av de som både ville konkurrere med klokken og mot andre løpere, var Jan Billy Aas fra Team Sportsmanden og SkiLøperne. Den superivrige løperen, kanskje den som løper aller flest løp i hele Norge, kunne jubilere i Hvitsten:

– I dag løper jeg mitt 150. Follotrim-løp. Hyggelig å feire det med hyggelige og trivelige løpere selv om været ikke er på vår side, men løpe skal jeg uansett, skrev han før løpet. Det endte med 2.plass i klasse M35-39 år og 9.plass totalt.

ALLTID POSITIV: Jan Billy Aas er like blid, uansett vær. (Foto: Arrangøren)

Reprise fra sist med seier til Henrik Brøvig og Emilie Kongsten i gjørmen på Hvitsten

Helt i toppen ble det reprise fra forrige løp. Dermed ble det årets andre seier til Henrik Brøvig fra Swix og Oppegård, som i de to siste løpene har klart å tukte Geir Gjessing, Skigutten som representerer OSI og som før de de to siste løpene stod med seks strake seire i årets karusell.

Mens det var close race forrige uke på Siggerud, ble det en suveren seier i terrenget på Hvitsten for langrennsløper Brøvig, som vant på tiden 19.57. Det var drøye minuttet foran Gjessings 21.04. På tredjeplass totalt kom en annen som tidligere har vært med å dominere resultatlistene i Follotrimmen, superveteran Geir Simonsen fra Drøbak-Frogn IL, med 21.34.

Også Audun Midtbø Svenning løp meget sterkt på 21.54 til fjerdeplass og raskest i klasse M20-24 år.

FUKTIG PÅ «SEIERSPALLEN»: Vinneren Henrik Brøvig i midten med toer Geir Gjessing (t.v.) og treer Geir Simonsen (t.h.)

Emilie Kongsten fra Ås IL forsvarte også seieren fra Siggerud sist uke og ble dermed årets mestvinnende kvinne, med sine fire seire. Vinnertiden var 24.11. Nest raskest var Margrethe Førre Nardocci fra SkiLøperne med 25.16, mens Stine Aarstad fra Ås IL sikret seg en ny tredjeplass og seier i K45-49 år med 25.54.

VANT IGJEN: Emilie Kongsten vant igjen, som sist uke på Siggerud. Dermed ble det også de to samme vinnerne i dag som både i forrige løp, og som her for tre år siden i Hvitsten, da dette bildet er tatt. Det var litt surere vær på dagens løp.
(Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden.no)

Alle klassevise resultater

Line Shjerven Larsen står oppført med suverent bestetid i resultatlisten på tiden 11.44, men den tiden er selvsagt feil. Vi antar at det dermed var Nardocci som var vinner av klasse K40-44 år.

BLIDE TRIMMERE: Alice og Turid hadde kledd seg godt for sine 5,3 km i regnværet i Hvitsten. (Foto: Arrangøren)

Takk for i år!

Det var en grå og fuktig sesongavslutning i år. (Foto: Dag Hjerpseth)

På Follotrimmen sin Facebookside er det allerede kommet inn flere kommentarer.

– Ja det var vått, men så var det godt å komme hjem i dusjen! Takk for i år!
(Rune Hoven, Frogn Kommune, trim uten tid)

– Selv om det regnet og blåste, synes jeg det var et veldig morsomt løp. Var egentlig ganske deilig. Hyggelig å treffe på mange trivelige folk og gratulerer til alle med endt sesong i utrolig hyggelige og fine Follotrimmen. Tusen takk for nok en fin og trivelig sesong ledet av Sidsel Tandberg og Arvid Tomasgård med deres strålende stab. Sees til 2020 sesongen.
(Jan Billy Aas, Team Sportsmanden/SkiLøperne, etter sin 150. start i Follotrimmen)

– Bøyer oss i støvet for innsatsen og all frivillighet som ligger bak Follotrimmen!
(Christoffer Ladstein, Team Sportsmanden, etter sitt 62.løp på rad i Follotrimmen)

– Takk for veldig gode arrangerte løp gjennom sommeren.
(Dag Hjerpseth, Team Sportmanden)

Dag Hjerpseth både løp og tok et par bilder, selv om været ikke akkurat innbød til det. –Forholdene var meget våte og morsomme. Tok et bad i sjøen etterpå så gjørma gikk av, men tok ikke særlig med bilder da det høljet ned og blåste, så det ble for mye vann på skjermen, fortalte alltid like blide Dag Hjerpseth etterpå. (Foto: Privat)
TRADISJONEN TRO: Joda, det var noen som «lot seg friste» til et bad etter det siste løpet i år også! (Foto: Arrangøren)