FollotrimmenLøping

Silje debuterte med seier i Follotrimmen

Mens Henrik tok sin sjette strake seier!

Silje Christiansen fra Driv IL vant på første forsøk, mens seiersgrossisten Henrik Brøvig tok sin sjette strake seier i Follotrimmen onsdag.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det tredje løpet i Follotrimmen var en fin rundløype i Finstadmarka på 7,3 km. Med unntak av den første kilometeren og innspurten, som var på asfalt, gikk løpet på myke og varierte skogsstier – fra lettløpte grusveier til litt mer teknisk krevende terrengpartier. Det fine været hadde imidlertid gjort løypen tørr og fin hele veien, i motsetning til i fjorårets løp der det var en smule fuktig underveis. 

«LANGRENNSDUELL»: Henrik Brøvig satset også opprinnelig på langrenn og løper for Swix / Ullvang, mens Ståle Fenstad var med på langløpscupen Ski Classics i vinter og deltok i alle de største rennene.

Brøvig kongen av Follotrimmen

Ut fra start var det «den regjerende mester» Henrik Brøvig som satt agendaen nok en gang. Han fikk imidlertid følge av den sterke langløperen Ståle Fenstad fra Rustad IL, som var helt i rygg på lederen etter en drøy kilometer. Det skulle imidlertid vise seg at åpningsfarten var i hardeste laget for Fenstad – som vant hele tre ganger i Follotrimmen i fjor og som var tilbake i «lavlandet» etter toppturer i Jotunheimen på randonee-ski.

Forferdelig dårlig form og feit! skrev Fenstad selv på Strava etterpå. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

En sannhet med store modifikasjoner, selv om langrennsløperen noe overraskende måtte se seg forbiløpt av Jan Billy Aas litt senere. 

Jan Billy har snust på formen fra «gode, gamle dager» en stund og tok enda et godt jafs på sin vei tilbake mot toppen i Follotrimmen. Etterpå var han strålende fornøyd:

-Suksessen fortsetter, etter dagens 7,3 km i Follotrimmen på Finstad hadde jeg ingen tro på noen pallplass, meget tøft felt og jeg kom litt bakpå fra start på grunn av at jeg plasserte meg litt dumt, men kom meg gradvis opp i feltet, skriver Aas på sin Facebookside. 

«KANONFORNØYD» – Jan Billy Aas er i storform om dagen. Etterpå løp han hjem til Kråkstad, i meget god fart da også.

Tre kilometer før mål ble Fenstad innhentet og Jan Billy Aas klarte også å rykke fra og slå Fenstad i et løp for første gang med sluttiden 27.55, mot Fenstads 28.11. Begge var godt bak den suverene vinneren Henrik Brøvig, som fikk tiden 26.58. Det var imidlertid langt bak sin egen vinnertid og løyperekord fra fjorårets løp på 25.44, da med Fenstad på andreplass på 26.00. Så selv om løypen var tørrere i år, må nok varmen ta skylden for at tidene ikke var like gode, for det var skikkelige sommertemperaturer i Ski i går med over 25 grader. 

Karusell-eksperten Silje Christiansen

På damefronten dukket konkurranseglade Silje Christiansen fra Driv IL opp. For to uker siden vant hun ABIK-karusellen på Lillestrøm, og i det som trolig var hennes debut i Follotrimmen ble det nok en seier med tiden 30.42, med god margin til Emilie Kongsten fra Ås IL som fikk 32.48 på andreplass. Emilie var reddende engel for Team Sportsmanden i Holmenkollstafetten da hun steppet inn på laget på 10 minutters varsel etter et plutselig skadeforfall. Kongsten har slitt litt med en vond hamstring den siste tiden, men holdt så vidt unna for Margrethe Førre Nardocci, som dukket opp igjen når løpet gikk på hjemmebane og tok en sterk tredjeplass bare 4 sekunder bak den flerfoldige vinneren av Follotrimmen. 

VANT: Silje Christiansen dukker frem bak ryggen til Atle Aasterud, som ga god pes og selv ble belønnet med seier i klasse M40-44 år på 30.25.
Emilie Kongsten jager ikke langt bak etter en drøy kilometer, mens mamma heier fra sidelinjen. I rygg på Kongsten er Team Sportsmandens Joar Markhus Rodal, som var nesten 3 minutter foran i mål til gode 29.49 og andreplass i M45-49 år. Så selv om Emilie her ropte at foten var bra, så har hun nok slakket av litt på tempoet underveis, enten frivillig eller på grunn av hamstringsproblemene.

Bak pallplassene hos gutta var det en beinhard kamp både mellom de to ungguttene Karsten Ladstein fra Team Sportsmanden / Oppegård IL og Audun Svenning fra DFI, en duell som yngstemann Ladstein, enda ikke fylt 15 år, vant med ett sekunds margin på 28.24 – og mellom de to veteranene Geir Simonsen fra Drøbak-Frogn IL og Nils Berg fra Rustad IL – som førstnevnte til slutt avgjorde med god margin på 18.22 mot 18.48. Dermed holdt også Simonsen unna for de to ungguttene og kapret foruten seieren i klasse M50-54 også fjerdeplassen totalt, mens Berg vant klassen under, M45-49 år.

DUELL: Sterkt løpt av unge Karsten Ladstein, som holdt unna for Audun Svenning (nr 254) med ett fattig sekund til 28.24 i mål. Lasse Sørlund, som er delvis skjult av Ladstein, gjorde en etterlengtet sesongåpning etter en skadeplaget vinter og vår, og fikk det litt tøffere etter hvert. Men med 30.14 ble det likevel en klar andreplass i klasse M50-54 år på veteranen fra Hebekk på andre siden av Nordbyveien, som løper for Team Sportsmanden.
Nils Berg imponerte igjen, etter at han tydeligvis fikk kuttet av den lange shortsen før start. Den korte var gjenglemt hjemme, og i tropevarmen lurte Rustadløperen før start om vi hadde en saks tilgjengelig. Det hadde vi dessverre ikke, men som bildet viser ble det likevel korte tights på den sterke veteranen som vant klasse M45-49 år og som her også er foran den tidligere Follotrim-kongen Geir Simonsen, selv om rekkefølgen dem imellom var motsatt i mål.
JUBILERTE: Dagens mann var kanskje Kristian Køhn, som stilte til start for 50.gang i Follotrimmen med egen jubileums-trøye og krone på hodet!

Vi merker oss også at superveteranen Guri Drottning Aarnes fra Ås IL holder imponerende form. Vinneren av klasse K60-64 år ble nummer fire totalt på gode 35.11, med Gudrun Ildstad fra Frogn Kommune (35.22) og Merete Bolin fra SkiLøperne / Team Sportsmanden på de neste plassene – til seire i klassene K25-29 år og K50-54 år. 

Sterkt løpt av veteranen Guri Drottning Aarnes (startnr.18), med Ester Olsen (73) og Hege Nøkleby Gullichsen (34) like bak.
Fra høyre Tonje Bringsvor, Ellen Høyer og Nina Visjø Veby som ser ut til å kose seg i Finstadmarka.

Alle resultater

Neste løp i Follotrimmen går allerede onsdag 30.mai i Drøbak, mens det siste av fem løp før sommerferien går onsdagen deretter, 6.juni fra Sofiemyr.

Se alle tidligere reportasjer på Sportsmanden fra Follotrimmen her.

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Vi kommer også med eget album med flere bilder. 

Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Silje debuterte med seier i Follotrimmen

  • Christoffer Ladstein

    Dette var jaggu også mitt 50. løp i Follotrimmen…krevde litt hoderegning gitt?.

Kommentarfeltet er stengt